Alles over Reishi

Reishi is de populairste paddestoel voor het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over de Reishi, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Reishi is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Reishi: De Lingzhi Paddenstoel

De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Honderden wetenschappelijke studies bevestigen dit effect.

De onderzoeken lieten zien dat Reishi bestond uit hoog actieve beta-1,3-glucanen (beta-glucan) met het vermogen om de natuurlijke immuunsysteem van ons lichaam aanzienlijk te versterken door de activatie van de immuuncellen.

Daarnaast werd er gevonden dat er secundaire metabolieten, de triterpenen, in significant hoge hoeveelheden in de Reishi paddestoel zat. Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten en het immuunsysteem.

reishi
reishi vormen

Waar is Reishi goed voor?

Ganoderan, ook bekend als ganoderisch zuur, is een specifiek type triterpeen dat voornamelijk in de Reishi paddenstoel (Lakzwam) voorkomt en bijdraagt aan de unieke eigenschappen van deze paddenstoel. Het ganoderisch zuur speelt een rol in het stimuleren van het immuunsysteem en helpt het lichaam om effectief te reguleren.

Daarnaast bevat de Lakzwam een rijke diversiteit aan fytonutriënten, waaronder G-I-12-beta, arabinaxyglyconen, arabinogalactonen, peptidoglycanen, ganoderanen, triterpenen, proteïnen, sterolen, en meer, die bijdragen aan de gezondheidsvoordelen.

Reishi staat ook bekend als een cardiotonicum, wat betekent dat het de hartfunctie ondersteunt door de doorbloeding van de kransslagaders te verbeteren, de zuurstofbehoefte van de hartspier te verminderen en de zuurstoftoevoer naar de weefsels te bevorderen.

De toepassingen, voordelen en werking van Reishi:

✔  Reishi is goed voor het immuunsysteem*

✔  Reishi is goed voor de bloedvaten*

✔  Reishi is goed voor de doorbloeding*

✔  Reishi ondersteunt de afweer*

✔  Reishi is goed voor het hart

Wat is de werking van Reishi en het goed voor? De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem* te ondersteunen. Meer recentelijk hebben ook honderden wetenschappelijke studies dit effect bevestigd. Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten en het immuunsysteem*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Afweer problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Verschillende vormen

Capsules met gebroken sporen extracten van de Reishi paddenstoel hebben een sterke werking door een evenwichtige hoeveelheid polysacchariden en triterpenen, ideaal voor het ondersteunen van de afweer en klinische toepassingen. Daarentegen bevatten gebroken sporen olie-extracten meer triterpenen, terwijl het vruchtlichaam voornamelijk polysacchariden bevat. Sommige producten combineren vruchtlichaam-extract en gebroken spore-extract voor een uitgebalanceerd effect. Reishi in koffievorm, gemaakt van het vruchtlichaam, heeft een mildere werking, geschikt voor dagelijkse preventieve toepassing. Capsules met enkel mycelium extracten zijn milder en goed voor het reguleren van de weerstand, terwijl capsules met enkel vruchtlichaam extracten, die meer triterpenen bevatten, krachtiger zijn voor ondersteuning bij een verzwakte weerstand.

reishi

De beroemde gewei vorm

Het Gewei vorm: het gewei van de paddenstoel. Gewoonlijk groeit de dop bovenop maar door bepaalde omstandigheden blijft deze groeien in de vorm van een gewei.

In de natuur, ze zijn zeer zeldzaam en in de Chinese traditie zijn ze het meest gewild. Volgens paddestoel goeroe Paul Stamets, bevat deze vorm de hoogste concentratie van de actieve ingrediënten.

Paul Stamets laat de gewei vorm in deze video goed zien

De beste Reishi supplementen

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is het beste Reishi supplement te koop?" Wij leveren enkel de beste Reishi mushroom waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De beste Reishi supplementen voldoen aan de volgende eisen:

  • Zijn een Reishi extract
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Verschillende werkzame stoffen
  • Zijn biologisch
Reishi supplement

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Meest gestelde vragen over Reishi:

Is Reishi veilig?

Reishi is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Reishi en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Reishi bijwerkingen en nadelen?

Reishi is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Reishi schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Reishi, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Reishi te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Reishi?

Veel mensen gebruiken Reishi langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Reishi productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van Reishi te voelen?

Reishi is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Reishi voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Reishi te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline