Alles over Resveratrol

Resveratrol is de meeste bekende polyfenol uit druiven en staat al jaren in de belangstelling. Op deze pagina vind je alles over de Resveratrol, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Resveratrol is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Resveratrol?

Resveratrol is een polyfenol (flavonoïden en anthocyanen) dat voornamelijk wordt gevonden in het vel van rode druiven. Voor planten zijn deze stoffen erg belangrijk, aangezien ze de plant beschermen tegen stress, straling en externe aanvallen zoals microben.

Resveratrol is een antioxidant die vooral bekend is vanwege rode wijn. Rode wijn bevat een relatief hoge hoeveelheid Resveratrol, echter wel in een veel lagere dosering dan in capsules. 1 capsule van 250 mg transresveratrol staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid resveratrol die je binnen krijgt als je 200 glazen wijn drinkt.

Het is dus gemakkelijk om te begrijpen dat capsules sterk de voorkeur genieten.

wat is resveratrol?
wat doet resveratrol?

Hoe werkt Resveratrol?

Resveratrol is een sterke antioxidant met gezonde eigenschappen die bijdragen aan de bescherming van cellen en weefsels. Resveratrol is erg goed voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte en beschermt de hart en bloedvaten.

Resveratrol blokkeert fosfodiësterase-enzymen, en dàt is de reden dat het metabolisme wordt beïnvloed.

Resveratrol remt een klasse zink- en magnesiumhoudende fosfodiësterase-enzymen (PDE’s) die cyclisch adenosinemonofosfaat (cAMP) afbreken. Gevolg is dat de cAMP-concentratie stijgt, wat een hele cascade van biochemische reacties in de hand werkt, waaronder de activiteit van sirtuinsirtuïne-enzymen.

De toepassingen, voordelen en werking van Resveratrol:

✔  Beschermt de cellen tegen oxidatieve schade (vrije radicalen)*

✔  Is goed voor het cholesterol*

✔  Draagt bij aan de normale werking van het hart*

✔  Draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten*

 

 

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Ondersteuning voor hart en bloedvaten? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

David Sinclair over Resveratrol

Dit is David Sinclair, een gerenommeerde wetenschapper op het gebied van antiveroudering en betrokken bij het onderzoek naar resveratrol, die in begrijpelijke taal vertelt welke effecten hij en zijn medewerkers hebben gevonden.

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 1 x 250 mg per dag Resveratrol

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 250 mg Resveratrol

De gebruikelijke dosis Resveratrol is 250 tot 500 milligram per dag, verdeeld over twee porties.

Wanneer kan je het beste Resveratrol innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt.

dosering en gebruik

Meest gestelde vragen over Resveratrol:

Is Resveratrol veilig?

Resveratrol is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Resveratrol en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Resveratrol bijwerkingen en nadelen?

Resveratrol is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Resveratrol kan bijwerkingen vertonen indien het wordt ingenomen met antimycotica (i.e. medicatie tegen schimmelvorming) zoals nystatine.

Het gebruik van resveratrol in combinatie met anti-platelen medicatie, non-steroïden ontstekingsremmende medicijnen, aspirinen en anti-bloedstollende medicatie is afgeraden.

Resveratrol heeft interacties met cardiovasculaire medicatie.

Wat zijn de ervaringen met Resveratrol?

Veel mensen gebruiken Resveratrol langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Resveratrol productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Resveratrol anders dan de Resveratrol van de kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Resveratrol te koop?" Wij leveren enkel de beste Resveratrol waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Resveratrol te voelen?

Resveratrol is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Resveratrol voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Resveratrol te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline