Alles over D-Ribose

D-ribose is een natuurlijk suiker dat ons lichaam zelf produceert uit glucose en speelt een rol in ATP productie. Op deze pagina vind je alles over de D-Ribose, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat D-Ribose is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is D-Ribose?

> D-Ribose bevat één van de populairste stoffen voor sporters.
> Ribose kopen is een van de beste oplossingen voor natuurlijke suppletie.
> D-Ribose is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

D-ribose is een natuurlijk suiker dat ons lichaam zelf produceert uit glucose en speelt een rol in ATP productie. D-ribose is een natuurlijke suiker, een monosacharide met vijf koolstofatomen (pentosesuiker). Ribose is een belangrijk element in het menselijk lichaam. In principe produceert ons lichaam zelf ribose uit glucose. Dit proces is onderhevig aan enzymatische stappen die niet altijd optimaal verlopen. Dat kan tot gevolg hebben dat minder ribose wordt aangemaakt dan het lichaam nodig heeft.

Ribose dient als bouwstof van nucleotiden. Nucleotiden zijn de componenten waar onder andere nucleïnezuren en adenosinetrifosfaat (ATP) van gemaakt zijn. Nucleïnezuren zijn de bouwstenen van ons genetisch materiaal (DNA en RNA).

wat is krill?
wat doet krill?

Natuurlijke bronnen

Verschillende soorten voeding bevatten lage hoeveelheden ribose, deze verhogen de ribosegehaltes in het lichaam echter minimaal. Om de ribosegehaltes in het lichaam te verhogen heeft een ribose supplement de voorkeur. Bronnen van ribose zijn onder andere paddenstoelen, vlees en gevogelte.

De toepassingen, voordelen en werking van D-Ribose:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan ribose worden geadviseerd in een dosering variërend van 3 tot 60 gram per dag. Als onderhoud kan het gebruik van enkele grammen per dag volstaan. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Hoewel ribose een suiker is, kan het de bloedsuikerspiegel verlagen. Vermijd het gebruik van ribose bij diabetespatiënten omdat het de glucoseverlagende effecten van insuline of andere orale bloedglucoseverlagende middelen kan verstoren en versterken. Vermijd ribosegebruik ook bij patiënten met hypoglycemie.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline