MENU
0 artikelenWinkelwagen

subtotal:   00.00

Ginseng

Biologische Ginseng (Siberische, Panax) bij Superfoodsonline

Ginseng is al heel lang het meest gebruikte supplement voor extra energie. Op deze pagina vind je alles over Ginseng, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Ginseng poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Ginseng?

Ginseng Eleutherococcus is de botanische naam van een geslacht van ongeveer 30 soorten doornige struiken en bomen in de Klimopfamilie (Araliaceae). Sommige soorten worden al eeuwen gebruikt in de plantgeneeskunde. Ginseng is het oudste en meest bekende Chinese kruid, en wordt ook wel "het wereldwonder" genoemd. Ginseng is een van de meest gebruikte en best onderzochte kruidenpreparaten. De wortel van de Ginseng (Koreaanse of Chinese ginseng) wordt al meer dan 2000 jaar toegepast in het Verre Oosten vanwege zijn brede gezondheidsbevorderende werking.

Ginseng groeide oorspronkelijk veel in de bossen van Noord Korea en Noord China. Doordat het zeer veel geplukt is komt het nauwelijks meer in het wild voor en wordt het vooral gekweekt. Ginseng barst van de fytonutriënten. De belangrijkste stoffen in Ginseng zijn de ginsenosiden. Er zijn verschillende soorten ginseng, ze worden onderscheiden door hun plaats van herkomst. Er zijn ook kleine verschillen in de werking, waardoor iedere soort zijn eigen 'specialiteit' heeft.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Is goed voor de concentratie*
  • Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem*
  • Helpt bij het verminderen van vermoeidheid*
  • Draagt bij aan een normaal uithoudingsvermogen*
  • Is goed voor de bloeddruk*
  • Draagt bij aan het libido*

Wat is de werking van Ginseng en waar is Ginseng goed voor? Ginseng bevat vitamines A, B6 en het mineraal zink, maar het voornaamste actieve component zijn de ginsenosiden (saponine triterpenoide glycosiden). Ginsengwortel bevat onder andere panaxanen, polysachariden en ginsenosiden. Deze actieve bestanddelen hebben een balancerend (adaptogeen) effect op neurotransmitters in het centrale zenuwstelsel (met name dopamine, noradrenaline en GABA).

Daarnaast ondersteunen deze stoffen de werking van de bijnier. Ginseng helpt tevens bij de regulering van de suikerstofwisseling en draagt bij aan een goede en evenwichtige werking van het immuunsysteem*. Het wordt ook wel ingezet ter bevordering van de seksualiteit*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Ginseng? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Koreaanse Panax Ginseng

Siberische Ginseng

De verschillende soort Ginseng: Welke kies ik?

De drie bekendste soorten Ginseng zijn Panax ginseng (Koreaanse ginseng), Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus) en Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius). De Koreaanse Panax ginseng is de krachtigste Ginseng en wordt van alle verschillende vormen van Ginseng het vaakst ingezet. Het heeft sterke adaptogene eigenschappen en is goed bij vermoeidheid en voor immuunsysteem en libido. De naam 'Panax' is afgeleid van het Oud-Griekse 'panacee'.

Siberische ginseng is geen echte Ginseng, maar heeft wel grotendeels dezelfde eigenschappen als Panax ginseng. Onderzoek in China heeft uitgewezen dat Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus) vooral effectief is bij het tegengaan van vermoeidheid en goed is voor de bloeddruk.

Rode Panax ginseng wordt al eeuwenlang in Azië toegepast om het immuunsysteem te stimuleren. De wortels van de bekende plant zijn goed voor de concentratie en geven extra energie. Ook stimuleert rode ginseng de bloeddruk en is goed voor het libido.

Amerikaanse ginseng bevat net als de Panax ginseng, ginsenosiden. Die zijn verantwoordelijk voor de meeste van de voordelen die deze plant ons kan bieden op vlak van gezondheid.

Kies voor Panax ginseng extract voor het sterkste adaptogene effect, Siberische ginseng tegen vermoeidheid en Rode Ginseng voor het immuunsysteem.

Wil je advies over Ginseng?

Heb je vragen over Ginseng? Wil je weten hoe jij Ginseng het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Ginseng:

Is Ginseng veilig?

Ginseng is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Ginseng en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Bijwerkingen Panax Ginseng

Mogelijk heeft Panax ginseng een klein effect op de bloeddruk. Dit product is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerkingen Siberische Ginseng

Mogelijk heeft Siberische ginseng een klein effect op de bloeddruk. Dit product is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerkingen Rode Ginseng

Mogelijk heeft Rode ginseng een klein effect op de bloeddruk. Dit product is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Is Panax Ginseng hetzelfde als Koreaanse Ginseng?

Ja, Panax Ginseng is precies hetzelfde als Koreaanse Ginseng

Is te veel Ginseng schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Ginseng, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Ginseng te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Ginseng?

Veel mensen gebruiken Ginseng langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Ginseng productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Ginseng anders dan de Ginseng van de kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Ginseng te koop?" Wij leveren enkel de beste Ginseng waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Ginseng te voelen?

Ginseng is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Ginseng voelen de effecten na 2-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Ginseng te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.