Alles over Visolie

Visolie is van oudsher het meest gebruikte supplement van de wereld, met de meeste baten voor de meeste mensen. Op deze pagina vind je alles over de Visolie, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Visolie is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Visolie?

Visolie is een voedingssupplement dat essentiële omega-3 vetzuren bevat. Essentiële vetzuren zijn vetten die je lichaam zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft.

Om genoeg omega-3 vetzuren binnen te krijgen, zou je eigenlijk twee keer in de week vette vis moeten eten. Zoals bijvoorbeeld wilde zalm, haring, sardientjes of makreel. In de realiteit zijn er tegenwoordig maar weinig mensen die deze aanbevolen hoeveelheid vis daadwerkelijk binnenkrijgen.

Om toch voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen, is de olie van die vette vissen een perfecte aanvulling op je dagelijkse dieet. Visolie wordt gemaakt van onder andere sardines, haring en ansjovis. Er is vaak vitamine E aan toegevoegd. Dit is om oxidatie van de kwetsbare vetzuren te voorkomen.

wat is visolie?
wat doet visolie?

Hoe werkt visolie?

De belangrijkste elementen van visolie zijn twee vetzuren die deel uitmaken van de omega-3 vetzurengroep: EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze twee stoffen werken samen om een goede gezondheid te bevorderen.

Heel strikt gezien, zijn EPA en DHA geen essentiële vetzuren. Ons lichaam is namelijk wel in staat om ze zelf aan te maken, maar daarvoor heeft het de hulp nodig van een ander lid van de omega-3 familie: alfa-linoleenzuur. De omzetting van alfa-linoleenzuur naar EPA of DHA in het lichaam gaat vaak erg moeizaam. Vaak mede door een te lage inname van vitaminen en mineralen (meer dan 96% van de bevolking).

Hierdoor maakt het lichaam de vetzuren niet in voldoende mate aan en ontstaat er een tekort. In visolie zit doorgaans een hoog gehalte aan zowel EPA als DHA.

De toepassingen, voordelen en werking van Visolie:

✔  Draagt bij aan de normale werking van het hart en bloedvaten

✔  Draagt bij aan de normale werking van de ogen*

✔  Draagt bij aan de normale werking van de hersenen*

✔  Draagt bij aan een normale bloeddruk*

✔  Draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Bloeddruk problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Hoe kies ik de juiste visolie?

De visolie van Minami Nutrition

De producten van Minami onderscheiden zich door een uitermate hoge zuiverheid. Ze bevatten een hoge dosering omega 3-vetzuren waarvan de voordelen en effecten zijn bewezen. De verschillende producten kunnen de gezondheid op elke leeftijd en in elke levensfase optimaal ondersteunen.

Minami gebruikt een gepatenteerde milieuvriendelijke productiemethode (superkritische CO2-extractie) die door gerenommeerde wetenschappers wordt geprezen. Hierdoor bereiken wij zeer hoge doseringen omega 3 en een niet te evenaren zuiverheid. Deze meest geavanceerde en kostbare productietechniek wordt gebruikt om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen van gezondheidsprofessionals.

visolie minami
superkritische co2 extractie

Superkritische CO2-extractie?

Waarom superkritische CO2-extractie in plaats van moleculaire distillatie?

Superkritische CO2-extractie vindt plaats bij lagere temperaturen. Dat is van groot belang voor het behouden van de gunstige eigenschappen van de kwetsbare onverzadigde omega 3-vetzuren.

Daarnaast worden er bij CO2-extractie geen chemische oplosmiddelen gebruikt, die anders in de olie achter zouden kunnen blijven.

Elke productie van Minami wordt geanalyseerd (door een onafhankelijk laboratorium) om zeker te zijn van de hoeveelheid visolie en omega 3-vetzuren en dat deze ook na productie nog steeds van de allerhoogste kwaliteit zijn. Daarnaast wordt de zuiverheid getest om zeker te zijn dat er geen verontreinigingen in het product zitten.

Beste prijs/kwaliteit? Kies Marinol™ Visolie

Een visolie met het accent op zuiverheid is Marinol™. Gewonnen uit speciaal geselecteerde vis met het laagste gehalte aan zware metalen, dioxinen, PCB’s en andere vervuilingen. Door toepassing van een aanvullend grondig zuiveringsprocédé wordt het laagst mogelijke niveau aan vervuilende stoffen gerealiseerd.

Onze supplementen bevatten Marin-ol visolie van de firma Stepan Lipid Nutrition uit Nederland. Er zijn weinig visoliën zoals Marin-ol waaraan de producent een merknaam verbindt. Veel visoliën worden merkloos verhandeld via tussenhandelaren. Bij Superfoodsonline willen we echter weten welk bedrijf achter een product zit en volgens welke principes het werkt.

De voordelen:

  • Een prijsniveau dat veel lager is dan wat gebruikelijk is voor een kwaliteitsolie
  • Geproduceerd door West-Europese producenten, volgens GMP- en HACCP-eisen
  • Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium
  • Levering in softgels van visgelatine
  • Vrijwel vrij van vissmaak en -geur!
visolie marinol
zuiverheid-marinol?

Aandacht voor zuiverheid

De vis waaruit de visolie is gewonnen betreft voornamelijk ansjovis. Deze wordt gevangen in de Stille Oceaan voor de kust van Zuid-Amerika. De Stille Oceaan is in vergelijking met andere zeeën niet erg vervuild. Hierdoor is ook de visolie schoon.

De binnengekomen visolie wordt geconcentreerd en gezuiverd waarna het eindproduct Marin-ol wordt gecontroleerd. Het uiteindelijke resultaat is een visolie met het laagst mogelijke niveau aan vervuilende stoffen.

Als het op zuiverheid aankomt, dan vormt de visolie een veilig alternatief voor vis. Zo bevat bijvoorbeeld zalm relatief veel dioxines. Het gehalte is in sommige gevallen zelfs zo hoog dat enkele porties al de maandelijkse inname-limiet van dioxine bevatten!

Ter vergelijking: je zou van deze visolie elke dag enkele duizenden softgels moeten nemen voordat je aan de inname-limiet van dioxines komt.

Meest gestelde vragen over Visolie:

Visolie is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Visolie en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Visolie is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Er zijn geen negatieve effecten bekend van het gebruik van visolie samen met medicijnen. Vaak is het gebruik ervan naast medicijnen zelfs sterk aan te bevelen. Alleen bij gebruik van warfarine (coumarinederivaten) en aspirine tezamen met hele hoge doseringen visolie is het mogelijk dat het bloed te sterk wordt verdund.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Visolie, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Visolie te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Het kiezen van goede visolie is niet gemakkelijk. Kies voor visolie die gegarandeerd vrij is van verontreinigingen zoals PCB’s en zware metalen. Daarnaast is het verstandig te kiezen voor een product met een hoge dosering EPA en DHA, dan weet je zeker dat je genoeg omega-3 vetzuren binnenkrijgt.

Voor een algemene toepassing is het niet nodig als je genoeg vis eet. Soms heb je echter last van specifieke klachten of problematiek waar een hoge dosering epa en dha voor nodig is. Het is dan vaak onpraktisch om zoveel vis te moeten eten.

Visolie is afkomstig uit de gehele vis en niet zoals cod liver oil (kabeljauwleverolie) uit de lever van de vis. Cod liver oil is rijk aan vitamine A en D en bevat over het algemeen minder EPA en DHA dan geconcentreerde visolie producten.

Hoeveel je dagelijks moet innemen is van een aantal dingen afhankelijk. Gezonde mensen die gezond eten, veel groente en fruit, noten, onbewerkte producten, zullen hun vetzuurprofiel kunnen optimaliseren door het gebruik van een paar honderd milligram EPA en DHA. Deze hoeveelheid kan worden verkregen met één capsule van sommige hoog geconcentreerde visolieproducten. Als je specifieke problematiek hebt, gebruik dan 1000 mg EPA en DHA per dag.

Je kunt ze het beste direct vóór of tijdens de maaltijd innemen. Dit geeft de minste aanleiding tot eventuele ongemakken met de spijsvertering. Ook is het belangrijk om het niet in te nemen met een slok hete koffie, thee of andere warme dranken of spijzen. Omega-3 vetzuren zijn namelijk zeer instabiel en bij hoge temperaturen veranderen deze vetzuren vrij snel in andere niet gezonde stoffen.

Veel mensen gebruiken Visolie langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Visolie productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Visolie te koop?" Wij leveren enkel de beste Visolie waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Visolie is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Visolie voelen de effecten na 2-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Visolie te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline