Alles over Citroenmelisse

Citroenmelisse is heerlijk ruikende kruid. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Citroenmelisse, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Citroenmelisse is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Citroenmelisse?

Citroenmelisse, ook bekend als Melissa officinalis, is een soort kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn kalmerende effecten. Citroenmelisse is ook bekend als gewone balsem en wordt vaak gebruikt in de keuken en in kruidengeneesmiddelen.

Citroenmelisse is een overblijvend kruid uit de muntfamilie. Citroenmelisse is inheems in Europa, maar heeft zich sindsdien verspreid naar Noord-Amerika. Het kan als thee, extract of supplement worden ingenomen.

wat is Citroenmelisse?
wat doet Citroenmelisse?

Hoe werkt Citroenmelisse?

De actieve alkaloïden in citroenmelisse zijn citral, germacrene, neral en geranial. Citral is het belangrijkste actieve ingrediënt. Citral ruikt naar citrus en is een oranjegele olie. Het is het belangrijkste actieve ingrediënt in veel van de citrusgeuren, waaronder citroen, limoen, grapefruit en sinaasappels.

Citroenmelisse is een soort kruid dat wordt gebruikt vanwege zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen. Het kan worden gebruikt om prikkelbaarheid te kalmeren en de stemming te verbeteren.

De toepassingen, voordelen en werking van Citroenmelisse:

✔  Draagt bij aan een normale psychologische functie*

✔  Ondersteunt de nachtrust en geestelijke balans*

✔  Heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen*

✔  Helpt bij de spijsvertering*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan citroenmelisse worden geadviseerd in een dosering variërend van citroenmelisse 2000-3000 mg per dag of 500 mg extract. Als onderhoud kan het gebruik van citroenmelisse 2000 mg per dag volstaan. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Over het algemeen hebben citroenmelisse supplementen geen bijwerkingen. Een hoge dosis citroenmelisse kan wel slaperigheid veroorzaken, let hier dus op voordat je bijvoorbeeld gaat autorijden.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Citroenmelisse:

Citroenmelisse wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Citroenmelisse en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Citroenmelisse langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Citroenmelisse productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Citroenmelisse te koop?" Wij leveren enkel de beste Citroenmelisse waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Citroenmelisse zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Citroenmelisse voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Citroenmelisse te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline