Wat is Inositol?
Inositol is een chemische verbinding die behoort tot een klasse van suikeralcoholen. Het is geen essentiële voedingsstof omdat het door het menselijk lichaam kan worden gesynthetiseerd uit glucose. Inositol is een vitamine-achtige verbinding die voorkomt in bonen, noten, citrusvruchten en volle granen. Het wordt vaak aangeduid als B8 of B9.
Inositol werd ontdekt door twee wetenschappers, Ikeda en Kimura. De ontdekking van Inositol kwam tot stand vanwege de interesse van Ikeda in de structuur van glucosemoleculen.
Dosering
Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Inositol worden geadviseerd in een dosering variërend van 1000-2000 mg. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.
Bijwerkingen?
Bij een hoge dosis van 12 gram of meer kunnen maagproblemen ontstaan, maar die symptomen kunnen weer verdwijnen bij een lagere dosering.
Login and Registration Form
Log In