Alles over Mullein (Koningskaars)

Mullein is een van de meest gebruikte Europese kruiden voor het stimuleren van het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over de Mullein, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Mullein is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Mullein?

Mullein, of de Nederlandse vertaling 'Koningskaars" (Verbascum thapsus) is een hoge geelbloemige plant die bekend staat om zijn fluwelen bladeren. Hij komt het meest voor op open onbewerkt land, langs de weg en in de duinen.

De plant heeft veel namen o.a. stalkaars, keizerskaars, toorts. Namen die wisselend gebruikt worden voor verschillende leden van de toortsfamilie. Van oudsher wordt de koningskaars al gebruikt als thee maar soms ook als wierook.

wat is mullein?
wat doet mullein?

Wat doet Mullein?

Wat is de werking van Mullein en waar is Mullein goed voor? In de geelbloemige koninskaars zitten verschillende slijmstoffen en iridoïden. Ook zitten er saponinen en flavonoïden in. In mindere mate bevat de plant fenolzuren, glycosidische gele kleurstoffen, fenolpropaanglycoside-esters, betacaroteen, vitamine C, tanninen, lignaanglycosiden, koolhydraten, bitterstoffen, etherische olie, sterolen en vrije vetzuren.

Mullein is heel goed als thee te gebruiken voor de luchtwegen en de keel, maar heeft tegelijkertijd een gezonde invloed op de weerstand*. Een erg goed kruid om in de herst en wintermaanden te gebruiken.

De toepassingen, voordelen en werking van Mullein:

✔  Ondersteunt het immuunsysteem

✔  Heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen*

✔  Is goed voor de keel*

 

 

 

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Problemen met de luchwegen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Doseringen en gebruik van Mullein

Doe de thee in een kopje, liefst met een theezeef, en overgiet dit met kokend water. Laat de thee eerst 5 minuten trekken. Maximaal twee tot drie kopjes per dag warm of koud drinken. Mag gezoet worden.

Gebruik ongeveer 2 tot 4 gram per dag

dosering en gebruik

Meest gestelde vragen over Mullein:

Mullein is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Mullein en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Mullein is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Mullein, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Mullein te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Mullein langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Mullein productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Mullein te koop?" Wij leveren enkel de beste Mullein waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Mullein is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Mullein voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Mullein te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline