Alles over Reishi

Reishi is de populairste paddestoel voor het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over de Reishi, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Reishi is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Reishi?

Reishi, ook wel bekend als Lingzhi 'de paddenstoel van de onsterfelijkheid', werd voor het eerst beschreven door Huangdi, de Gele Keizer, in zijn beroemde boek over Chinese traditionele geneeskunde. Er zijn verschillende vormen van reishi beschikbaar, maar het gewei vorm, die zelden wordt gevonden in de natuur, wordt gezegd de meest krachtige te zijn.

reishi

De beroemde gewei vorm

Het Gewei vorm: het gewei van de paddenstoel. Gewoonlijk groeit de dop bovenop maar door bepaalde omstandigheden blijft deze groeien in de vorm van een gewei. In de natuur, ze zijn zeer zeldzaam en in de Chinese traditie zijn ze het meest gewild. Volgens paddestoel goeroe Paul Stamets, bevat deze vorm de hoogste concentratie van de actieve ingrediënten.

Paul Stamets laat de gewei vorm hier goed zien

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Reishi is goed voor het immuunsysteem*
  • Reishi is goed voor de bloedvaten*
  • Reishi is goed voor de doorbloeding*

Wat is de werking van Reishi en het goed voor? De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem* te ondersteunen. Meer recentelijk hebben ook honderden wetenschappelijke studies dit effect bevestigd. Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten en het immuunsysteem*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Reishi? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Superfoodsonline Reishi Thee Tip

Het recept voor Reishi thee is als volgt: Breng een liter water aan de kook en voeg een eetlepel reishi poeder toe. Zet het vuur heel zacht en roer het poeder goed door. Laat dit minimaal 1-2 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Daarna kun je het poeder laten bezinken en de thee voorzichtig overgieten in een pot (laatste restje met bezinksel laten staan), of je kunt het poeder uit de thee zeven met een fijn zeefje (katoenen doek of panty kousje). Je hebt nu genoeg thee voor ongeveer 4 koppen. Drink hiervan 1 tot 2 koppen met dag en bewaar de rest in de koelkast voor later.

Heel lekker! Four Sigmatic Reishi Choco

Alles over Reishi Spores van Four Sigmatic

Veel informatie over Reishi

Wil je advies over Reishi?

Heb je vragen over Reishi? Wil je weten hoe jij Reishi het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Reishi:

Is Reishi veilig?

Reishi is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Reishi en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Reishi bijwerkingen en nadelen?

Reishi is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Reishi schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Reishi, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Reishi te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Reishi?

Veel mensen gebruiken Reishi langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Reishi productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Reishi anders dan de Reishi van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Reishi te koop?" Wij leveren enkel de beste Reishi waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Reishi te voelen?

Reishi is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Reishi voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Reishi te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Informatie over alle Paddestoelen op één plek?

Wil je meer weten over andere paddenstoelen, kijk dan hier op de paddenstoelen categoriepagina.