Alles over Paardenbloem

Paardenbloem is één van de beste kruiden voor de gezondheid van de lever. Op deze pagina vind je alles over de Paardenbloem, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Paardenbloem is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Paardenbloem?

De paardenbloem kent iedereen, het is dan ook een plant dat deel uitmaakt van een grote familie. De paardenbloem heeft ongeveer 200 soorten. Volgens onderzoekers zou de paardenbloem oorspronkelijk afkomstig zijn uit Centraal-Azië, van daaruit verspreidde de plant zich hoofdzakelijk uit over het noordelijk halfrond (Europa en Noord-Azië).

Nu is de plant bijna overal ter wereld verwilderd te vinden. Alleen in de tropen zal je de paardenbloem niet tegenkomen.

De paardenbloem vindt je eigenlijk overal, ze groeien bij voorkeur op vochtige plaatsen en in de zon, maar andere omstandigheden is voor het plantje ook geen probleem, want het past zich gemakkelijk aan.

wat is paardenbloem?
wat doet paardenbloem?

Verschillende delen paardenbloem

In de Chinese geneeskunde wordt duidelijk onderscheid gemaakt in de toepassing van paarden- bloem, blad en wortel. Bloemen en bladeren worden voor andere doeleinden gebruikt dan de wortel.

Van de paardenbloem wordt eigenlijk de gehele plant geschikt bevonden om te gebruiken. Het is alleen voor de smaak en de werkzame stoffen wel belangrijk te weten wanneer de bloem geoogst is.

Voor de mix van wortel blad en bloem is het aan te raden om de gehele bloeiende plant te oogsten in april/mei. De wortel wordt het best gebruikt wanneer deze in het najaar is geoogst, dan is de wortel rijk aan inuline.

De bladeren kun je het beste gebruiken in het voorjaar (voordat de plant gaat bloeien), hierdoor zijn de bladeren minder bitter.

De Bladeren

De bladeren bevatten Sesquiterpeenlactonen van het germacranolide type (glucosiden) met taraxinezuur. ook bevatten de bladeren Triterpenen, een daarvan is cycloartenol.

Dan zijn er nog aminozuren met koffiezuur en chlorogeenzuur, fytosterolen, verschillende enzymen en flavonoïden zoals apigenine-7-glucoside en luteoline-7-glucoside.

Paardenbloem bevat ook mineralen (met name kaliumzouten), ijzer, vitamine A, B2, C en D. Maar het meest aanwezig zijn de bitterstoffen als taraxine en taraxasterol, choline en carotenoïden.

paardenbloem bladeren
paardenbloem wortel

De Wortel

De wortel bevat ook sesquiterpeenlactonen maar dan van het eudesmanolide en germanacranolide type, dit maakt de aanwezigheid van bitterstoffen als taraxine en taraxasterol ook hoger in de wortel dan de bladeren.

Daarnaast bevatten de wortels triterpenen, phytosterolen, verschillende enzymen, gamma-butyronelactone glucoside taraxacoside, koffiezuur, kalium, inuline (2-40%), suikers (tot 18%) als fructose, glucose en sucrose.

In de lente bevat de wortel 20% inuline, in de herfst 40%!

De toepassingen, voordelen en werking van Paardenbloem:

✔  Is goed voor de lever

✔  Draagt bij aan de werking van de leverreiniging

✔  Draagt bij aan de normale werking van de galfunctie

 

 

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Lever problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Hoe gebruik ik paardenbloem?

Bij paardenbloem gaat het voornamelijk om de bitterstoffen, Om bitterstoffen goed te benutten moeten je de bittere smaak waarnemen. Dat houd dus in dat je het niet kan gebruiken in een capsule. Je smaakpapillen of neusslijmvlies moeten echt de bitterstoffen waarnemen om zo de geprikkeld te worden. Alleen door deze prikkeling zal de reflex actie ontstaan.

Bitterstoffen zijn oplosbaar in water en alcohol. In alcohol wordt de werking vaak verhoogd. Een goede manier voor paardenbloem is dan ook om er thee van te zetten.

Wil je alleen om de bitterstoffen paardenbloem gebruiken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een goed liposomaal product. Hierin wordt uit meerdere planten bitterstoffen gehaald. Voor een optimaal effect hebben ze dit gebonden aan een vet samen met alcohol. Dit zorgt voor een goede opname en het handige pompje maakt doseren heel simpel.

bitterstoffen

Choline

Paardenbloem bevat choline, maar wat is choline eigenlijk? Choline is een (semi) essentiële voedingsstof die hoort in het groepje van de B-vitamines. Het wordt ook wel een half vitamine genoemd, Het lichaam kan choline zelf aangemaken. Choline heb je nodig voor de aanmaak van acetylcholine, dit is een neurotransmitter die betrokken is bij de prikkeloverdracht in de hersenen. Daarnaast speelt het een rol bij een aantal stofwisselingsprocessen. Bij een tekort aan choline kunnen symptomen als cognitieve achteruitgang, spierafbraak en leververvetting optreden.

Meest gestelde vragen over Paardenbloem:

Is Paardenbloem veilig?

Paardenbloem is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Paardenbloem en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Paardenbloem bijwerkingen en nadelen?

Paardenbloem is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Er zijn geen negatieve effecten bekend van het gebruik van Paardenbloem samen met medicijnen.

Is te veel Paardenbloem schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Paardenbloem, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Paardenbloem te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wanneer kan ik Paardenbloem het beste innemen?

Je kunt ze het beste direct vóór of tijdens de maaltijd innemen. Dit geeft de minste aanleiding tot eventuele ongemakken met de spijsvertering.

Wat zijn de ervaringen met Paardenbloem?

Veel mensen gebruiken Paardenbloem langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor de lever één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Paardenbloem productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Paardenbloem anders dan de Paardenbloem van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Paardenbloem te koop?" Wij leveren enkel de beste Paardenbloem waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Paardenbloem te voelen?

Paardenbloem is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Paardenbloem voelen de effecten na 2-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Paardenbloem te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline