Alles over Rode Gist Rijst

Rode gist rijst (red yeast rice) is rijst die is gefermenteerd door de gist Monascus purpureus. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Rode Gist Rijst, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Rode Gist Rijst is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Rode Gist Rijst?

Rode gist rijst (red yeast rice) is rijst dat is gefermenteerd door de gist Monascus purpureus. Hierbij worden belangrijke bioactieve stoffen gevormd zoals monacoline K en krijgt de rijst haar diep rode kleur.

Rode gist rijst (red yeast rice in het Engels) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang geconsumeerd. Het ontstaat door fermentatie met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K.

wat is Rode Gist Rijst?
wat doet Rode Gist Rijst?

Hoe werkt Rode Gist Rijst?

In Nederland wordt rode gist rijst hoofdzakelijk als voedingssupplement gebruikt voor het cholesterol in de vorm van capsules of tabletten. Het is het bekendste natuurlijke alternatief voor mensen die geen statines willen of kunnen gebruiken.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat rode gist rijst goed is voor het cholesterol, maar vaak veel beter wordt verdragen. Het heeft aanzienlijk minder bijwerkingen. Dit blijkt tevens uit ervaringen van onze klanten.

De toepassingen, voordelen en werking van Rode Gist Rijst:

✔  Is goed voor de cholesterolspiegel*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Rode Gist Rijst worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-600 mg per dag, met 3-10 monacoline K. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen soms hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline