Alles over Nicotinamide Riboside (NAD)

Nicotinamide Riboside is misschien wel het meest interessante supplement van dit moment. Op deze pagina vind je alles over de Nicotinamide Riboside, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Nicotinamide Riboside is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Nicotinamide Riboside?

Nicotinamide Riboside (NR) is de nieuwste vorm van vitamine B3. In onze voeding komt vitamine B3 in verschillende vormen voor: als niacine, niacinamide (nicotinamide) en als nicotinamide riboside.

Nicotinamide-riboside is een vorm van vitamine B3 die in kleine hoeveelheden in melk zit. Het lichaam gebruikt vitamine B3 onder meer als een grondstof voor het co-enzym NAD+. Het verschil tussen nicotinamide-riboside en andere vormen van vitamine B3 is dat nicotinamide-riboside een uitzonderlijk efficiënte precursor van NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide) is.

Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de effecten van Nicotinamide Riboside. En de resultaten tot nu toe zijn veelbelovend, net als de ervaringen van consumenten.

wat is nicotinamide riboside?
wat doet nicotinamide riboside?

Hoe werkt NAD+?

NAD+ is een molecuul dat belangrijke enzymen in de cel in staat stelt om hun werk te doen. Daarbij zitten ook enzymen die biochemici sirtuïnes noemen. Een hele belangrijke is sirtuïne-1. Dat enzym stelt menselijke cellen in staat om zichzelf te repareren.

Sommige wetenschappers vermoeden dat cellen en mensen langer meegaan en minder snel verouderen naarmate het sirtuïne-1 in hun cellen beter zijn werk kan doen. En dat zou prima kunnen door in cellen de concentratie NAD+ te verhogen, denken ze. Dat zou dus kunnen door suppletie met nicotinamide-riboside.

Sirtuïnes: De start van het reparatieproces

Sirt (sirtuïnes) is een afkorting voor Silent information regulator 2 eiwitten. Het zijn eiwitten die betrokken zijn bij het aflezen van het DNA.

Deze stoffen behoren tot een groep eiwitten die de stofwisseling beïnvloeden, spieren sterker maken, vetverbranding stimuleren en lichaamscellen beschermen.

Sirtuïnes worden geactiveerd bij vasten. Vasten kan de levensduur verlengen en beschermen tegen verouderingsziekten. Reparatieprocessen worden gestart en voorbereidingen op eventuele toekomstige beschadigingen worden.

NIAGEN®: Nicotinamide Riboside

NIAGEN® is de enige Nicotinamide Riboside van gegarandeerde kwaliteit. Het wordt geproduceerd door ChromaDex en gebruikt in verschillende producten.

Let bij het kopen van nicotinamide riboside op dat je altijd kiest voor een product met NIAGEN®. Dan heb je de garantie dat het 100% zuiver en werkzaam is.

wat is niagen?

David Sinclair over NR

Dit is David Sinclair, een gerenommeerde wetenschapper op het gebied van antiveroudering en betrokken bij het onderzoek naar nicotinamide-riboside, die in begrijpelijke taal vertelt welke effecten hij en zijn medewerkers hebben gevonden in de dierstudies.

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 1 x 100 mg per dag Nicotinamide Riboside

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 250 mg Nicotinamide Riboside

De gebruikelijke dosis Nicotinamide Riboside is 200 tot 500 milligram per dag, verdeeld over twee porties.

Wanneer kan je het beste Nicotinamide Riboside innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt.

dosering en gebruik

De 6 verschillen tussen NR & NMN

Nicotinamide mononucleotide (NMN) is een nucleotide dat komt uit ribose en nicotinamide. Net als nicotinamide riboside (NR) is NMN een niacine achtige waar lichaamseigen enzymen NAD van kan maken. Hoewel NMN soms ook wel als supplement verkocht wordt, prefereren wij het gebruik van NR boven NMN. Hieronder vind je de 6 verschillen tussen NR & NMN.

NR is een vitamine. NMN is dat niet.

NMN is niet een vorm van vitamine B3, en er zijn tot nu toe nog geen klinische studies die bewijzen dat NMN het gehalte aan NAD verhoogt bij mensen.

NR kan een cel binnenkomen. NMN kan dat niet.

NR is het grootste gedeelte van NAD dat een cel kan binnenkomen. Dit is ook de reden dat NMN supplementen eerst in NR wordt omgezet door het lichaam om daarna NAD te maken.

NMN maakt NAD in 3 stappen. NR heeft maar 2 nodig.

In supplementen vorm moet NMN eerst NR worden om een cel binnen te komen. Eenmaal in de cel wordt het weer omgezet naar NMN om NAD te maken. Deze 3 stappen zijn vrij inefficient. NR kan meteen de cel binnenkomen en heeft daarom maar 2 stappen nodig om NAD te maken.

NR heeft 4 gepubliceerde peer-review studies bij mensen achter zich. NMN heeft er geen.

NMN's enige gepubliceerde resultaat komt van muizen en ratten. NR heeft tenminste 4 gepubliceerde studies bij mensen en allen laten zien dat NR een veilige en effectieve stof is om NAD te verhogen bij mensen.

NR kan oraal ingenomen worden. NMN wordt meestal bestudeerd door middel van injectie.

Ondanks dat NMN vaak verkocht wordt als capsule voor mensen, is MNM vrijwel alleen bestudeerd met injecties bij knaagdieren. In NR studies wordt het toegevoegd aan voedsel of water.

NR verhoogt NAD met ongeveer 60% bij mensen. NMN een stuk minder.

In deze 2018 studie, 500 mg NR per dag verhoogde het gehalte van NAD met 60% bij oudere volwassenen. Er is geen gepubliceerde data over NMN dat een evenredig effect laat zien.

Meest gestelde vragen over Nicotinamide Riboside:

Is Nicotinamide Riboside veilig?

Volgens toxicologisch onderzoek is deze stof honderd procent veilig tot een inname van 10 milligram nicotinamide-riboside per kilo lichaamsgewicht per dag. Weeg je 90 kilo, dan komt dat dus neer op 900 milligram per dag. Daarna is er kans op (lichte) darm ongemakken.

Heeft Nicotinamide Riboside bijwerkingen en nadelen?

Er zijn geen bijwerkingen of nadelen verbonden met het gebruik van Nicotinamide Riboside

Is te veel Nicotinamide Riboside schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Nicotinamide Riboside, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Nicotinamide Riboside te verwerken en heeft in hogere doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Nicotinamide Riboside?

Veel mensen gebruiken Nicotinamide Riboside langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Nicotinamide Riboside productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van Nicotinamide Riboside te voelen?

Nicotinamide Riboside is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Nicotinamide Riboside voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Nicotinamide Riboside te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline