Alles over PQQ

PQQ, een 'next generation' stof, zal in de komende jaren centraal komen te staan in velen hun suppletie. Op deze pagina vind je alles over de PQQ, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat PQQ is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is PQQ?

Pyrroloquinoline quinon (PQQ) is een nog relatief onbekend nutriënt dat pas recentelijk is vrijgegeven door de Europese Unie (EFSA). Het lichaam maakt het in zeer kleine hoeveelheden aan door bacteriën in onze darmen. Daarnaast wordt het aangetroffen in moedermelk, groene paprika, kiwi, peterselie, natto en groene thee.

PQQ is in 1964 ontdekt en heeft recentelijk veel wetenschappelijk onderzoek achter zich gekregen. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de effecten van PQQ. En de resultaten tot nu toe zijn veelbelovend, net als de ervaringen.

PQQ is een stof die heel goed in het straatje past van Q10 (Ubiquinol), NAD (Nicotinamide Riboside) en neurotransmitters als GABA.

wat is pqq?
wat doet pqq?

Hoe werkt PQQ?

PQQ, soms ook wel methoxatin, is een verbinding verwant aan de b-vitamines.

Het lijkt er echter op dat zoogdieren geen PQQ kunnen bio-synthetiseren. Het werd tot nog toe enkel gevonden als een niet-covalente cofactor in bacteriële enzymen. PQQ, door zijn stabiele karakter, is honderd tot duizend keer efficiënter dan de andere o-quinonen.

De toepassingen, voordelen en werking van PQQ:

✔  Zeer populair in de wetenschap*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat is MGC-PQQ?

MGC-PQQ®: Beste kwaliteit

In onze pqq supplementen wordt gebruik gemaakt van het gepatenteerde MGC-PQQ® (eerder bekend als BioPQQ®), op basis van natuurlijke fermentatie. Met dit product is veel onderzoek gedaan en hiermee is goedkeuring als voedingssupplement verkregen in Europa in 2018.

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 1 x 20 mg per dag PQQ

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 20 mg PQQ

De gebruikelijke dosis PQQ is 20 milligram per dag, soms verdeeld over twee porties.

Wanneer kan je het beste PQQ innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt.

dosering en gebruik

Wist je dat?

Wist je dat volgens de algemeen geaccepteerde endosymbiontentheorie de mitochondria, net zoals chloroplasten bij planten, te verklaren zijn als oorspronkelijk onafhankelijke, vrijlevende bacteriën die al in een vroeg stadium in de evolutie gingen leven in symbiose met hun gastheer.

Mitochondriën zijn dus in oorsprong bacteriën en hebben hun eigen genen. Een mitochondrium kan niet zelfstandig overleven en is daarom versmolten met de mens.

Meest gestelde vragen over PQQ:

Is PQQ veilig?

Volgens toxicologisch onderzoek is deze stof honderd procent veilig tot een inname van 5 milligram PQQ per kilo lichaamsgewicht per dag. Weeg je 90 kilo, dan komt dat dus neer op 450 milligram per dag.

Heeft PQQ bijwerkingen en nadelen?

Er zijn geen bijwerkingen of nadelen verbonden met het gebruik van PQQ

Is te veel PQQ schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van PQQ, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om PQQ te verwerken en heeft in hogere doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met PQQ?

Veel mensen gebruiken PQQ langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende PQQ productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie pqq anders dan de pqq van bijvoorbeeld Bonusan?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste pqq te koop?" Wij leveren enkel de beste pqq waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs. De pqq supplementen die wij selecteren bestaan uit MGC-PQQ (Bio-PQQ).

Wanneer begin ik de effecten van PQQ te voelen?

PQQ is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van PQQ voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag PQQ te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline