Alles over Ginseng

Ginseng is al heel lang het meest gebruikte supplement voor extra energie. Op deze pagina vind je alles over de Ginseng, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Ginseng is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Ginseng?

> Ginseng is één van de best wetenschappelijke onderzochte kruiden.
> Ginseng is de beste oplossing voor extra natuurlijke energie.
> Ginseng is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Ginseng Eleutherococcus is een geslacht van 30 soorten in de klimopfamilie . Ginseng is het meest bekende Chinese kruid, en wordt ook wel "het wereldwonder" genoemd.

De wortel van de Ginseng (Koreaanse of Chinese ginseng) wordt al meer dan 2000 jaar toegepast in het Verre Oosten vanwege zijn brede gezondheidsbevorderende werking.

Doordat het veel geplukt is komt het nauwelijks meer in het wild voor. Er zijn verschillende soorten ginseng, die onderscheiden worden door hun plaats van herkomst en verschillen in werking.

wat is ginseng?
wat doet ginseng?

Hoe werkt Ginseng?

Ginseng bevat vitamines A, B6 en het mineraal zink, maar het voornaamste actieve component zijn de ginsenosiden (saponine triterpenoide glycosiden). Ginsengwortel bevat onder andere panaxanen, polysachariden en ginsenosiden. Deze actieve bestanddelen hebben een balancerend (adaptogeen) effect op neurotransmitters in het centrale zenuwstelsel (o.a. noradrenaline en GABA).

Daarnaast ondersteunen deze stoffen de werking van de bijnier. Ginseng helpt tevens bij de regulering van de suikerstofwisseling en draagt bij aan een goede en evenwichtige werking van het immuunsysteem. Het wordt ook wel ingezet ter bevordering van de seksualiteit.

De toepassingen, voordelen en werking van Ginseng:

✔  Is goed voor de concentratie*

✔  Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem*

✔  Helpt bij het verminderen van vermoeidheid*

✔  Draagt bij aan een normaal uithoudingsvermogen*

✔  Is goed voor de bloeddruk*

✔  Voor extra energie en vitaliteit*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Koreaanse Panax Ginseng

Siberische Ginseng

Verschillende soort Ginseng? Welke kies ik?

De drie bekendste soorten Ginseng zijn:

  • Koreaanse ginseng (Panax ginseng)
  • Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus)
  • Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius)

Koreaanse ginseng

De Koreaanse Panax ginseng is de krachtigste Ginseng en wordt van alle verschillende vormen van Ginseng het vaakst ingezet. Het heeft sterke adaptogene eigenschappen en is goed bij vermoeidheid en voor immuunsysteem.

Siberische ginseng

Siberische ginseng is geen echte Ginseng, maar heeft wel grotendeels dezelfde eigenschappen als Panax ginseng. Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus) is vooral effectief bij het tegengaan van vermoeidheid en goed is voor de bloeddruk.

verschillende soorten ginseng
verschillende soorten ginseng vervolg

Rode ginseng

Rode Panax ginseng wordt al eeuwenlang in Azië toegepast om het immuunsysteem te stimuleren. De wortels van de bekende plant zijn goed voor de concentratie en geven extra energie. Ook stimuleert rode ginseng de bloeddruk en is goed voor de vitaliteit*.

Amerikaanse ginseng

Amerikaanse ginseng bevat net als de Panax ginseng, ginsenosiden. Die zijn verantwoordelijk voor de meeste van de voordelen die deze plant ons kan bieden op vlak van gezondheid.

Advies:

  • Kies voor Panax ginseng extract voor het sterkste adaptogene effect
  • Siberische ginseng tegen vermoeidheid
  • Rode Ginseng voor het immuunsysteem

Meest gestelde vragen over Ginseng:

Is Ginseng veilig?

Ginseng is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Ginseng en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Bijwerkingen Panax Ginseng

Mogelijk heeft Panax ginseng een klein effect op de bloeddruk. Dit product is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerkingen Siberische Ginseng

Mogelijk heeft Siberische ginseng een klein effect op de bloeddruk. Dit product is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerkingen Rode Ginseng

Mogelijk heeft Rode ginseng een klein effect op de bloeddruk. Dit product is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Is Panax Ginseng hetzelfde als Koreaanse Ginseng?

Ja, Panax Ginseng is precies hetzelfde als Koreaanse Ginseng

Is te veel Ginseng schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Ginseng, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Ginseng te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Ginseng?

Veel mensen gebruiken Ginseng langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Ginseng productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Ginseng anders dan de Ginseng van de kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Ginseng te koop?" Wij leveren enkel de beste Ginseng waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Ginseng te voelen?

Ginseng is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Ginseng voelen de effecten na 2-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Ginseng te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline