Alles over Shatavari

Shatavari heeft een rijke fytoterapeutische werking als adaptogeen. Op deze pagina vind je alles over de Shatavari, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Shatavari is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Shatavari?

Shatavari (Asparagus racemosus) is een klimplant die groeit in lage en hoge bosgebieden in India. De naam "Shatavari" kan worden vertaald als "een vrouw die 100 mannen bezit". Shatavari hoort bij het geslacht asperges, onder deze familienaam vallen ongeveer 300 soorten die groeien over de hele wereld. De Asparagus racemosus, komt met name voor in tropisch en subtropisch india.

Het gebruik van Shatavari wortel is binnen de Indiase traditionele geneeskunde erg belangrijk en wordt dan ook al jaren In de Ayurveda, Unani en Siddha toegepast. In deze traditionele toepassingen wordt met name de wortel gebruikt. Het gebruik van de Shatavari wortel wordt in de Ayurveda gezien als een belangrijk kruid voor de vrouw. Men noemt het ook wel de ginseng voor vrouwen.

wat is shatavari?

De toepassingen, voordelen en werking van Shatavari:

✔  Draagt bij aan de normale werking van de spijsvertering*

✔  Draagt bij aan een normale hormonale activiteit*

✔  Is goed voor het zenuwstelsel*

✔  Draagt bij aan een normale menstruale cyclus*

✔  Is goed bij vrouwelijke ongemakken*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Stress? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

wat doet shatavari?

Shatavari bevat:

Asparagus racemosus wortel bevat hoofdzakelijk steroïde saponinen (Shatavarin I - IV). Isoflavonen, galactose, arabinose, asparagamine A, racemosol, polysachariden, slijmstoffen, antioxidanten, vitamine A, B1, B2, C en E Mineralen; Magnesium, fosfor, Calcium, ijzer en foliumzuur.

Shatavari is rijk aan galactose, arabinose, glycosiden en saponine. Saponine heeft een structurele verwantschap met geslachtshormonen (fyto-oestrogeen) en kan fungeren als voorloper van de menselijke hormonen in ons lichaam.

Wat zijn fyto-oestrogenen?

Shatavari is een fyto-oestrogeen rijke plantensoort, en bevat meerdere steroïde saponinen maar wat zijn dat nou eigenlijk? Steroïde saponinen zijn saponinen/zeepstoffen waarvan het spapagonine deel een steroïde basis structuur heeft. Deze structuur lijkt veel op de structuur van geslachtshormonen hij de mens. Steroïde saponinen zijn dan ook in staat om te werken als een voorloper voor bijnierschors- en geslachtshormonen, door dit extra zetje kunnen steroïde saponinen dan ook ondersteunen in de werking van deze hormonen. Door deze ondersteunende functie worden deze zeepstoffen ook wel fyto-oestrogenen genoemd.

Fyto-oestrogenen danken hun naam aan de reactie die ze veroorzaken bij mens en dier wanneer je ze inneemt. Deze plantaardige stofjes veroorzaken bij inname een biologische hormonale reactie bij gewervelde dieren en/of kunnen deze nabootsen. Ook kunnen fyto-oestrogenen de acties van endogene oestrogenen die zich normaal binden aan oestrogeenreceptoren veranderen. De meeste fyto-oestrogenen behoren tot een grote groep fenolverbindingen die bekend staan ​​als flavonoïden. De drie groepen flavonoïden met de meest krachtige oestrogene activiteit zijn, de isoflavonen, coumestanen en prenyl flavonoïden.

Shatavari gebruiken

Shatavari kan als poeder, tablet of als een vloeibaar extract worden ingenomen. De ayurveda geeft de voorkeur aan een poedervorm van kruiden, omdat juist het proeven van het kruid je spijsverteringsproces start en signalen naar het lichaam stuurt om de eigen ondersteunende mechanismen van het lichaam te activeren.

Van Shatavari-poeder gebruik je ongeveer ½ theelepel, dit wordt traditioneel gemengd in een glas warme melk, met honing of andere zoetstof. Het kan ook worden gemengd met ghee.

wat doet shatavari?

Meest gestelde vragen over Shatavari:

Shatavari is een traditioneel kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Shatavari en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Omdat er nog te weinig bekend is over Shatavari gebruik tijdens de zwangerschap, is het niet aan te raden shatavari te gebruiken tijdens de zwangerschap

Shatavari kan een vochtafdrijvend effect hebben. U moet het niet innemen met andere vochtafdrijvende kruiden of medicijnen.

Shatavari kan uw bloedsuikerspiegel verlagen. Je moet het niet innemen met andere medicijnen of kruiden die de bloedsuikerspiegel verlagen.

Veel mensen gebruiken Shatavari langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Shatavari productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Shatavari te koop?" Wij leveren enkel de beste Shatavari waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Shatavari is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Shatavari voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Shatavari te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline