Biologische en Krachtige Paddenstoelen Supplementen

cordyceps

Cordyceps

Voor energie

reishi

Reishi

Voor het immuunsysteem

lion's mane

Lion's Mane

Voor de hersenen

chaga

Chaga

Voor de spijsvertering

Alle Paddestoel Producten

Heb je vragen over Paddenstoelen? Stel ze gerust.

 

reishi

Reishi: Paddenstoel van Onsterfelijkheid

Reishi, ook wel bekend als Lingzhi 'de paddenstoel van de onsterfelijkheid', werd voor het eerst beschreven door Huangdi, de Gele Keizer, in zijn beroemde boek over Chinese traditionele geneeskunde. In China wordt Reishi beschouwd als een van de krachtigste tonics in het bestaan. Er zijn verschillende vormen van reishi beschikbaar, maar het gewei vorm, die zelden wordt gevonden in de natuur, wordt gezegd de meest krachtige te zijn.

De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Meer recentelijk hebben ook honderden wetenschappelijke studies dit effect bevestigd. Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten en het immuunsysteem. Dit Reishi extract is biedt een full-spectrum samenstelling van alle werkzame stoffen in de paddenstoel.

De beroemde gewei vorm

Het Gewei vorm: het gewei van de paddenstoel. Gewoonlijk groeit de dop bovenop maar door bepaalde omstandigheden blijft deze groeien in de vorm van een gewei. In de natuur, ze zijn zeer zeldzaam en in de Chinese traditie zijn ze het meest gewild. Volgens paddestoel goeroe Paul Stamets, bevat deze vorm de hoogste concentratie van de actieve ingrediënten.

lions-mane

Lion's Mane: De Japanse Berg Priester

Lion's Mane (Hericium erinaceus), ook wel 'berg priester' in Japan genoemd, wordt al een lange tijd gebruikt als algemeen herstellend en ondersteunend voor de functies van de geest. De paddenstoel heeft een opmerkelijke vorm dat doet denken aan het prachtige en imposante bos manen van een gezonde mannetjesleeuw.

Lion's Mane en de hersenen

Lion's mane ondersteunt de lichaamseigen groei functie NGF (nerve growth factor). Deze neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen.

chaga

Chaga: Diamant van het Woud

Chaga (Inonotus obliquus) komt uit de noordelijke regionen van Scandinavië. De paddenstoel wordt in de winter geoogst wanneer de actieve ingrediënten op hun sterkst aanwezig zijn. De 'diamant van het woud' wordt door het Ainuvolk van Oost-Azië al minstens 600 jaren gebruikt, misschien zelfs langer. Chaga helpt bij stijve spieren, ondersteunt het immuunsysteem en helpt de spijsvertering.

Chaga en de wetenschap

Chaga bevat heel veel verschillende werkzame stoffen, zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen die heel goed te gebruiken zijn voor krachtige thee en tincturen. De stoffen in Chaga hebben een hele hoge ORAC score (oxygen radical absorbance capacity) en bevatten veel SOD (superoxide dismutase). Chaga wordt ook in de wetenschap steeds populairder door de brede inzetbaarheid en ondersteuning van een grote hoeveelheid klachten.

SOD enzymen

Superoxidedismutase is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen 'opruimt'. De reactie die het enzym versnelt is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie.

four-sigmatic-banner
cordyceps

Cordyceps: Winterworm Zomergras

De Chinezen noemen Cordyceps 'Dong Chong Xia Cao', oftewel winterworm zomergras (de worm in de winter wordt een plant in de zomer). In het wild groeit de paddenstoel op de rups van een nachtvlinder die dit helaas niet overleeft. Deze rupsen leven ondergronds in het hooggebergte van Zuidwest-China en Tibet. Tegenwoordig is wilde cordyceps erg zeldzaam geworden doordat de cordyceps veelvuldig uit de natuur is geplukt.

Omdat wilde Cordyceps zo zeldzaam is en daarom zo prijzig, was het aantrekkelijk om de paddenstoel te gaan kweken. Er is een plantaardige voedingsbodem ontwikkeld die bestaat uit bruine rijst ,soja en mout (verhouding ongeveer 52%, 41% en 6%). De cordyceps groeit onder gecontroleerde condities op deze voedingsbodem. Een voordeel van gekweekte cordyceps is dat het geen zware metalen wat in wilde cordyceps meestal wel het geval is.

Cordyceps sinensis bevat van de nature o.a. polysacchariden, lipiden, nucleoside analogen waarvan hoog in cordycepin en 3-deoxyadenosine.

agaricus

Agaricus: Paddenstoel van de Zon

Agaricus (Agaricus blazei) is een zwammensoort uit de familie Agaricaceae. Hij is ook bekend als Amandelpaddenstoel (vanwege de amandelsmaak), Cogumelo do Sol (paddenstoel van de zon), Cogumelo de Deus (Gods paddenstoel), Cogumelo de Vida (paddenstoel des levens) en Agarikusutake. Agaricus subrufescens komt in het wild voor in Californië. Daarnaast komt hij gecultiveerd voor in Hawaï, Groot-Brittannië, Nederland, Israël, Taiwan en Brazilië.

Er worden op dit moment veel studies wetenschappelijke studies gedaan naar de immuunsysteem ondersteunende eigenschappen, een toepassing die in Japan en China al heel lang gebruikt wordt.

shiitake

Shiitake: Hemels Ruikende Paddenstoel

Shii-take (Lentinula Edodes) behoort tot de lekkerste eetbare paddenstoelen in de wereld. Het wordt door diverse chefkoks beschouwd als delicatesse. Deze Japanse lekkernij heeft verscheidene medicinale kwaliteiten.

Boordevol gezonde stoffen

De shii-take paddestoel zit vol met polysacchariden. Polysachariden (beta glucans) activeren de productie van B-cellen en T-cellen en zitten ook in Agaricus, Reishi, Cordyceps en Maitake. Verder bevat het de alkaloïde eritadenine (een verbinding die een enzym remt dat betrokken is bij de productie van cholesterol), (B-vitaminenB1, B2, B3, B5, B6, B11) en lignanen.

Terug naar Keuzehulp