Alles over L-Carnitine

L-Carnitine is een belangrijke aminozuur dat veel functies vervult in het menselijk lichaam. Op deze pagina vindt je alles over L-Carnitine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat L-Carnitine is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is L-Carnitine?

Acetyl-L-carnitine is de geacetyleerde vorm van L-carnitine, dat in voeding vooral voorkomt in rood vlees en vrijwel niet in plantaardige voedingsmiddelen. In de lever, nieren en hersenen maakt het lichaam zelf carnitine aan van de aminozuren lysine en methionine, met vitamine C, ijzer, vitamine B6 en niacine als cofactoren. L Carnitine kan naar behoefte in acetyl l carnitine worden omgezet en vice versa.

Carnitine en acetyl-L-carnitine zijn semi-essentiële aminozuren, en hoewel je het aan kunt maken kan dit proces vertraagd en verstoord worden, waardoor je er soms onvoldoende van kunt hebben. De productie neemt geleidelijk af met het ouder worden. Veel studies laten zien dat het ouder worden gepaard gaat met sterke afname van het gehalte carnitine en acetyl-L-carnitine in spierweefsel.

wat is carnitine?

De toepassingen, voordelen en werking van Carnitine:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet Carnitine?

Carnitine heeft een uitstekende opname

Acetyl-L-carnitine passeert gemakkelijker dan L-carnitine de bloedhersenbarrière en wordt daarom makkelijker opgenomen. Soms is dit echter niet gewenst, want Carnitine kan effecten hebben op andere plaatsen in het lichaam. De meest aminozuren kan je niet samen nemen, of liever niet met zuivel, omdat ze tegen elkaar gaan strijden om opname. Het is daarom verstandig om carnitine tussen de maaltijden door te nemen en niet samen met andere aminozuren. Carnitine kan je het beste een half uur vooraf aan het ontbijt innemen voor de beste opname. Inname in de avond kan de slaap bij sommige mensen verstoren.

Neem 2 x per dag 500 mg Acetyl-l-Carnitine in, of 2 x per dag 250 mg L-Carnitine in. Carnitine kan langdurig gebruikt worden zonder gevaar op gewenning of verslaving. Je hoeft ook geen pauzes in te lassen.

Meest gestelde vragen over L-Carnitine:

Carnitine is een supplement dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Carnitine en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

EGebruik geen (acetyl)-L-carnitine bij hypothyroïdie; carnitine remt de activiteit van schildklierhormoon. Bij hyperthyroïdie kan (acetyl)-L-carnitine wel worden gebruikt. Acetyl-L-carnitine versterkt mogelijk net als L-carnitine de antistollingswerking van coumarinederivaten zoals acenocoumarol en warfarine.

Veel mensen gebruiken Carnitine langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Carnitine productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Carnitine te koop?" Wij leveren enkel de beste Carnitine waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Carnitine voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Carnitine te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline