Alles over Reishi

Reishi is de populairste paddestoel voor het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over de Reishi, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Reishi is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Reishi: De Lingzhi Paddenstoel

De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Honderden wetenschappelijke studies bevestigen dit effect.

De onderzoeken lieten zien dat Reishi bestond uit hoog actieve beta-1,3-glucanen (beta-glucan) met het vermogen om de natuurlijke immuunsysteem* van ons lichaam aanzienlijk te versterken door de activatie van de immuuncellen.

Daarnaast werd er gevonden dat er secundaire metabolieten, de triterpenen, in significant hoge hoeveelheden in de Reishi paddestoel zat. Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten en het immuunsysteem*.

reishi
reishi vormen

Koffie

Reishi in koffie vorm wordt gemaakt van het vruchtlichaam (gesneden), heeft een zeer mild effect en kan het beste dagelijks als preventieve toepassing gebruikt worden.

Mycelium extracten

Capsules met enkel mycelium extracten bevatten veel polysacchariden, maar minder triterpenen. Dit betekent dat het een wat milde werking heeft. Deze capsules kunnen het beste gebruikt worden voor een regulerende werking en een ondersteuning van de weerstand.

Vruchtlichaam extracten

Capsules met enkel vruchtlichaam extracten bevatten een gemiddelde hoeveelheid polysacchariden en een hogere dosering triterpenen dan bij mycelium extracten en hebben een sterke werking. Vruchtlichaam extracten kunnen het best gebruiken worden voor de ondersteuning van de weerstand wanneer die verzwakt is.

Gebroken sporen extracten

Capsules met enkel gebroken sporen extracten hebben een hele sterke werking en bevatten gemiddeld evenveel polysacchariden als triterpenen. Gebroken sporen extracten kan je het beste gebruiken voor het sterk ondersteuning van de afweer en daarnaast voor klinische toepassingen.

Gebroken sporen olie-extracten

Capsules met enkel gebroken sporen olie-extracten bevatten veel polysacchariden, maar het meeste triterpenen. Het is een hele sterke vorm die goed gebruikt kan worden voor het verhogen van de natuurlijke afweer en voor het inzetten bij klinische toepassingen.

Terwijl het vruchtlichaam van de Reishi paddenstoel met name een hoog gehalte aan bepaalde suikers, de zogenaamde polysacchariden bevat, komen in de sporen andere belangrijke stoffen, de zogenaamde triterpenen in een behoorlijke hoeveelheid voor.

Om het beste van beiden te hebben, bevatten een aantal producten een combinatie van een vruchtlichaam-extract en een gebroken spore-extract van de Reishi paddenstoel, zoals in een aantal capsules die op de markt zijn.

reishi

De beroemde gewei vorm

Het Gewei vorm: het gewei van de paddenstoel. Gewoonlijk groeit de dop bovenop maar door bepaalde omstandigheden blijft deze groeien in de vorm van een gewei.

In de natuur, ze zijn zeer zeldzaam en in de Chinese traditie zijn ze het meest gewild. Volgens paddestoel goeroe Paul Stamets, bevat deze vorm de hoogste concentratie van de actieve ingrediënten.

Paul Stamets laat de gewei vorm in deze video goed zien

Ganoderan: Ganoderisch zuur

Ganoderan is een triterpeen dat vrijwel alleen in de reishi paddestoel gevonden wordt en gedeeltelijk zorgt voor de speciale effecten van de Reishi paddestoel.

Door de aanwezigheid van ganderisch zuur wordt het immuunsysteem gestimuleerd en wordt het lichaam in staat gesteld om adequaat te reguleren.

Lakzwam kent een overvloed aan fytonutriënten, zoals G-I-12-beta, arabinaxyglyconen, arabinogalactonen, peptidoglycanen, ganoderanen, triterpenen, proteïnen, sterolen, oleïnezuur, cyclo-octasulfur, germanium, flavonglycosiden, lysozyme, proteïnase, alkaloïden, glucosiden, coumarinen en adenosine.

reishi
reishi reishi

Reishi voor hart & bloedvaten

Reishi (Lakzwam) is een cardiotonicum wat wilt zeggen dat het de hartfunctie ondersteunt.

Het verbetert de doorbloeding van de kransslagaders en vermindert de zuurstofbehoefte van de hartspier.

Het bevordert daarnaast de zuurstofvoorziening van de weefsels.

Door de coumarine in Reishi vermindert de aggregatie of samenklontering van bloedplaatjes.

De toepassingen, voordelen en werking van Reishi:

✔  Reishi is goed voor het immuunsysteem*

✔  Reishi is goed voor de bloedvaten*

✔  Reishi is goed voor de doorbloeding*

✔  Reishi ondersteunt de afweer*

✔  Reishi is goed voor het hart

Wat is de werking van Reishi en het goed voor? De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem* te ondersteunen. Meer recentelijk hebben ook honderden wetenschappelijke studies dit effect bevestigd. Reishi draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten en het immuunsysteem*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Afweer problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Superfoodsonline Reishi Thee Tip

Het recept voor Reishi thee is als volgt: Breng een liter water aan de kook en voeg een eetlepel reishi poeder toe. Zet het vuur heel zacht en roer het poeder goed door. Laat dit minimaal 1-2 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

Daarna kun je het poeder laten bezinken en de thee voorzichtig overgieten in een pot (laatste restje met bezinksel laten staan), of je kunt het poeder uit de thee zeven met een fijn zeefje (katoenen doek of panty kousje). Je hebt nu genoeg thee voor ongeveer 4 koppen. Drink hiervan 1 tot 2 koppen met dag en bewaar de rest in de koelkast voor later.

Heel lekker! Four Sigmatic Reishi Choco

Alles over Reishi Spores van Four Sigmatic

Veel informatie over Reishi

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Reishi? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Reishi wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Reishi voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Astaxanthine, Chaga en Camu Camu.

De beste Reishi supplementen

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is het beste Reishi supplement te koop?" Wij leveren enkel de beste Reishi mushroom waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De beste Reishi supplementen voldoen aan de volgende eisen:

  • Bevatten mycelium
  • Zijn een Reishi extract
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Verschillende werkzame stoffen
  • Zijn biologisch
Reishi supplement

Meest gestelde vragen over Reishi:

Is Reishi veilig?

Reishi is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Reishi en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Reishi bijwerkingen en nadelen?

Reishi is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Reishi schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Reishi, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Reishi te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Reishi?

Veel mensen gebruiken Reishi langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Reishi productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van Reishi te voelen?

Reishi is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Reishi voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Reishi te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline