Alles over Koper

Koper is een essentieel mineraal dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Koper, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Koper is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Koper?

Koper is een spoorelement dat in verschillende voedselbronnen wordt aangetroffen. Voorbeelden hiervan zijn: orgaanvlees, zeevruchten, noten, zaden, tarwezemelen, granen en meergranen producten.

Koper is een essentieel sporenmineraal dat verschillende functies heeft in het menselijk lichaam. Zo ondersteunt koper het ijzertransport in het lichaam en draagt bij aan het instandhouden van sterke bloedvaten. Ook is koper betrokken bij de pigmentatie van huid en haar en bij de energiestofwisseling.

wat is Koper?
wat doet Koper?

Hoe werkt Koper?

Koper beschermt de cellen tegen oxidatieve schade (vrije radicalen), is goed voor het skelet, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt bij aan de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.

De toepassingen, voordelen en werking van Koper:

✔  Draagt bij aan het instandhouden van sterke (bloed)vaten

✔  Activeert de natuurlijke energie in het lichaam

✔  Ondersteuning bij een normale pigmentatie van het haar

✔  Bevordert een normale pigmentatie van de huid

✔  Draagt bij aan de instandhouding van het kraakbeen

✔  Ondersteunt het ijzertransport in het lichaam

✔  Ondersteunt het immuunsysteem

✔  Draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade

✔  Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan koper worden geadviseerd in een dosering variërend van 1-2 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Langdurige inname van zink (50 mg per dag) zonder extra koper inname zal tot een tekort aan koper leiden. Omgekeerd kan een langdurige inname van koper tot een zink tekort leiden, raadpleeg dan een arts of therapeut in genoemde gevallen. De behoefte aan ijzer en koper neemt af naarmate we ouder worden. Een te hoge inname van deze mineralen kan op hogere leeftijd mogelijk ongewenste gevolgen hebben.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline