Alles over Moringa

Moringa is volgens velen de superfood van de toekomst. Op deze pagina vind je alles over Moringa, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Moringa is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Moringa?

> Moringa is één van de gezondste superfoods die er zijn.
> Moringa kopen is een van de beste volledig natuurlijke multivitamines.
> Moringa is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.
> Moringa is lekker in smoothies, yoghurt, salade, dranken, shakes en sappen.

Moringa (oleifera) is een boom die deel uitmaakt van de Moringaceae familie en komt voor in (sub)tropische gebieden. De moringa oleifera boom wordt ook wel 'de wonderboom' genoemd. De reden dat het zo genoemd wordt is een uniek nutrientenprofiel.

De bladeren en de vruchten van de boom hebben een extreem hoge voedingswaarde met hele brede toepassingen.

In Afrika worden de bladeren in plantages gekweekt, om zo ondervoeding onder de bevolking tegen te gaan. Vanwege deze zeer sterke voedingswaarden worden de bomen steeds meer ingezet voor de bestrijding van ondervoeding in ontwikkelingslanden.

wat is moringa?

De toepassingen, voordelen en werking van Moringa:

✔  Ondersteunt het afweersysteem*

✔  Een positieve invloed op de energie*

✔  Bevordert een goede spijsvertering*

✔  Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid*

✔  Helpt beschermen tegen invloeden van zonlicht en vervuiling*

✔  Helpt ondervoeding tegen te gaan*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Gezondheid ondersteunen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Moringa is een échte Superfood

Als je kijkt naar de voedingswaarde van Moringa zie je meteen dat het speciaal is. Het is in veel gevallen zoveel malen rijker aan essentiële vitaminen en mineralen dan veel andere superfoods. Het is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die een structureel voedseltekort hebben door een ziekte of andere medische problematiek.

Maar natuurlijk ook voor het herstellen en voorkomen van voedingstekorten door een wat minder dieet of voedingspatroon. Voor mensen die zoeken naar het optimaliseren van energie en gezondheid maakt Moringa absoluut een deel uit van de dagelijkse suppletie of eetpatroon.

Moringa kan vrijwel in z'n geheel (vrucht, blad, zaad, olie en wortel) gebruikt worden. De bladeren van de Moringa boom zijn bijzonder rijk aan nutriënten, zoals Vitamine C en caroteen, en bevatten de meeste werkzame stoffen en alkaloïden.

De vruchten zitten vol vezels en gezonde vetten. Van het zaad kan gezonde olie gemaakt worden die zowel op de huid als in het eten gebruikt kan worden.

De zaden van de boom kunnen ook worden gebruikt om water te zuiveren. Moringa zaad is in staat om onzuiverheden en micro-organismen uit water te zuiveren en heeft ook een sterke bindende werking in ons lichaam.

De producten die wij aanbieden bevatten een hoogwaardige poeder, zowel los als in de vorm van capsules en tabletten.

moringa-infographic

Super interessante video's over Moringa:

Bekijk stap voor stap hoe Moringa gemaakt wordt

Bekijk een volledige documentaire over Moringa

Moringa Olie

moringa-olie

Moringa olie wordt gemaakt door het persen van de zaden van de Moringa boom. Moringa olie heeft een hele hoge voedingswaarde en is daarnaast zeer stabiel. Het is belangrijk om alleen stabiele olie te gebruiken omdat het anders kan oxideren. Daar heb je bij goede Moringa olie geen last van. Moringa olie is een uitstekende keuze voor massage en voor het mengen met aromatherapie olie. Moringa olie is in staat om diep door te dringen en de voedingstoffen in de huidcellen te laten opnemen.

Voordelen, toepassingen en werking:

 • Ideaal voor de huid
 • Goed voor het haar
 • Geschikt voor aromatherapie
 • Uitstekend om mee te masseren
 • Veel Omega-3-6-9

Waar is Moringa Olie goed voor? Moringa olie is rijk aan oliezuur (omega-9), en is in staat om de hoofdhuid te reinigingen en verzachten. Voedingsstoffen in de olie bereiken de wortels gemakkelijk en trekt diep in de huid. Hierdoor worden de vitaminen en andere gunstige stoffen aan de haarwortels geleverd.

Moringa Olie zit vol omega 3, 6, 9 vetzuren en bevat veel vitamine A en E. Deze voedzame olie is ook een ideale voeding voor de huid, en trekt makkelijk in, ongeacht je huidtype. Het zuivert de huid, reguleert de afscheiding van talg, en gaat een vermoeide huid tegen. Moringa Olie behoort tot de niet-drogende oliën en laat zich goed over de huid verdelen.

Moringa Olie werkt hydraterend en verkoelend naar het zonnebaden en kan als perfect aftersun lotion worden gebruikt.

Moringa strijdt tegen ondervoeding

Mavis Mathaba begon in 2009 een gevecht tegen ondervoeding in Zuid-Afrika, haar geboorte land. Hier gebruikte ze de ‘wonderboom’ moringa voor. In het dorp Tooseng in Limpopo (Zuid-Afrika) zette ze een moringa plantage op. Na het oogsten, drogen en malen van de ‘wonderboom’ begon ze de maaltijden van ondervoedde kinderen te bestrooien met moringa. Door moringa toe te voegen aan de maaltijden is er een enorme stap gemaakt om ondervoedding tegen te gaan bij deze jonge populatie.

Verschillende stichtingen en humanitaire hulpverleners zijn ook begonnen met het inzetten van moringa om ondervoeding te bestrijden, ook omdat het heel goed te produceren is in Afrika zelf. De moringa boom heeft namelijk weinig water nodig en kan dus prima groeien in droge gebieden.

Moringa is duurzaam & mileuvriendelijk

De moringaboom groeit het beste in droge, zanderige gebieden. De boom kan tegen een stootje en gaat niet dood door droogte of door een slechte bodem. Het kan op plekken groeien waar andere planten niet kunnen groeien. Je hebt snel een volwassen moringaboom. De boom groeit mega snel en wordt al drie meter hoog in een jaar tijd.

Door deze fantastische eigenschappen draagt moringa bij in het bestrijden van ontbossing.

Hoe moet je Moringa gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om Moringa te gebruiken. Hier zijn de meest gebruikte manieren:

Als thee: Moringa is uitermate geschikt om een gezonde thee van te zetten. Je kiest voor een goede kwaliteit moringa poeder waar je vervolgens gemakkelijk een lekkere thee van kunt zetten. Het is op deze manier minder voedzaam, maar Moringa thee is dan wel weer goed voor meer energie. De smaak laat zich niet makkelijk vergelijken met andere kruidenthee, het smaakt lichtzoet en kruidig en u hoeft eigenlijk geen zoetstoffen toe te voegen.

Capsules en poeders: Dit is tegenwoordig de meest voorkomende manier van gebruik, simpelweg door gebruiksgemak. De poeder laat zich heel goed mixen en mengen met verse fruitsappen en het poeder kan ook erg goed gebruikt worden in een smoothie. De capsules zijn uiteraard heel handig als je buitenshuis bent of moet reizen.

Uitwendig: Moringa is goed voor de huid en kan ook goed gebruikt worden als zelfgemaakte pasta. Voeg een beetje water toe aan moringa poeder om een pasta te maken en breng die aan op de huid.

Recept: Moringa Superfood Smoothie

Wat heb je nodig:

 • 2-4 boerenkool bladeren
 • 1 banaan
 • 1 eetlepel amandel boter
 • 1 dadel
 • 150 ml kokosnootwater
 • 1 eetlepel cacao poeder
 • 1-2 eetlepel(s) moringa poeder
 • en eventueel ijs

Wat moet je doen?

 • Stop alle ingrediënten samen in een blender
 • Schenk de smoothie in en geniet!
moringa-superfood-smoothie?

De Moringa Boom

We krijgen vaak de vraag of je moringa zaden zelf kunt laten uitgroeien tot een moringa boom. Dit kan gedeeltelijk buiten, maar moet in de winter naar binnen gebracht worden. In de winter hebben we in Nederland en België te weinig zon om de Moringa boom het hele jaar door te laten groeien. In September gaat de boom naar binnen (kas of serre) en kan het overwinteren. Eind april mag de moringa boom weer naar buiten en zal die verder groeien. Zodra de bladeren volledig gevormd zijn, zijn ze oogstbaar, jonge bladeren zijn milder van smaak dan oudere uitgeharde bladeren.

Meest gestelde vragen over Moringa:

Moringa wordt met de week populairder en daardoor ook steeds meer het middelpunt van wetenschappelijk onderzoek. Moringa zal een centraal punt gaan worden voor mensen die geïnteresseerd zijn in superfoods en kwalitatief goede supplementen.

Moringa is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Moringa en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen. Moringa heeft geen gedocumenteerde interacties met reguliere medicijnen en heeft geen contra-indicaties met andere stoffen. Moringa kan de bloedsuiker (licht) verlagen, daarom is het geadviseerd voor mensen met diabetes om de dosering voorzichtig op te bouwen. Er zijn geen gevallen bekend van allergische reacties op Moringa. Het bevat daarnaast geen gluten, lactose of andere bekende allergenen.

Moringa is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Moringa, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Moringa te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Moringa langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Moringa productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Moringa poeder ervaringen zijn over het algemeen hetzelfde dan de ervaringen met capsules en tabletten.

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Moringa te koop?" Wij leveren enkel de beste Moringa waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Moringa is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Moringa voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Moringa te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Allen bevatten bladpoeder van Moringa. Moringa capsules worden meestal gebruikt door mensen die wat moeite hebben met slikken. Moringa tabletten en capsules zijn makkelijk om mee naar het werk of op reis, of om even snel in te nemen. Qua werking is er geen verschil tussen Moringa bladpoeder, Moringa capsules of Moringa tabletten.

Moringa poeder van lage kwaliteit is veel groffer dan goede moringa poeder. Veel producten waar niet met zorg is gezeefd bevatten nog allemaal ander plantmateriaal die je liever niet in een moringa poeder product ziet. Het is de bedoeling dat Moringa bladeren dusdanig gezeefd worden dat er geen plantmateriaal overblijft anders dan fijn moringa poeder.

Moringa ondersteunt het energie niveau. Daarom is het aan te raden om de dag te beginnen met een goede dosis Moringa.

Ja, dat kan geheel veilig. De hoge voedingswaarde is juist een enorme aanwinst tijdens de borstvoeding.

Moringa is voor veganisten en vegetariërs uitermate geschikt vanwege o.a. het hoge gehalte ijzer, calcium en makkelijk opneembare eiwitten.

Het is juist aanbevolen om Moringa in het dagelijkse dieet op te nemen. Het kan geheel veilig langdurig elke dag gebruikt worden.

Verse Moringa bladeren bevatten meer vitamine C en E dan gedroogd blad. Omdat Moringa bladpoeder fijngemalen is wordt het beter en sneller opgenomen dan vers product.

Verse Moringa heeft een fijne nootachtige smaak, lichtzoet en een klein beetje scherp net als radijs. Moringa bladpoeder heeft een vrij sterke geconcentreerde smaak en daar moet je ook rekening mee houden als je het door eten mengt.

Moringa bladpoeder is prijstechnisch het meest economisch om te gebruiken, je kan dit door vruchtensap, yoghurt of kwark mengen, maar ook door smoothies, soep, sauzen of warme gerechten. Met Moringa tabletten of Moringa capsules kan je de dagelijkse dosis eenvoudig bepalen. Voor een volwassene is een dosis van 5 – 10 gram aanbevolen, kinderen en huisdieren kunnen een dergelijke dosis relatief naar hun gewicht innemen.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline