Alles over Teunisbloemolie

Teunisbloemolie bevat het vetzuur linolzuur en is een bron van GLA (gamma-linoleenzuur). Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Teunisbloemolie, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Teunisbloemolie is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Teunisbloemolie?

Teunisbloemolie bevat het vetzuur linolzuur en is een bron van GLA (gamma-linoleenzuur). Teunisbloemolie is een populaire oliesoort onder vrouwen, omdat het een normale menstruatie ondersteunt en de huid van binnenuit voedt. De olie wordt gewonnen uit zaden van de Middelste Teunisbloem (Oenothera Biennis).

Deze kleine gele bloem komt van oorsprong uit Noord-Amerika en werd al vroeg door de indianen ontdekt. Zij gebruikten niet alleen de olie, maar alle delen van de plant. Tegenwoordig groeit de teunisbloem overvloedig in Nederland en andere delen van Europa.

wat is Teunisbloemolie?
wat doet Teunisbloemolie?

Hoe werkt Teunisbloemolie?

Teunisbloemolie bevat de vetzuren linolzuur en gammalinoleenzuur (GLA). Dit zijn omega 6-vetzuren die meervoudig onverzadigd zijn. Meervoudig onverzadigde vetzuren (MOV’s) hebben een gunstige invloed op ons hart en onze bloedvaten. Daarnaast ondersteunt teunisbloemolie een normale menstruatie en het verzorgt de huid van binnenuit.

Als je een drogere huid hebt, kan teunisbloemolie je huid van binnenuit verzorgen. Daarnaast ondersteunt teunisbloemolie een normale menstruatie.

De toepassingen, voordelen en werking van Teunisbloemolie:

✔  Ter ondersteuning van hart en bloedvaten*

✔  Ondersteunt een normale menstruatie*

✔  Verzorgt de huid van binnenuit*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Teunisbloemolie worden geadviseerd in een dosering variërend van 1000-2000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen soms hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Gebruik geen hoge dosis GLA bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Wees voorzichtig met GLA bij gebruik van antistollingsmiddelen en antiplaatjestherapie aangezien GLA de bloedplaatjesaggregatie remt en de bloedingstijd kan verlengen.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline