Alles over Pterostilbeen

Pterostilbeen lijkt qua scheikundige structuur erg op resveratrol. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Pterostilbeen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Pterostilbeen is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Pterostilbeen?

Pterostilbeen heeft een hoge biologische beschikbaarheid: het wordt zeer goed opgenomen door het lichaam. Plantaardige stoffen bevatten bioactieve verbindingen die vaak zijn te vinden in wilde planten, groenten en vruchten. Deze verbindingen kunnen in vier hoofdgroepen worden ingedeeld: isoflavonoïden, flavonoïden, stilbenen en lignanen.

Pterostilbeen lijkt qua scheikundige structuur erg op resveratrol. Ze behoren tot de stilbenoïdengroep van polyfenolen. Er zijn dan ook overeenkomsten. Beide zijn een polyfenol en krachtige antioxidant en beide komen onder meer voor in druiven, bosbessen en cranberry's.

wat is Pterostilbeen?
wat doet Pterostilbeen?

Hoe werkt Pterostilbeen?

Alle pterostilbeen producten die we verkopen zijn van het grondstof patent Silbinol®. Silbinol® is een gestandaardiseerd, natuurlijk extract. Het wordt verkregen uit het kernhout en de schors van de boom Pterocarpus marsupius Roxb (Indian Kino). Dat is een grote boom die in het centrale, westelijke en zuidelijke deel van India en Sri Lanka groeit. De bioactieve stof is trans-pterostilbeen.

De toepassingen, voordelen en werking van Pterostilbeen:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan pterostilbeen worden geadviseerd in een dosering variërend van 50-100 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Pterostilbeen kan de bloedsuikerspiegel verlagen, mensen met diabetes dienen hier rekening mee te houden.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline