Alles over Vasaka (Adhatoda vasica)

Adhatoda vasica, ook wel bekend als Vasaka of malabarnoot, is een tropische struik die altijd groen blijft. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Vasaka, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Vasaka is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Vasaka (Adhatoda vasica)?

Adhatoda vasica, ook wel bekend als Vasaka of malabarnoot, is een altijd groen blijvende tropische struik. De plant heeft een gele bast, mesvormige bladeren en witte en paarse bloemen. De bladeren van de Adhatoda vasica zijn rijk aan vitamine C, caroteen en essentiële oliën. Dit kruid vindt zijn oorsprong in Zuid-Azië en wordt al eeuwenlang ingezet in de traditionele Ayurveda.

wat is Vasaka?
wat doet Vasaka?

Hoe werkt Vasaka (Adhatoda vasica)?

Uit het blad van de Adhatoda vasica wordt het actieve ingrediënt vasicine, een alkaloïde, gewonnen. Adhatoda vasica wordt ingezet ter ondersteuning van de luchtwegen en om vrijer te ademen.

De toepassingen, voordelen en werking van Vasaka:

✔  Verzachtende invloed op de luchtwegen*

✔  Om vrijer te ademen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Vasaka worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-1200 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Niet gebruiken bij zwangerschap.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline