Alles over Trimethylglycine (TMG)

TMG bestaat al lang als supplement, maar is in de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populair enzymatisch supplement. Op deze pagina vind je alles over TMG, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat TMG is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Trimethylglycine (TMG)?

Trimethylglycine is een verbinding die in alle levende cellen wordt aangetroffen en die helpt bij de productie van energie. Het is ook bekend als TMG of watervrij betaïne. Het is een vorm van het aminozuur glycine dat is ontdaan van drie methylgroepen. Het menselijk lichaam maakt meestal zijn eigen TMG aan, maar het kan ook worden gevonden in bepaalde voedingsmiddelen zoals bonen, broccoli, bruine rijst, haver, tarwekiemen, sojabonen en tarwe.

TMG wordt ook geproduceerd door sommige bacteriën in ons maag-darmkanaal.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt TMG?

Lange tijd hebben onderzoekers geprobeerd het mysterie achter het menselijk vermogen om choline uit TMG te synthetiseren te achterhalen. Er is voorgesteld dat mensen dit vermogen konden ontwikkelen als gevolg van een ongebruikelijke mutatie in het gen PHGDH, dat de omzetting van fosfatidylethanolamine in fosfatidylcholine katalyseert.

De fysiologische functie van TMG is methyldonor. Na het afgeven van een methylgroep door TMG wordt het aminozuur homocysteïne gemethyleerd tot methionine. Op zijn beurt verhoogt methionine dan SAMe, de actieve vorm van methionine.

De toepassingen, voordelen en werking van TMG:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Een algemene adviesdosering is 500-1000 mg per dag (buiten de maaltijd innemen met water). Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Je kan TMG beter niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

acerola recept

Meest gestelde vragen over TMG:

TMG wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met TMG en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken TMG langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende TMG productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste TMG te koop?" Wij leveren enkel de beste TMG waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

TMG zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van TMG voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag TMG te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline