De beste voedingsupplementen

Nutrex Hawaii
BioAstin Astaxanthine

Een kijkje bij leverancier Nutrex-Hawaii


We reizen vandaag af naar de zomerse bestemming Hawaï en nemen een kijkje in de bijzondere keuken van Nutrex-Hawaii, specialist in microalgen en carotenoïden. Tijdens deze virtuele rondleiding laten we je de boerderij en de producten van dit ethisch verantwoorde bedrijf zien. Loop je mee?

nutrex kwaliteit
nutrex productie

De veelbelovende missie van Nutrex-Hawaii


Zo’n dertig jaar gelden was er een man met een geweldige missie: "Een bedrijf oprichtten waarbij het land en de omgeving in beter staat achtergelaten wordt dan toen het bedrijf er begon."

Dr. Gerald Cysewski, een wereldberoemde expert in microalgen en carotenoïden, richtte met deze missie Nutrex-Hawaii op in 1990. Inmiddels is er een heel team bij dit bedrijf aan het werk. Ze richten zich op duurzaamheid en het creëren van een schonere, veiliger en gezondere wereld.

 

nutrex-hawaii-loactie-trim

 

De ultieme omstandigheden om mooie producten af te leveren


Ooit stroomde er lava op de grond van Nutrex-Hawaii. Nu staan er prachtige kleurrijke bassins. De microalgen-boerderij is gelegen aan de Kona kust in Hawaï. Een mooie, maar ook een hele nuttige locatie om algen te kweken. De boerderij is omringd door natuurlijke hulpbronnen en daar maken ze dankbaar gebruik van bij Nutrex-Hawaii.

Er is een overvloed aan warm zonlicht, waardoor de algen er het hele jaar door kunnen groeien. In 2014 zijn er 2.080 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee genoeg energie wordt opgewekt om overdag te kunnen produceren. Daarnaast is er zeer zuiver & diep oceaanwater. Dat wordt niet alleen voor het productieproces gebruikt. Het koude oceaanwater wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de airconditioning van de kantoren.

nutrex kwaliteit
nutrex-hawaii-loactie-2-trim

 

nutrex productie

BioSecure Zone


Nutrex-Hawaii is de enige microalgen-boerderij die het gebruik van schadelijke pesticiden en genetische gemodificeerde organismen (GMO) verbiedt. De zogenoemde 'BioSecure Zone'. De producten van hun merk worden gekweekt zonder schadelijke pesticiden en herbiciden te gebruiken. Daarnaast doen ze er alles aan om niet mee te werken aan landerosie of watervervuiling. Dat maakt hun producten veilig en puur.

Algen kweken in drinkwater

Het water van de algenvijvers van Nutrex-Hawaii is 100% drinkbaar. Het water wordt verzameld van het eiland zelf en natuurlijk gefilterd door de lava-rotsen. Om afvalwater te minimaliseren wordt het water gerecycled en zo kan de volgende partij profiteren van het water. Extra diep oceaanwater (ruim 600 meter onder zeeniveau) wordt toegevoegd aan de kweekvijvers om mineralen toe te voegen aan het water. Het water waarin de algen groeien is dus super zuiver.

 

nutrex-hawaii-loactie-4-trim

De Ocean Chill Drying techniek


Nutrex-Hawaii gebruikt een speciale methode om de algen te drogen. Het zogenoemde Ocean Chill Drying systeem droogt de algen in slechts drie tot zeven seconden. Ze gebruiken bij deze techniek minder dan één procent zuurstof. Hiermee blijven de algen hun goede voedingsstoffen behouden.

nutrex kwaliteit
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline