Alles over Inositol

Inositol is een stof die in de afgelopen jaren sterk in de belangstelling is komen te staan, met een brede toepassing. Op deze pagina vind je alles over Inositol, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Inositol is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Inositol?

Inositol is een chemische verbinding die behoort tot een klasse van suikeralcoholen. Het is geen essentiële voedingsstof omdat het door het menselijk lichaam kan worden gesynthetiseerd uit glucose. Inositol is een vitamine-achtige verbinding die voorkomt in bonen, noten, citrusvruchten en volle granen. Het wordt vaak aangeduid als B8 of B9.

Inositol werd ontdekt door twee wetenschappers, Ikeda en Kimura. De ontdekking van Inositol kwam tot stand vanwege de interesse van Ikeda in de structuur van glucosemoleculen.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt Inositol?

Inositol speelt onder meer in rol bij het oplossen van vetten en doet dat samen met de B-vitamine choline. Vandaar dat deze stoffen ook wel samen worden aangeboden. Een deel van de werkzaamheid van Inositol wordt pas bereikt bij hogere dosering en daarom wordt Inositol vaak ook in poedervorm aangeboden.

De toepassingen, voordelen en werking van Inositol:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Inositol worden geadviseerd in een dosering variërend van 1000-2000 mg. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Bij een hoge dosis van 12 gram of meer kunnen maagproblemen ontstaan, maar die symptomen kunnen weer verdwijnen bij een lagere dosering.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Inositol:

Inositol wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Inositol en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Inositol langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Inositol productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Inositol te koop?" Wij leveren enkel de beste Inositol waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Inositol zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Inositol voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Inositol te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline