Wat is Rode Gist Rijst?
Rode gist rijst (red yeast rice) is rijst dat is gefermenteerd door de gist Monascus purpureus. Hierbij worden belangrijke bioactieve stoffen gevormd zoals monacoline K en krijgt de rijst haar diep rode kleur.
Rode gist rijst (red yeast rice in het Engels) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang geconsumeerd. Het ontstaat door fermentatie met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K.
Dosering
Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Rode Gist Rijst worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-600 mg per dag, met 3-10 monacoline K. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen soms hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.
Login and Registration Form
Log In