Alles over Nicotinamide Riboside (NAD)

Nicotinamide Riboside is misschien wel het meest interessante supplement van dit moment. Op deze pagina vind je alles over de Nicotinamide Riboside, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Nicotinamide Riboside is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Nicotinamide Riboside?

Nicotinamide Riboside (NR) is de nieuwste vorm van vitamine B3. In onze voeding komt vitamine B3 in verschillende vormen voor: als niacine, niacinamide (nicotinamide) en als nicotinamide riboside.

Nicotinamide-riboside is een vorm van vitamine B3 die in kleine hoeveelheden in melk zit. Het lichaam gebruikt vitamine B3 onder meer als een grondstof voor het co-enzym NAD+. Het verschil tussen nicotinamide-riboside en andere vormen van vitamine B3 is dat nicotinamide-riboside een uitzonderlijk efficiënte precursor van NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide) is.

Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de effecten van Nicotinamide Riboside. En de resultaten tot nu toe zijn veelbelovend, net als de ervaringen.

wat is nicotinamide riboside?
wat doet nicotinamide riboside?

Hoe werkt NAD+?

Nicotinamide Riboside is een efficiënte voorloper van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+). NAD+ is een metaboliet van vitamine B3 (niacine) en is essentieel voor de energiestofwisseling. Vitamine B3 helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen en draagt bij aan een normale energie-huishouding.

De toepassingen, voordelen en werking van Vitamine B3:

✔  Helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen*

✔  Draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren*

✔  Draagt bij aan een normale energie-huishouding*

✔  Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel*

✔  Is goed voor de huid*

✔  Draagt bij aan het leervermogen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

NIAGEN®: Nicotinamide Riboside

NIAGEN® is de enige Nicotinamide Riboside van gegarandeerde kwaliteit. Het wordt geproduceerd door ChromaDex en gebruikt in verschillende producten.

Let bij het kopen van nicotinamide riboside op dat je altijd kiest voor een product met NIAGEN®. Dan heb je de garantie dat het 100% zuiver en werkzaam is.

wat is niagen?

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 1 x 100 mg per dag Nicotinamide Riboside

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 300 mg Nicotinamide Riboside

De gebruikelijke dosis Nicotinamide Riboside is 200 tot 600 milligram per dag, verdeeld over twee porties.

Wanneer kan je het beste Nicotinamide Riboside innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt.

dosering en gebruik

Meest gestelde vragen over Nicotinamide Riboside:

Volgens toxicologisch onderzoek is deze stof honderd procent veilig tot een inname van 10 milligram nicotinamide-riboside per kilo lichaamsgewicht per dag. Weeg je 90 kilo, dan komt dat dus neer op 900 milligram per dag. Daarna is er kans op (lichte) darm ongemakken.

Er zijn geen bijwerkingen of nadelen verbonden met het gebruik van Nicotinamide Riboside

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Nicotinamide Riboside, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Nicotinamide Riboside te verwerken en heeft in hogere doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Nicotinamide Riboside langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Nicotinamide Riboside productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Nicotinamide Riboside is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Nicotinamide Riboside voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Nicotinamide Riboside te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline