Alles over Lycopeen

Lycopeen is een natuurlijk voorkomende antioxidant die in bepaalde planten, groenten en fruit wordt gevonden. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Lycopeen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Lycopeen is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Lycopeen?

Lycopeen is een sterke carotenoïde. Het is zelfs een van de belangrijkste carotenoïden in de voeding. Deze carotenoïde zorgt voor het pigment dat onder meer aan verschillende groenten- en fruitsoorten hun kenmerkende kleur geeft. Wie gezond wil eten, stelt de voeding het liefst samen met allerlei verschillende kleuren groente.

Natuurlijke bronnen van lycopeen zijn tomaten, abrikozen, guave, watermeloen, papaya en roze pompelmoes. Wonderlijk genoeg vinden we meer lycopeen in gekookte of gebakken tomaten dan in rauwe tomaten. Dit impliceert dat lycopeen in producten met gekookte tomaten zoals tomatensaus of tomatenpuree beter door het lichaam kan worden opgenomen dan lycopeen uit rauwe tomaten.

wat is Lycopeen?
wat doet Lycopeen?

Hoe werkt Lycopeen?

Momenteel wordt er slechts met één schimmel, de zygomycete Blakeslea trispora op grote schaal gefermenteerd. Carotenen, vooral lycopeen en bèta-caroteen, worden geproduceerd door tomaten te fermenteren met behulp van de Blakeslea trispora. Uiteraard is dit een technologisch proces waarbij veiligheid en hygiëne zeer belangrijk zijn.

De toepassingen, voordelen en werking van Lycopeen:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan lycopeen worden geadviseerd in een dosering variërend van 20-40 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

vermatige inname van lycopeensupplementen kan leiden tot bepaalde bijwerkingen zoals huidverkleuring, misselijkheid, een opgeblazen gevoel en diarree.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Lycopeen:

Lycopeen wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Lycopeen en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Lycopeen langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Lycopeen productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Lycopeen te koop?" Wij leveren enkel de beste Lycopeen waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Lycopeen is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Lycopeen voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Lycopeen te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline