Moringa

Biologische Moringa Oleifera bij Superfoodsonline

Moringa is volgens velen de superfood van de toekomst. Op deze pagina vind je alles over Moringa, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Moringa poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Moringa?

Moringa (oleifera) is een boom die deel uitmaakt van de Moringaceae familie. De Moringa boom komt in eerste instantie het meest voor in (sub)tropische gebieden, maar kan zich goed aanpassen aan andere omstandigheden. De moringa oleifera boom wordt ook wel 'de wonderboom' genoemd. De reden dat het zo genoemd wordt is een uniek nutrientenprofiel. De bladeren en de vruchten van de boom hebben een extreem hoge voedingswaarde met hele brede toepassingen. In Zuid-Afrika worden de bladeren in plantages gekweekt, om zo ondervoeding onder de bevolking tegen te gaan. Vanwege deze zeer sterke voedingswaarden worden de bomen steeds meer ingezet voor de bestrijding van ondervoeding in ontwikkelingslanden.

moringa

Voordelen, toepassingen en werking:

Waar is Moringa goed voor?

  • Ondersteunt het afweersysteem*
  • Een positieve invloed op de energie*
  • Bevordert een goede spijsvertering*
  • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling.

Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Moringa een bijzonder gezond superfood is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Moringa? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Moringa is een échte Superfood

Als je kijkt naar de voedingswaarde van Moringa zie je meteen dat het speciaal is. Het is in veel gevallen zoveel malen rijker aan essentiële vitaminen en mineralen dan veel andere superfoods. Het is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die een structureel voedseltekort hebben door een ziekte of andere medische problematiek. Maar natuurlijk ook voor het herstellen en voorkomen van voedingstekorten door een wat minder dieet of voedingspatroon. Voor mensen die zoeken naar het optimaliseren van energie en gezondheid maakt Moringa absoluut een deel uit van de dagelijkse suppletie of eetpatroon.

Moringa kan vrijwel in z'n geheel (vrucht, blad, zaad, olie en wortel) gebruikt worden. De bladeren van de Moringa boom zijn bijzonder rijk aan nutrienten, zoals Vitamine C en caroteen, en bevatten de meeste werkzame stoffen en alkaloiden. De vruchten zitten vol vezels en gezonde vetten. Van het zaad kan gezonde olie gemaakt worden die zowel op de huid als in het eten gebruikt kan worden. De zaden van de boom kunnen ook worden gebruikt om water te zuiveren. Moringa zaad is in staat om onzuiverheden en micro-organismen uit water te zuiveren en heeft ook een sterke bindende werking in ons lichaam.

De producten die wij aanbieden bevatten een hoogwaardige poeder, zowel los als in de vorm van capsules en tabletten.

moringa-infographic

Bekijk stap voor stap hoe Moringa gemaakt wordt

Bekijk een volledige documentaire over Moringa

Moringa uit Nederland

Vrijwel alle moringa wordt uit het buitenland gehaald. Veel mensen willen echter Europese Moringa kopen om te zorgen dat Afrika niet alleen voor export gaat verbouwen maar ook de eigen inwoners, die het zo goed kunnen gebruiken, kunnen blijven voorzien. Bij Superfoodsonline vindt Moringa uit Nederland en andere Europese landen van dezelfde kwaliteit als import uit Afrika met betere analyse methodieken voor optimale zuiverheid.

Moringa Olie

moringa-olie

Moringa olie wordt gemaakt door het persen van de zaden van de Moringa boom. Moringa olie heeft een hele hoge voedingswaarde en is daarnaast zeer stabiel. Het is belangrijk om alleen stabiele olie te gebruiken omdat het anders kan oxideren. Daar heb je bij goede Moringa olie geen last van. Moringa olie is een uitstekende keuze voor massage en voor het mengen met aromatherapie olie. Moringa olie is in staat om diep door te dringen en de voedingstoffen in de huidcellen te laten opnemen.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Ideaal voor de huid
  • Goed voor het haar
  • Geschikt voor aromatherapie
  • Uitstekend om mee te masseren
  • Veel Omega-3-6-9

Waar is Moringa Olie goed voor? Moringa olie is rijk aan oliezuur (omega-9), en is in staat om de hoofdhuid te reinigingen en verzachten. Voedingsstoffen in de olie bereiken de wortels gemakkelijk en trekt diep in de huid. Hierdoor worden de vitaminen en andere gunstige stoffen aan de haarwortels geleverd.

Moringa Olie zit vol omega 3, 6, 9 vetzuren en bevat veel vitamine A en E. Deze voedzame olie is ook een ideale voeding voor de huid, en trekt makkelijk in, ongeacht je huidtype. Het zuivert de huid, reguleert de afscheiding van talg, en gaat een vermoeide huid tegen. Moringa Olie behoort tot de niet-drogende oliën en laat zich goed over de huid verdelen.

Moringa Olie werkt hydraterend en verkoelend naar het zonnebaden en kan als perfect aftersun lotion worden gebruikt.

De Moringa Boom

We krijgen vaak de vraag of je moringa zaden zelf kunt laten uitgroeien tot een moringa boom. Dit kan gedeeltelijk buiten, maar moet in de winter naar binnen gebracht worden. In de winter hebben we in Nederland en België te weinig zon om de Moringa boom het hele jaar door te laten groeien. In September gaat de boom naar binnen (kas of serre) en kan het overwinteren. Eind april mag de moringa boom weer naar buiten en zal die verder groeien. Zodra de bladeren volledig gevormd zijn, zijn ze oogstbaar, jonge bladeren zijn milder van smaak dan oudere uitgeharde bladeren.

Moringa Thee

Moringa is uitermate geschikt om een gezonde thee van te zetten. Je kiest voor een goede kwaliteit moringa poeder waar je vervolgens gemakkelijk een lekkere thee van kunt zetten. Het is op deze manier minder voedzaam, maar Moringa thee is dan wel weer goed voor meer energie. De smaak laat zich niet makkelijk vergelijken met andere kruidenthee, het smaakt lichtzoet en kruidig en u hoeft eigenlijk geen zoetstoffen toe te voegen.

 

Wil je advies over Moringa?

Heb je vragen over Moringa? Wil je weten hoe jij Moringa het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Moringa:

Is moringa echt zo goed?

Moringa wordt met de week populairder en daardoor ook steeds meer het middelpunt van wetenschappelijk onderzoek. Moringa zal een centraal punt gaan worden voor mensen die geïnteresseerd zijn in superfoods en kwalitatief goede supplementen.

Is Moringa veilig?

Moringa is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Moringa en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen. Moringa heeft geen gedocumenteerde interacties met reguliere medicijnen en heeft geen contra-indicaties met andere stoffen. Moringa kan de bloedsuiker (licht) verlagen, daarom is het geadviseerd voor mensen met diabetes om de dosering voorzichtig op te bouwen. Er zijn geen gevallen bekend van allergische reacties op Moringa. Het bevat daarnaast geen gluten, lactose of andere bekende allergenen.

moringa-advies

Heeft Moringa bijwerkingen en nadelen?

Moringa is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Moringa schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Moringa, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Moringa te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Moringa?

Veel mensen gebruiken Moringa langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Moringa productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Moringa poeder ervaringen zijn over het algemeen hetzelfde dan de ervaringen met capsules en tabletten.

Is jullie Moringa anders dan de Moringa van de tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Moringa te koop?" Wij leveren enkel de beste Moringa waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Moringa te voelen?

Moringa is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Moringa voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Moringa te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Welke vorm van Moringa is de beste?

Allen bevatten bladpoeder van Moringa. Moringa capsules worden meestal gebruikt door mensen die wat moeite hebben met slikken. Moringa tabletten en capsules zijn makkelijk om mee naar het werk of op reis, of om even snel in te nemen. Qua werking is er geen verschil tussen Moringa bladpoeder, Moringa capsules of Moringa tabletten.

Let op hoe fijn je Moringa poeder is!

Moringa poeder van lage kwaliteit is veel groffer dan goede moringa poeder. Veel producten waar niet met zorg is gezeefd bevatten nog allemaal ander plantmateriaal die je liever niet in een moringa poeder product ziet. Het is de bedoeling dat Moringa bladeren dusdanig gezeefd worden dat er geen plantmateriaal overblijft anders dan fijn moringa poeder.

Wanneer kan ik Moringa het beste nemen?

Moringa ondersteunt het energie niveau. Daarom is het aan te raden om de dag te beginnen met een goede dosis Moringa.

Ik geef borstvoeding, kan ik Moringa gebruiken?

Ja, dat kan geheel veilig. De hoge voedingswaarde is juist een enorme aanwinst tijdens de borstvoeding.

Ik ben veganist, kan ik Moringa gebruiken?

Moringa is voor veganisten en vegetariërs uitermate geschikt vanwege o.a. het hoge gehalte ijzer, calcium en makkelijk opneembare eiwitten.

Hoe lang kan ik Moringa achter elkaar gebruiken?

Het is juist aanbevolen om Moringa in het dagelijkse dieet op te nemen. Het kan geheel veilig langdurig elke dag gebruikt worden.

Is verse Moringa beter dan gedroogde?

Verse Moringa bladeren bevatten meer vitamine C en E dan gedroogd blad. Omdat Moringa bladpoeder fijngemalen is wordt het beter en sneller opgenomen dan vers product.

Hoe smaakt Moringa?

Verse Moringa heeft een fijne nootachtige smaak, lichtzoet en een klein beetje scherp net als radijs. Moringa bladpoeder heeft een vrij sterke geconcentreerde smaak en daar moet je ook rekening mee houden als je het door eten mengt.

Hoeveel moringa moet ik nemen?

Moringa bladpoeder is prijstechnisch het meest economisch om te gebruiken, je kan dit door vruchtensap, yoghurt of kwark mengen, maar ook door smoothies, soep, sauzen of warme gerechten. Met Moringa tabletten of Moringa capsules kan je de dagelijkse dosis eenvoudig bepalen. Voor een volwassene is een dosis van 5 – 10 gram aanbevolen, kinderen en huisdieren kunnen een dergelijke dosis relatief naar hun gewicht innemen.

Moringa