Alles over Cayenne

Cayennepeper is een specerij in poedervorm, gemaakt van rode, hete pepers, die allen tot het capsicumgeslacht behoren. Op deze pagina vind je alles over de Cayenne, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Cayenne is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Cayenne?

Cayenne behoort tot de familie van de nachtschade, waartoe onder meer de aardappel en de tomaat behoren. Cayennepeper is een specerij in poedervorm, gemaakt van rode, hete pepers, die allen tot het capsicumgeslacht behoren.

Cayenne peper (Capsicum annuum) kennen we voornamelijk als pittige smaakmaker in de keuken. Cayennepeper behoort tot de chilipepers en dankt zijn naam aan de hoofdstad van Frans-Guyana: Cayenne. De vruchten van de peper worden gedroogd en vermalen om vervolgens als specerij te kunnen worden gebruikt. In de Ayurveda staat cayennepeper bekend als verwarmend kruid.

wat is Cayenne?
wat doet Cayenne?

Hoe werkt Cayenne?

De capsaïcine in rode peper creëert de lekkere pittige kruidigheid en zorgt voor het stimuleren van de receptoren in onze zintuiglijke neuronen. Dit zorgt voor de hete of warme sensatie. Capsaïcine is een stof in de cayennepeper die de vetstofwisseling ondersteunt en kan helpen bij overgewicht. Daarnaast is het een antioxidant en is het goed voor een normale maagfunctie. Cayennepeper bevat onder meer vitamine C en vezels maar ook kalium, fosfor en calcium.

De toepassingen, voordelen en werking van Cayenne:

✔  Helpt om op gewicht te blijven

✔  Ondersteunt de vetverbranding en vetstofwisseling

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Cayenne worden geadviseerd in een dosering variërend van 500-2000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Mensen die een gevoelige maag hebben of slecht reageren op pittig eten, kunnen dit supplement beter niet gebruiken.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline