Alles over Vitamine B3

Vitamine B3 is essentieel voor het tegengaan van vermoeidheid. Op deze pagina vind je alles over Vitamine B3, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Vitamine B3 is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Vitamine B3?

Vitamine B3 is ook bekend als niacine. Vitamine B3 werd in 1937 ontdekt door Albert Szent-Györgyi en zijn collega's aan de Universiteit van Szeged.

Het is een belangrijk supplement dat helpt bij de omzetting van vetten, eiwitten en koolhydraten door het lichaam in energie. Vitamine B3 heeft verschillende vormen, waaronder niacine, niacinamide, nicotinezuur en inositolhexanicotinaat.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt Vitamine B3?

Vitamine B3 is een wateroplosbaar vitamine en heeft een sleutelpositie in de productie van twee van de meest belangrijke co-enzymen in het lichaam: NAD (nicotinamide adenine dinucleotide, coenzym I) en NADP (nicotinamide adenine dinucleotide fosfaat, coenzym II), welke betrokken zijn bij meer dan tweehonderd biochemische reacties.

Vitamine B3 is belangrijk voor de stofwisseling van koolhydraten, vetten, eiwitten en een groot aantal hormonen, neurotransmitters en enzymen en de energieproductie in de cellen. Niacine is goed voor de bloedcirculatie en bevordert een gezonde cholesterolspiegel.

De toepassingen, voordelen en werking van Vitamine B3:

✔  Helpt bij het verminderen van vermoeidheid

✔  Draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren

✔  Draagt bij aan een normale energieproductie

✔  Draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel

✔  Is goed voor de huid

✔  Draagt bij aan het normaal functioneren van de slijmvliezen

✔  Draagt bij aan het leervermogen

✔  Draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Algemene adviesdosering is 100-500 mg per dag.

Bijwerkingen?

Niacine in een dosis boven 50 mg kan een ‘niacine flush’ veroorzaken met het rood worden van gezicht, armen en borst (soms met lichte zwelling van de huid) en een branderig, prikkelend en/of jeukend gevoel en soms hoofdpijn. Deze verschijnselen houden doorgaans 30 minuten tot een uur aan. Deze reactie kan heftig zijn, maar is ongevaarlijk en van voorbijgaande aard. Er is hierbij geen sprake van een allergische reactie. Deze flush kan beperkt worden door de dosis geleidelijk op te voeren en niacine te combineren met een vitamine B-complex en vitamine C. De niacine flush wordt ook tegengegaan met quercetine, luteoline of appelpectine.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Vitamine B3:

Vitamine B3 wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Vitamine B3 en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Vitamine B3 langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Vitamine B3 productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Vitamine B3 te koop?" Wij leveren enkel de beste Vitamine B3 waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Vitamine B3 zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Vitamine B3 voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Vitamine B3 te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline