Alles over IJzer

IJzer is een essentieel mineraal dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de IJzer, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat IJzer is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is IJzer?

IJzer is een essentieel mineraal dat meestal afkomstig is van planten en dieren. IJzer is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat zuurstof de cellen in het lichaam kan bereiken. IJzer wordt in elke cel van het lichaam aangetroffen, inclusief rode bloedcellen die zuurstof door het lichaam vervoeren.

De beste voedselbronnen zijn rood vlees, donkergroene bladgroenten en bonen. IJzertekort kan leiden tot bloedarmoede, die kan worden behandeld met orale ijzersupplementen of een verhoogde inname van ijzerrijk voedsel.

wat is IJzer?
wat doet IJzer?

Hoe werkt IJzer?

IJzer is een essentieel mineraal dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen. IJzer helpt bij het vormen van hemoglobine en myoglobine, twee van de belangrijkste eiwitten voor het leveren van zuurstof aan weefsels. IJzer helpt ook bij andere aspecten van het metabolisme, zoals het afbreken van koolhydraten, en het helpt bij het reguleren van de temperatuur en de immuunfunctie.

IJzer is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van gezonde witte bloedcellen en myoglobine. IJzertekort kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder bloedarmoede en vermoeidheid.

De toepassingen, voordelen en werking van IJzer:

✔  Draagt bij aan een normale vorming van hemoglobine en rode bloedcellen

✔  Draagt bij aan een normale cognitieve functie

✔  Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem

✔  Draagt bij aan een normale energie-huishouding

✔  Draagt bij aan een normaal zuurstoftransport in het lichaam

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan ijzer worden geadviseerd in een dosering variërend van 25-50 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Een hoge inname van ijzer door jonge kinderen kan toxisch zijn. Bij het inslikken van meerdere capsules of teveel vloeistof direct een arts waarschuwen. De behoefte aan ijzer en koper neemt af naarmate we ouder worden. Een te hoge inname van deze mineralen kan op hogere leeftijd mogelijk ongewenste gevolgen hebben.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline