Cordyceps

Biologische Cordyceps Paddestoelen bij Superfoodsonline Kopen

 

Cordyceps: Winterworm Zomergras

cordyceps

Cordyceps is een paddenstoel die al meer dan 2000 jaar in China gebruikt wordt, vanwege een imposante verzameling aan eigenschappen die de Chinezen de Cordyceps paddenstoel toekennen. Cordyceps behoort dan ook tot de meest voorname ingrediënten van de Chinese kruidengeneeskunde.

De Chinezen noemen Cordyceps 'Dong Chong Xia Cao', oftewel winterworm zomergras (de worm in de winter wordt een plant in de zomer). In het wild groeit de paddenstoel op de rups van een nachtvlinder die dit helaas niet overleeft. Deze rupsen leven ondergronds in het hooggebergte van Zuidwest-China en Tibet. Tegenwoordig is wilde cordyceps erg zeldzaam geworden doordat de cordyceps veelvuldig uit de natuur is geplukt.

Omdat wilde Cordyceps zo zeldzaam is en daarom zo prijzig, was het aantrekkelijk om de paddenstoel te gaan kweken. Er is een plantaardige voedingsbodem ontwikkeld die bestaat uit bruine rijst ,soja en mout (verhouding ongeveer 52%, 41% en 6%). De cordyceps groeit onder gecontroleerde condities op deze voedingsbodem. Een voordeel van gekweekte cordyceps is dat het geen zware metalen bevat, wat in wilde cordyceps meestal wel het geval is.

Cordyceps sinensis bevat van de nature o.a. polysacchariden, lipiden, nucleoside analogen waarvan hoog in cordycepin en 3-deoxyadenosine.

Informatie over alle Paddestoelen op één plek?

Wil je meer weten over andere paddestoelen, kijk dan hier op de paddestoelen categoriepagina.