Alles over biologische Cacao

Cacao is super gezond, en ook nog eens erg lekker.. Op deze pagina vind je alles over de Cacao, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Cacao is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Cacao?

In tegenstelling tot chocola uit de winkel, is pure biologische cacao poeder een superfood die vol zit met antioxidanten en flavonoiden. Een van de meest populaire bomen op aarde is de cacao boom, waar cocoa van wordt gemaakt. Cacao en Cocoa zijn niet precies hetzelfde. Cacao is de boom zelf en cocoa is de stof die eruit gehaald wordt.

Wij bieden onbewerkte gemalen raw cacao aan voor een toevoeging aan een gezond voedingspatroon. Het is belangrijk dat je kiest voor superfoods die onverhit zijn geproduceerd, anders dan gaat de kwaliteit snel achteruit. Voor onze cacao producten gebruiken wij vrijwel alleen criollo cacaobonen uit Peru. Deze cacaoboon heeft de hoogst mogelijke kwaliteit en staat ook wel bekend als de 'koningin van de cacao's'.

Chocola is goed voor je

Veel mensen denken dat chocola ongezond is, maar dit klopt niet helemaal. In goede cacao poeder, dus niet bewerkte chocola, zit maar 1 gram suiker per dosering rauwe cacao. Bijna niets dus. Het is heel belangrijk hoe de cocao geproduceerd is, liefst zonder verhitting. Een goed product doet bijna niets met de bloedsuiker en heeft vele gezondheidsvoordelen.

Boordevol Flavonoiden

Cacao bevat een hoog level flavonoïden, deze antioxidanten vind je in sommige superfoods en plantaardige voedingsmiddelen, zoals kruiden, fruit, groenten, zaden, noten en op planten gebaseerde dranken zoals thee en wijn. Flavo betekent in het Latijn: geel. Geel is de natuurlijke kleur van flavonoïden. Cacao en pure chocolade met veel flavonoïden zijn gelinkt aan het behouden van een gezond hart door de ondersteuning van de bloeddruk.

Hoog Gehalte Magnesium

Rauwe cacao is één van de beste magnesiumbronnen, een mineraal waar veel vrouwen te weinig van binnenkrijgen. Magnesium is essentieel voor je energieproductie, de hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Daarnaast zorgt het voor sterke spieren, botten en tanden en draagt het bij aan je bloeddruk.

Biologische Gecertificeerd

Cacao kopen bij Superfoodsonline is kiezen voor gecertificeerd 100% biologisch. De cacao is verkrijgbaar als bonen, nibs, boter, pasta en in poeder vorm.

De bonen die gebruikt zijn voor onze cacao poeder zijn niet in contact geweest met pesticiden of chemicaliën en dus volledig biologisch. Het gehele proces is gecontroleerd en gecertificeerd door de "Organic Soil Accociation", een biologisch EU-keurmerk.

Hoe gaat de productie van Cacao?

Onze cacao wordt grotendeels gemaakt van de vruchten van de Criollo cacao plant uit Peru. Deze vruchten worden na 6 maanden rijpen met de hand geplukt en geopend. Het vruchtvlees en de zaden worden vervolgens 4 dagen in afgesloten bakken geplaatst waardoor het fermentatieproces op gang wordt gebracht. Dit fermentatieproces is anaeroob (zonder zuurstof). Er ontwikkelen zich gisten bacteriën die de suikers in het vruchtvlees afbreken. Hierbij krijgen de cacao bonen een heerlijke smaak en wordt bovendien het vruchtvlees van de bonen gescheiden. De bonen worden regelmatig gekeerd en van bak naar bak verplaatst. Dit gebeurt net zolang totdat het fermentatieproces volledig is en dus al het vruchtvlees is omgezet door de bacteriën en gisten.

Vervolgens worden de cacao bonen gedroogd in de zon waarbij ze een mooie rood-bruine kleur krijgen. De bonen zijn nu klaar om verwerkt te worden tot cacao nibs of cacao poeder.

Verschillende vormen van Cacao

Cacao komt in vele vormen die allemaal eigen eigenschappen hebben en op verschillende manieren worden gebruikt. Hieronder volgt een kort overzicht van de verschillende vormen van cacao.

Cacao Boter

Gebruik cacaoboter als vetstof in de plaats van boter of margarine, ideaal voor bakken en braden op hoge temperatuur. Bij kamertemperatuur is cacaoboter solide. Cacaoboter is het vet van de cacaoboon, verkregen door het uitpersen van cacaobonen.

Cacao Nibs

Cacao Nibs zijn kleine stukjes rauwe chocolade. Cacao nibs zijn een goede bron van vitamines, essentiële vetzuren en vezels. Deze vorm bevat een hoge dosering flavonoiden.

Cacao Pasta

De cacaopasta (cacao liquor) is 100% pure cacao, met alle gezonde vetten nog intact. Het is zeer geschikt voor verschillende chocolade recepten, waaronder rauwe chocolade repen, chocolade ijs, yoghurt en andere desserts.

Vaak samen gebruikt met:

Cacao wordt vaak samen met Spirulina, Maca en Magnesium gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2021 Superfoodsonline