Alles over Cordyceps

Cordyceps is de populairste paddestoel voor energie. Als je wil weten wat Cordyceps is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Cordyceps: Winterworm Zomergras

cordyceps

Cordyceps is een paddenstoel die al meer dan 2000 jaar in China gebruikt wordt, vanwege een imposante verzameling aan eigenschappen die de Chinezen de Cordyceps paddenstoel toekennen. Cordyceps behoort dan ook tot de meest voorname ingrediënten van de Chinese kruidengeneeskunde.

De Chinezen noemen Cordyceps 'Dong Chong Xia Cao', oftewel winterworm zomergras (de worm in de winter wordt een plant in de zomer). In het wild groeit de paddenstoel op de rups van een nachtvlinder die dit helaas niet overleeft. Deze rupsen leven ondergronds in het hooggebergte van Zuidwest-China en Tibet. Tegenwoordig is wilde cordyceps erg zeldzaam geworden doordat de cordyceps veelvuldig uit de natuur is geplukt.

Omdat wilde Cordyceps zo zeldzaam is en daarom zo prijzig, was het aantrekkelijk om de paddenstoel te gaan kweken. Er is een plantaardige voedingsbodem ontwikkeld die bestaat uit bruine rijst ,soja en mout (verhouding ongeveer 52%, 41% en 6%). De cordyceps groeit onder gecontroleerde condities op deze voedingsbodem. Een voordeel van gekweekte cordyceps is dat het geen zware metalen bevat, wat in wilde cordyceps meestal wel het geval is.

Cordyceps sinensis bevat van de nature o.a. polysacchariden, lipiden, nucleoside analogen waarvan hoog in cordycepin en 3-deoxyadenosine.

Informatie over alle Paddestoelen op één plek?

Wil je meer weten over andere paddestoelen, kijk dan hier op de paddestoelen categoriepagina.

Is Cordyceps veilig?

Cordyceps is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Cordyceps en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Cordyceps bijwerkingen en nadelen?

Cordyceps is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Cordyceps?

Veel mensen gebruiken Cordyceps langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Cordyceps productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Cordyceps anders dan de Cordyceps van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Cordyceps te koop?" Wij leveren enkel de beste Cordyceps waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Cordyceps te voelen?

Cordyceps is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Cordyceps voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Cordyceps te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.