Alles over Valeriaan

Valeriaan is een plant die in grote delen van Europa en Azië voorkomt en vanwege de gunstige effecten op de nachtrust en mentale balans. Op deze pagina vind je alles over de Valeriaan, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Valeriaan is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Valeriaan?

Valeriaan (kattenkruid) is een plant die in grote delen van Europa en Azië voorkomt. In de Griekse oudheid werd valeriaan al gebruikt vanwege zijn gunstige effecten op de nachtrust en mentale balans. De naam Valeriana is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘valere’ wat ‘in goede gezondheid verkeren’ betekent.

De verse wortel is nagenoeg reukloos en kan pas na het drogen verder verwerkt worden. Tijdens droging komt isovaleriaanzuur vrij waardoor de typische sterk prikkelende geur ontstaat. De meeste gangbare valeriaanpreparaten zijn weinig stabiel doordat zij talrijke fermenten bevatten die de actieve componenten aantasten. Het produceren van een kwalitatief goed product is uiterst moeilijk. De valepotriaten zijn namelijk zeer labiel, zowel thermo-, mineraalzuur- als alkalilabiel. Zij degraderen tijdens het productieproces en worden slecht opgenomen bij orale toepassing.

wat is Valeriaan?
wat doet Valeriaan?

Hoe werkt Valeriaan?

De wortel van deze plant bevat onder andere GABA, valereenzuur (valeriaanzuur) en valepotriaten. Valereenzuur en GABA zijn de hydrofiele (wateroplosbare) componenten van valeriaan. Valepotriaten zijn vetoplosbaar. Veel valeriaanpreparaten bevatten geen valepotriaten en missen daarom een deel van het effect.

De etherische oliën remmen de activiteit van het centrale zenuwstelsel. Valeriaan wortelextracten van de plant standaardiseert men op valereenzuur (0.8-1%) of op valepotriaat derivaten. Er zijn aanwijzingen dat gestandaardiseerde valeriaan wortelextracten het meest effectief werken als alle werkzame bestanddelen van de plant in het wortelextract aanwezig zijn.

De toepassingen, voordelen en werking van Valeriaan:

✔  Draagt bij aan een de mentale balans*

✔  Draagt bij aan een normale nachtrust*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan smeerwortel worden geadviseerd in een dosering variërend van 2000-4000 mg per dag, of 500 mg extract.

Bijwerkingen?

Valeriaan is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Valeriaan kan een negatieve invloed hebben op de rijvaardigheid en het bedienen van machines en is niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Valeriaan:

Valeriaan is een kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Valeriaan en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Valeriaan is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Astralagus kun je beter niet nemen als je een auto-immuun ziekte hebt of medicijnen inneemt die werken op het immuun systeem, zoals cyclophosphamide. Ook is aangetoond dat astralagus de afbraak van Lithium in je lichaam verhinderd, neem dit kruid dus niet als je lithium slikt. Ook kan het de bloedsuiker en bloeddruk beïnvloeden.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Valeriaan, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Valeriaan te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Valeriaan langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Valeriaan productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Valeriaan te koop?" Wij leveren enkel de beste Valeriaan waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Valeriaan is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Valeriaan voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Valeriaan te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline