Alles over Kelp

Kelp is een 'must-have' binnen elk dieet. Op deze pagina vind je alles over Kelp, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Kelp is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Kelp?

De meeste mensen denken dat kelp een specifiek wier is. De letterlijke betekenis van kelp is wier en daar zijn heel veel varianten van. Wier, ook wel zeewier genoemd is een benaming die gegeven is aan rood, bruin en groenwier.

(Zee)wieren behoren tot de algen, deze wieren en andere algen vallen in de groep Eukaryoten. Eukaryoten zijn alle organismen waarvan iedere cel minstens 1 celkern heeft. Eukaryoten worden weer onderverdeeld in een aantal supergroepen, de wieren vallen hierbij in twee van die groepen. Dat zijn de Archaeplastida en Chromalveolata. In de wirwar van de benaming kelp is er maar 1 wiersoort die daadwerkelijk kelp heet dat is de reuzenkelp (Macrocystis).

Kelp is een belangrijke jodiumbron voor vegetariërs, mensen die weinig zeevoedsel eten of geen gejodeerd brood en gejodeerd zout gebruiken.

wat is kelp?
kelp

Waarom Kelp gebruiken?

Eén van de belangrijkste functies van jodium in het lichaam is dat het nodig is voor de aanmaak van schildklierhormonen in de schildklier. De twee belangrijkste schildklierhormonen die de schildklier produceert zijn T4 (thyroxine) en T3 (Tri-joodthyronine).

Schildklierhormonen zorgen voor een normale groei en ontwikkeling van botten, spieren en zenuwweefsel en spelen een belangrijke rol bij het energieverbruik, de verbranding van vetten en de regulering van de hartslag en bloeddruk. Een te lage vrije T3 en T4 wordt hypothyreoïdie (trage schildklier) genoemd en een te hoge vrije T3 en T4 wordt een hyperthyreoïdie (overactieve schildklier) genoemd.

De toepassingen, voordelen en werking van Kelp:

✔  Goed voor de huid

✔  Draagt bij aan een normale cognitieve functie*

✔  Draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel*

✔  Draagt bij aan een normale werking van de schildklier*

✔  Draagt bij aan een normale energieproductie

✔  Is belangrijk voor vegetariers en veganisten

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Meer jodium nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

De beste Kelp supplementen

Waar kun je zeewier kopen? Zeewier producten zijn in beperkte mate verkrijgbaar in Nederland. Zeewier kun je kopen bij natuurwinkels, grotere supermarkten en toko's. Het assortiment varieert, meestal kun je gedroogde varianten kopen.

Onze zeewieren zijn bijna allemaal biologisch gecertificeerd en komen bijna allemaal uit Europa. Ze zijn geanalyseerd, gekeurd en hebben een kwaliteitsgarantie.

De beste Kelp supplementen voldoen aan de volgende eisen:

  • Gekeurd en geanalyseerd
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Verschillende werkzame stoffen
  • Zijn biologisch
Kelp supplement

Meest gestelde vragen over Kelp:

Kelp is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Kelp en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Kelp mag niet ingenomen worden door mensen met hyperthyroëdie, of mensen die medicijnen gebruiken voor een te snelle schildklier. Een te hoge jodiuminname kan hyperthyroïdie, maar ook struma, hypothyroïdie en de ziekte van Hashimoto (autoimmuunthyroïditis) veroorzaken en dient vermeden te worden.

Je kunt op veel verschillende plekken zeewier kopen. Er is echter een behoorlijk verschil in kwaliteit en veiligheid tussen verse zeewier, zeewier die je koopt bij de albert heijn of jumbo, zeewier bij de gemiddelde toko, of zeewier uit de voedingssupplementen industrie.

Verse zeewier is erg lekker, maar kan door onvoldoende analyse soms zware metalen bevatten als het niet uit een goede bron komt. Er is daarnaast ook veel minder overzicht over de verschillende buitenlandse zeewier producten die je koopt bij de toko.

Veilig zeewier kopen doe je het best bij een bedrijf dat kennis heeft van voedselveiligheid en op de hoogte is van de wettelijke normen van contaminanten. Bij superfoodsonline kan je ervan uitgaan dat de zeewier die je koopt getest en geanalyseerd is nadat het uit een inzichtelijk en veilig productieproces is gekomen.

Wij adviseren dosering volgens de volgende richtlijnen:

Bij een vastgesteld jodiumtekort: 400-500 mcg/dag

Kelp capsules en Kelp tabletten kan je het beste vlak voor het ontbijt of avondeten innemen met ruim water. Verse, of gedroogde, Kelp kan uiteraard aan elke maaltijd toegevoegd worden.

Veel mensen gebruiken Kelp langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Kelp productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Kelp te koop?" Wij leveren enkel de beste Kelp waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Kelp is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Kelp voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Kelp te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline