Alles over Cordyceps

Cordyceps is de populairste paddestoel uit het verre Oosten. Als je wil weten wat Cordyceps is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Cordyceps: Winterworm Zomergras

Cordyceps is een paddenstoel die al meer dan 2000 jaar in China gebruikt wordt, vanwege een imposante verzameling aan eigenschappen die de Chinezen de Cordyceps paddenstoel toekennen.

Cordyceps behoort dan ook tot de meest voorname ingrediënten van de Chinese kruidengeneeskunde.

De Chinezen noemen Cordyceps 'Dong Chong Xia Cao', oftewel winterworm zomergras (de worm in de winter wordt een plant in de zomer). In het wild groeit de paddenstoel op de rups van een nachtvlinder die dit helaas niet overleeft.

Deze rupsen leven ondergronds in het hooggebergte van Zuidwest-China en Tibet. Tegenwoordig is wilde cordyceps erg zeldzaam geworden doordat de cordyceps veelvuldig uit de natuur is geplukt.

reishi
reishi vormen

Wild of gekweekt?

Omdat wilde Cordyceps zo zeldzaam is en daarom zo prijzig, was het aantrekkelijk om de paddenstoel te gaan kweken.

Er is een plantaardige voedingsbodem ontwikkeld die bestaat uit bruine rijst, soja en mout (verhouding ongeveer 52%, 41% en 6%).

De cordyceps groeit onder gecontroleerde condities op deze voedingsbodem. Een voordeel van gekweekte cordyceps is dat het geen zware metalen bevat, wat in wilde cordyceps meestal wel het geval is.

Onderzoekers hebben vastgesteld dat mycelia van de hiervoor geselecteerde Cordyceps sinensisvariant dezelfde inhoudsstoffen bevatten en dezelfde farmacologische en medicinale eigenschappen bezitten als de oorspronkelijke, wilde Cordyceps.

Hoe werkt Cordyceps?

Cordyceps sinensis bevat van de nature o.a. polysachariden (waaronder cyclofuranen, galactomannan, bètaglucanen, bètamannanen), lipiden, nucleoside analogen waarvan hoog in cordycepine en 3-deoxyadenosine.

cordyceps
reishi vormen

Sinensis vs Militaris

Er zijn twee verschillende types Cordyceps: Cordyceps sinensis en Cordyceps militaris. Cordyceps sinensis wordt dan ook weer verdeeld in twee types, namelijk de CS-2 en CS-4 soorten.

CS-2 vs. CS-4

Wetenschappers denken dat effecten van Cordyceps sinensis komen van de werkzame stof 'cordycepine', met daarnaast een unieke combinatie van paddestoel polysacchariden. De hoeveelheid cordycepine en polysacchariden hangt af van het type Cordyceps.

Sinensis heeft het meest cordycepine, en militaris heeft het meest polysacchariden.

De CS-2 type is het moeilijkst om op grote schaal te verbouwen, en vind je dus minder vaak terug in supplementen. CS-4 is veel makkelijker te verbouwen en wordt daarnaast ook het meest in wetenschappelijk onderzoek gebruikt.

De beste Cordyceps supplementen

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is het beste Cordyceps supplement te koop?" Wij leveren enkel de beste Cordyceps mushroom waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De beste Cordyceps supplementen voldoen aan de volgende eisen:

  • Bevatten mycelium
  • Zijn een Cordyceps extract
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Verschillende werkzame stoffen
  • Zijn biologisch
Cordyceps supplement

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Cordyceps wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Reishi voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Astaxanthine, Chaga en Camu Camu.

Meest gestelde vragen over Cordyceps:

Is Cordyceps veilig?

Cordyceps is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Cordyceps en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Cordyceps bijwerkingen en nadelen?

Cordyceps is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Cordyceps?

Veel mensen gebruiken Cordyceps langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Cordyceps productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van Cordyceps te voelen?

Cordyceps is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Cordyceps voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Cordyceps te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline