Alles over Cacao

Cacao is super gezond, en ook nog eens erg lekker. Op deze pagina vind je alles over de Cacao, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Cacao zijn, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Cacao?

In tegenstelling tot chocola uit de winkel, is pure biologische cacao poeder een superfood die vol zit met antioxidanten en flavonoiden. Een van de meest populaire bomen op aarde is de cacao boom, waar cocoa van wordt gemaakt. Cacao en Cocoa zijn niet precies hetzelfde. Cacao is de boom zelf en cocoa is de stof die eruit gehaald wordt.

Wij bieden onbewerkte gemalen raw cacao aan voor een toevoeging aan een gezond voedingspatroon. Het is belangrijk dat je kiest voor superfoods die onverhit zijn geproduceerd, anders dan gaat de kwaliteit snel achteruit. Voor onze cacao producten gebruiken wij vrijwel alleen criollo cacaobonen uit Peru. Deze cacaoboon heeft de hoogst mogelijke kwaliteit en staat ook wel bekend als de 'koningin van de cacao's'.

wat is Cacao?
wat doet Cacao?

Hoe werkt Cacao?

Veel mensen denken dat chocola ongezond is, maar dit klopt niet helemaal. In goede cacao poeder, dus niet bewerkte chocola, zit maar 1 gram suiker per dosering rauwe cacao. Bijna niets dus. Het is heel belangrijk hoe de cocao geproduceerd is, liefst zonder verhitting. Een goed product doet bijna niets met de bloedsuiker en heeft vele gezondheidsvoordelen.

Cacao bevat een hoog level flavonoïden, deze antioxidanten vind je in sommige superfoods en plantaardige voedingsmiddelen, zoals kruiden, fruit, groenten, zaden, noten en op planten gebaseerde dranken zoals thee en wijn. Flavo betekent in het Latijn: geel. Geel is de natuurlijke kleur van flavonoïden. Cacao en pure chocolade met veel flavonoïden zijn gelinkt aan het behouden van een gezond hart door de ondersteuning van de bloeddruk.

Rauwe cacao is één van de beste magnesiumbronnen, een mineraal waar veel vrouwen te weinig van binnenkrijgen. Magnesium is essentieel voor je energieproductie, de hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Daarnaast zorgt het voor sterke spieren, botten en tanden en draagt het bij aan je bloeddruk.

Biologische Gecertificeerd

Cacao kopen bij Superfoodsonline is kiezen voor gecertificeerd 100% biologisch. De cacao is verkrijgbaar als bonen, nibs, boter, pasta en in poeder vorm. De bonen die gebruikt zijn voor onze cacao poeder zijn niet in contact geweest met pesticiden of chemicaliën en dus volledig biologisch.

wat is Cacao?
wat doet Cacao?

Verschillende vormen van Cacao

Cacao Boter

Gebruik cacaoboter als vetstof in de plaats van boter of margarine, ideaal voor bakken en braden op hoge temperatuur. Bij kamertemperatuur is cacaoboter solide. Cacaoboter is het vet van de cacaoboon, verkregen door het uitpersen van cacaobonen.

Cacao Nibs

Cacao Nibs zijn kleine stukjes rauwe chocolade. Cacao nibs zijn een goede bron van vitamines, essentiële vetzuren en vezels. Deze vorm bevat een hoge dosering flavonoiden.

Cacao Pasta

De cacaopasta (cacao liquor) is 100% pure cacao, met alle gezonde vetten nog intact. Het is zeer geschikt voor verschillende chocolade recepten, waaronder rauwe chocolade repen, chocolade ijs, yoghurt en andere desserts.

De toepassingen, voordelen en werking van Cacao:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan cacao worden geadviseerd in een dosering variërend van 8-25 gram per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Rauwe cacao is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen krijgen er spijsverteringsproblemen zoals maagpijn, misselijkheid en obstipatie van. Als je het prikkelbare darmsyndroom (PDS), een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes hebt, is het verstandig voor gebruik je specialist te raadplegen.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Cacao:

Cacao wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Cacao en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Cacao langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Cacao productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Cacao te koop?" Wij leveren enkel de beste Cacao waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Cacao zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Cacao voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Cacao te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline