Alles over Schisandra

Schisandra chinensis is een plantensoort waarvan de vruchten al heel lang bekend zijn in de natuurgeneeskunde van het Oosten. Op deze pagina vind je alles over de Schisandra, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Schisandra is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Schisandra?

> Schisandra is één van de populairste stoffen voor het aanpassingsvermogen bij stress.
> Schisandra kopen is een van de beste oplossingen voor natuurlijke suppletie.
> Schisandra is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Het geslacht schisandra kent 20 tot 30 soorten, in Nederland wordt het de Schisandra chinensis het meest verkocht en gebruikt, in het nederlands noemt men de schisandra ook wel Chinese magnolia-wijnstok, het is een tweehuizige klimplant. Schisandra heeft zijn natuurlijke habitat in het noordoosten van China, Korea, Japan, in het oostelijke deel van Rusland, in Primorsk, op de Koerilen-eilanden en in het zuiden van het eiland Sachalin.

Schisandra chinensis is een plantensoort waarvan de vruchten al heel lang bekend zijn in de natuurgeneeskunde van het Oosten.

wat is krill?
wat doet krill?

Natuurlijke bronnen

De vruchten, en in zekere mate ook de schors bevat schisandrine (een tonifierende en versterkende substantie), vitamine E en vele mineralen zoals ijzer, koper, mangaan, nikkel, molybdeen, titanium, zink en nog aanzienlijke hoeveelheden magnesium, kalium en fosfor. Om die reden is het al eeuwen in gebruik in de Chinese geneeskunde.

De toepassingen, voordelen en werking van Schisandra:

Waar is Schisandra goed voor? De Schisandra-bes is een adaptogeen (net zoals ginseng) en kan bij stress worden gebruikt. De Schisandra-bes ondersteunt tevens de lever- en nierfunctie.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement nog meer kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan schisandra worden geadviseerd in een dosering variërend van 3 tot 6 gram per dag. Als onderhoud kan het gebruik van enkele grammen per dag volstaan. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Schisandra:

Schisandra is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Schisandra en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Schisandra is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Gebruik van Schisandra is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, aangezien dit nog onvoldoende wetenschappelijk onderzocht is. Schisandra wordt meestal goed verdragen. In een enkel geval treden maagdarmklachten op.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Schisandra, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Schisandra te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Schisandra langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Schisandra productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Schisandra te koop?" Wij leveren enkel de beste Schisandra waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Schisandra is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Schisandra voelen de effecten na 2-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Schisandra te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline