Alles over Kalmegh (Andrographis paniculata)

‘King of bitters’ ofwel ‘de Bitterkoning’ wordt de andrographis paniculata wel eens genoemd. Indiërs noemen hem kalmegh. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Kalmegh, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Kalmegh is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Kalmegh (Andrographis paniculata)?

Kalmegh of ‘King of bitters (Bitterkoning)’ wordt de andrographis paniculata wel eens genoemd. Het is een Ayurvedisch kruid dat traditioneel ook in de Chinese kruidenleer wordt gebruikt. De bittere stoffen in andrographis paniculata extract vinden we ook terug bij Europese kruiden zoals paardenbloem en artisjok.

Andrographis paniculata draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie. En net zoals bij echinacea ondersteunt dit kruid in de wintermaanden het afweersysteem en is goed voor de luchtwegen.

wat is Kalmegh?
wat doet Kalmegh?

Hoe werkt Kalmegh (Andrographis paniculata)?

Andrographis paniculata is een bittere plant met een veelzijdige functie. Zo ondersteunt het in de eerste plaats de reinigende werking van de lever en draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie. Maar het kruid helpt tevens bij de spijsvertering en ondersteunt het natuurlijke afweersysteem.

Daarnaast heeft het een verzachtende invloed op de luchtwegen én is goed voor het hart en de bloedvaten.

De toepassingen, voordelen en werking van Kalmegh:

✔  Draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie*

✔  Goed voor de spijsvertering*

✔  Ondersteunt het immuunsysteem*

✔  Verzachtende invloed op de luchtwegen*

✔  Goed voor het hart en de bloedvaten*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Kalmegh worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-1200 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Zelden, maar mogelijke bijwerkingen zijn allergische reacties, uitslag of moeheid.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline