Biologische en Krachtige Paddestoelen Poeder & Supplementen

cordyceps

Cordyceps

Voor energie

reishi

Reishi

Voor het immuunsysteem

lion's mane

Lion's Mane

Voor de hersenen

chaga

Chaga

Voor de spijsvertering

maitake

Maitake

Beta-Glucanen voor de afweer

shiitake

Shiitake

Effectief Lentinan

agaricus

Agaricus Blazei

Beta-Glucanen voor de afweer

Heb je vragen over Paddenstoelen? Stel ze gerust.

 

Reishi: Paddenstoel van Onsterfelijkheid

Reishi, ook wel bekend als Lingzhi 'de paddenstoel van de onsterfelijkheid', werd voor het eerst beschreven door Huangdi, de Gele Keizer, in zijn beroemde boek over Chinese traditionele geneeskunde. In China wordt Reishi beschouwd als een van de krachtigste tonics in het bestaan. Er zijn verschillende vormen van reishi beschikbaar, maar het gewei vorm, die zelden wordt gevonden in de natuur, wordt gezegd de meest krachtige te zijn.

reishi

De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Meer recentelijk hebben ook honderden wetenschappelijke studies dit effect bevestigd. De onderzoeken lieten zien dat Reishi bestond uit hoog actieve beta-1,3-glucanen (beta-glucan) met het vermogen om de natuurlijke immuunsysteem van ons lichaam aanzienlijk te versterken door de activatie van de immuuncellen. Daarnaast werd er gevonden dat er secundaire metabolieten, de triterpenoiden, in significant hoge hoeveelheden in de Reishi paddestoel zat. Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten en het immuunsysteem. Dit Reishi extract is biedt een full-spectrum samenstelling van alle werkzame stoffen in de paddenstoel.

De beroemde gewei vorm

Het Gewei vorm: het gewei van de paddenstoel. Gewoonlijk groeit de dop bovenop maar door bepaalde omstandigheden blijft deze groeien in de vorm van een gewei. In de natuur, ze zijn zeer zeldzaam en in de Chinese traditie zijn ze het meest gewild. Volgens paddestoel goeroe Paul Stamets, bevat deze vorm de hoogste concentratie van de actieve ingrediënten.

 

Mycelium: Het begin van elke Paddestoel

Paddestoelen bestaan meer dan 90% in de levenscyclus als mycelium (zwamvlok). Mycelium is het netwerk van alle draden van een schimmel, die meestal onder de grond zitten. Bij parasitaire plantenschimmels zoals bijvoorbeeld cordyceps zitten de vooral tussen de cellen van de gastheer zelf. Omdat paddestoelen zelf geen energie kunnen produceren door fotosynthese (zoals planten), moet het mycelium actief voedingstoffen uit de omgeving opnemen en omzetten in metabolieten die de paddestoel kan gebruiken om te leven. Deze eigenschap van mycelium is verantwoordelijk voor de hoog enzymatische activiteit en werkzaamheid van paddestoelen.

lions-mane

Lion's Mane: De Japanse Berg Priester

Lion's Mane (Hericium erinaceus), ook wel 'berg priester' in Japan genoemd, wordt al een lange tijd gebruikt als algemeen herstellend en ondersteunend voor de functies van de geest. De paddenstoel heeft een opmerkelijke vorm dat doet denken aan het prachtige en imposante bos manen van een gezonde mannetjesleeuw.

Lion's Mane en de hersenen

Lion's mane ondersteunt de lichaamseigen groei functie NGF (nerve growth factor). Deze neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen.

 

chaga

Chaga: Diamant van het Woud

Chaga (Inonotus obliquus) komt uit de noordelijke regionen van Scandinaviëen groeit op de berkenboom. Een berk bevat de precursor (voorloper) triterpenoide betuline (betulin). Chaga zuigt de betuline direct uit de boom en zet het om in inotodiol, trametenolizuur en betulinezuur. Dit zijn de werkzame stoffen waar mensen het voor Chaga gebruiken. De paddenstoel wordt in de winter geoogst wanneer de actieve ingrediënten op hun sterkst aanwezig zijn. De 'diamant van het woud' wordt door het Ainuvolk van Oost-Azië al minstens 600 jaren gebruikt, misschien zelfs langer. Chaga helpt bij stijve spieren, ondersteunt het immuunsysteem en helpt de spijsvertering.

Chaga en de wetenschap

Chaga bevat heel veel verschillende werkzame stoffen, zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen die heel goed te gebruiken zijn voor krachtige thee en tincturen. De stoffen in Chaga hebben een hele hoge ORAC score (oxygen radical absorbance capacity) en bevatten veel SOD (superoxide dismutase). Chaga wordt ook in de wetenschap steeds populairder door de brede inzetbaarheid en ondersteuning van een grote hoeveelheid klachten.

SOD enzymen

Superoxide dismutase is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen 'opruimt'. De reactie die het enzym versnelt is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie. SOD (superoxidedismutase) bestaat binnen en buiten cel membranen en is een lichaamseigen antioxidant. Het speelt een cruciale rol in het verwijderen van vrije-radicalen en het verminderen van oxidatieve stress. Het nemen van alleenstaande SOD supplementen is in de praktijk niet heel effectief omdat het snel gedeactiveerd wordt door zuren en enzymen in onze maag. SOD uit paddestoelen wordt wel goed opnemen en verwerkt omdat het ons lichaam binnenkomt in een stabiele matrix.

 

four-sigmatic-banner

 

cordyceps

Cordyceps: Winterworm Zomergras

De Chinezen noemen Cordyceps 'Dong Chong Xia Cao', oftewel winterworm zomergras (de worm in de winter wordt een plant in de zomer). In het wild groeit de paddenstoel op de rups van een nachtvlinder die dit helaas niet overleeft. Deze rupsen leven ondergronds in het hooggebergte van Zuidwest-China en Tibet. Tegenwoordig is wilde cordyceps erg zeldzaam geworden doordat de cordyceps veelvuldig uit de natuur is geplukt.

Omdat wilde Cordyceps zo zeldzaam is en daarom zo prijzig, was het aantrekkelijk om de paddenstoel te gaan kweken. Er is een plantaardige voedingsbodem ontwikkeld die bestaat uit bruine rijst ,soja en mout (verhouding ongeveer 52%, 41% en 6%). De cordyceps groeit onder gecontroleerde condities op deze voedingsbodem. Een voordeel van gekweekte cordyceps is dat het geen zware metalen wat in wilde cordyceps meestal wel het geval is.

Cordyceps is een verzamelnaam van een aantal ondersoorten, de Cordyceps sinensis is de meest bekende en krachtigste. Een variant van de paddenstoel, de Cordyceps militaris komt veel meer voor in het wild maar beschikt niet over de sterke actieve componenten als de sinensis. De stof cordycepine (3'-deoxyadenosine) uit de paddenstoel wordt recent gebruikt in medisch onderzoek. Cordyceps sinensis bevat van de nature o.a. polysacchariden, lipiden, nucleoside analogen waarvan hoog in cordycepin en 3-deoxyadenosine.

 

agaricus

Agaricus: Paddenstoel van de Zon

Agaricus (Agaricus blazei) is een zwammensoort uit de familie Agaricaceae. Hij is ook bekend als Amandelpaddenstoel (vanwege de amandelsmaak), Cogumelo do Sol (paddenstoel van de zon), Cogumelo de Deus (Gods paddenstoel), Cogumelo de Vida (paddenstoel des levens) en Agarikusutake. Agaricus subrufescens komt in het wild voor in Californië. Daarnaast komt hij gecultiveerd voor in Hawaï, Groot-Brittannië, Nederland, Israël, Taiwan en Brazilië.

Er worden op dit moment veel studies wetenschappelijke studies gedaan naar de immuunsysteem ondersteunende eigenschappen, een toepassing die in Japan en China al heel lang gebruikt wordt.

 

shiitake

Shiitake: Hemels Ruikende Paddenstoel

Shii-take (Lentinula Edodes) behoort tot de lekkerste eetbare paddenstoelen in de wereld. Het wordt door diverse chefkoks beschouwd als delicatesse. Deze Japanse lekkernij heeft verscheidene medicinale kwaliteiten.

Boordevol gezonde stoffen

De shii-take paddestoel zit vol met polysacchariden. Polysachariden (beta glucans) activeren de productie van B-cellen en T-cellen en zitten ook in Agaricus, Reishi, Cordyceps en Maitake. Verder bevat het de alkaloïde eritadenine (een verbinding die een enzym remt dat betrokken is bij de productie van cholesterol), (B-vitaminenB1, B2, B3, B5, B6, B11) en lignanen.

 

Wat is het nou? Paddenstoel of Paddestoel?

Volgens de officiële spelling is paddenstoel de correcte vorm. Echter, bijna iedereen zegt en schrijft paddestoel. De verwarring tussen paddenstoelen of paddestoelen bestaat al zo lang dat het wel of niet schrijven van de tussen-n vaak als een vrije keuze beschouwd wordt.

maitake

Maitake: Japanse Eikhaas

Maitake is eetbare paddestoel die pas recent is onderzocht voor medicinale eigenschappen. Het is mega populair en wordt nu al veel cultiveert op zaagsel substraten. In de 90e jaren hebben Japanse wetenschappers, onder leiding van Dr. Hiroki Nanba, wetenschappelijk onderzoekt uitgevoerd dat demonstreerde dat de activiteit van Maitake beta-glucanen een immuunsysteem versterkend effect hadden. Uit dat onderzoek vloeide het nu beroemde D-Fractie (D-fraction) geconcentreerde beta-glucan.

Zeer rijk aan nutrienten

Maitake (Grifola frondosa), ook 'eikhaas' genoemd, is een uiterst voedzame paddestoel en van nature rijk aan wateroplosbare vezels, mineralen (zink, koper, kalium), vitamine D, B1, B2, B3, fosfolipiden en tal van aminozuren. Een speciale voedingstof in Maitake is stearinezuur (octadecaanzuur), een lange keten verzadigd vetzuur. Het komt met name in dierlijke vetten voor, maar Maitake is één van de beste bronnen. Dit maakt Maitake een fantastische bron van gezonde vetten die je normaal alleen binnen krijgt door het eten van dierlijke producten.

 

coriolus

Coriolus Versicolor: Beroemde Elfenbankje

Coriolus versicolor, ook wel Elfenbankje, Tramestes Versicolor of Turkey Tail genoemd, is een paddenstoel. De naam versicolor verwijst naar de verschillende kleurschakeringen, die zichtbaar zijn aan de bovenzijde van de hoed van de paddenstoel. De coriolus is een paddenstoel die in de volksmond elfenbankje wordt genoemd en groeit ook in de Nederlandse bossen maar wordt niet beschouwd als eetbaar. In de Chinese en Japanse geneeskunde wordt de coriolus al vele duizenden jaren gebruikt als immuunsysteem versterker, heden ten dage is het de meest voorgeschreven paddenstoel met medicinale eigenschappen. In de jaren '70 heeft de Kureha Chemical Industry Comapny uit Japan de marketing rechten van extracten die zijn haalden uit de coriolus gelicenseerd aan het farmaceutische bedrijf Sankyo Pharmaceutical Company, waarvan het meest bekende geneesmiddel Krestin is.

De werkzame stoffen in Coriolus zijn de polysaccaride K (PSK) en aan proteïne gebonden polysaccharide petiden (PSP)

 

auricularia

Auricularia: Oor van het Woud

De Auricularia, ook wel Judasoor, komt op veel plaatsen op de wereld voor waaronder Nederland en Belgie. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de paddenstoel al duizenden jaren gebruikt voor de doorbloeding. Recentelijk wetenschappelijk onderzoek naar de actieve stoffen in de Auricularia wijzen een sterke ondersteuning van de bloedvaten aan.

Auricularia zit vol met polysacchariden, beta-glucanen en diosmine (een stof dat vaak voor de doorbloeding ingezet wordt)

 

polyporus

Polyporus Umbellatus: Vochtafdrijving

De Polyporus umbellatus paddenstoel is redelijk zeldzaam en groeit op de wortels van eiken- en berkenbomen. Qua vorm groeien de "bladeren" van de polyporus umbellatus over elkaar heen en vormen samen een grote bol die tot 40 centimeter in diameter kan worden.

Al in de middeleeuwen wordt de paddenstoel beschreven als diuretica en wordt gebruikt voor het ondersteunen van de vochtafdrijving (vooral dikke enkels/benen).

 

pleurotus

Pleurotus Ostreatus: De Oesterzwam

De oesterzwam heeft zijn Nederlandse naam te danken aan de vorm en het uiterlijk welke gelijkenis vertoont met een oester. Ze groeien in Europa ook in het wild maar de oesterzwammen die in de supermarkt te koop zijn onder condities gekweekt. Het bevat 2 soorten polysacchariden, namelijk bèta-1,3-glucaan en bèta-1,6-glucaan. Voor immuunstimulatie is het belangrijk dat de bètaglucaanketens veel 1,3-1,6 verbindingen bevatten.

Pleurotus voor het Cholesterol

Pleurotus bevat een redelijke dosering lovastatine, een natuurlijke statine dat lijkt op de werkzame stof uit Rode Gist Rijst of de regulier voorgeschreven statine medicatie. Lovastatine is in de reguliere geneeskunde een stof die valt in de statines geneesmiddelgroep en die ingezet wordt om het cholesterol niveau te verlagen.

 

poria

Poria Cocos: De Paddestoel Kokosnoot

Deze paddenstoel lijkt qua vorm op een kleine kokosnoot, vandaar de naamgeving cocos (kokos). De poria komt voor in het oosten van China en Australië en in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De paddenstoel groeit onder pijnbomen net als een aardappel onder de grond en grote exemplaren kunnen een gewicht bereiken van circa 10 kilogram. In tijden van schaarste bakten de Indianen in Noord Amerika een soort brood van de paddenstoel.

De Poria paddestoel heeft een brede samenstelling aan nutrienten en werkzame stoffen. Het bevat bijvoorbeeld veel polysacchariden, ergosterol, fungisterol, choline, fosfolipiden, natrium, kalium, calcium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, koper.

 

tremella

Tremella Fuciformis: De Sneeuw Paddestoel voor de Huid

Deze paddenstoel groeit vooral in tropische en subtropische streken als boompaddenstoel. Voor de toepassing als voedingssupplement wordt hij in grote getalen succesvol op een houtsubstraat gekweekt.

Als voedingssupplement heeft deze paddenstoel zeer waardevolle eigenschappen. Een bijzondere eigenschap is zijn vermogen om, vergelijkbaar met hyaluronzuur, water te binden en daardoor bij te dragen aan een gezonde en mooie huid.

 

coprinus

Coprinus Comatus: De Geschubde Inktzwam

In Coprinus bevinden zich 20 aminozuren, die allemaal noodzakelijk zijn voor de mens, en verantwoordelijk voor het rijke aandeel aan kalium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, niacine (vitamine B3), riboflavine (vitamine B2) en thiamine (vitamine B1) en daarmee de gezondheid ondersteunen.

Coprinus staat bekend om z'n hoge vitamine C gehalte, het meest van alle paddestoelen. Daarnaast kan de Coprinus Comatus gebruikt worden voor het ondersteunen van de bloedsuiker.

Werking en Toepassing:

groen-vinkje   Reishi is goed voor het immuunsysteem
groen-vinkje   Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten
groen-vinkje   Maitake is goed voor het immuunsysteem
groen-vinkje   Shiitake is goed voor het immuunsysteem
groen-vinkje   Coriolus is goed voor het immuunsysteem
groen-vinkje   Auricularia is goed voor de doorbloeding
groen-vinkje   Pleurotus is goed voor het cholesterol
groen-vinkje   Poria is zeer rijk aan voedingstoffen
groen-vinkje   Tremella draagt bij aan een mooie en gezonde huid
groen-vinkje   Coprinus ondersteunt het bloedsuikermetabolisme
groen-vinkje   Agaricus draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem
groen-vinkje   Cordyeps is goed voor de energie
groen-vinkje   Lion's Mane Hericium is goed voor de hersenen en de concentratie
groen-vinkje   Chaga is uitstekend voor de spijsvertering en darmwerking

Kan je van jullie producten ook thee maken?

De producten die in poeder vorm aangeboden worden zijn uitstekend te gebruiken om een thee te zetten.

Wat zijn de ervaringen met Paddestoelen?

Veel mensen gebruiken Paddestoelen langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Paddestoelen productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Zijn paddestoelen veilig en hebben ze bijwerkingen?

We kennen allemaal de verhalen over de paddestoel met rode stippen die giftig is. Deze verhalen zijn ook best verstandig aangezien vele soorten paddestoelen giftig zijn. Van vele krijg je darmklachten en van andere kan je in het ziekenhuis belanden. Gelukkig zijn er ook vele soorten die gewoon eetbaar zijn. De paddestoelen die wij verkopen zijn geheel veilig.