Alle Superfoods van Superfoodsonline

Superfoods: Hoe zit het nou echt?

Als je opzoek bent naar een betere gezondheid dan is vrijwel altijd de eerste stap het veranderen van je dieet en voedingspatroon. We weten wat we allemaal niet mogen eten - geen suiker, niet te veel koolhydraten, weinig verwerkt voedsel en zeker geen fast-food - maar het is moeilijker te zeggen wat we allemaal wel moeten eten. Veel moderne diëten en gezonde voedingspatronen benadrukken de voordelen van superfoods, vooral omdat het een makkelijke en snelle manier is om nutrientrijke en grote hoeveelheden natuurlijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

De term 'superfood' is vaag. Het slaat dan ook niet perse op voedsel dat mysterieuze eigenschappen heeft, maar eigenlijk alleen maar op het feit dat het per gram meer voedingsstoffen bezit dan veel ander voedsel. Alhoewel er geen wetenschappelijke definitie is, worden voedingsmiddelen met extreem hoge concentraties van antioxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren beschouwd als superfoods.

Je denkt al snel aan groene groente, zoals broccoli en spinazie of antioxidantrijke blauwe bessen en gezonde vetten, maar ook aan populairdere producten zoals chlorella, spirulina, maca of tarwegras. Hoewel dit voedsel allemaal andere verhoudingen aan nutriënten hebben, kunnen ze allemaal superfoods genoemd worden door het hoge gehalte aan voedingstoffen.

Wij kijken naar wetenschappelijk onderzoek

Het is heel belangrijk om je niet te laten misleiden door marketingpraatjes over eigenschappen die niet bestaan. Er is namelijk veel wetenschappelijk onderzoek met verschillende superfoods gedaan en die informatie is van cruciaal belang om een gezonde keuze te kunnen maken. Zo kunnen tekorten in ons voedingspatroon vaak sneller opgeheven worden als we bepaalde superfoods gaan eten, kunnen ze een preventieve functie hebben en kunnen ze ondersteuning bieden bij bepaalde klachten. Wij baseren onze productkeuze op studies die iedereen in kan zien.

Wij zijn voor Puur Raw en Natuurlijk

Veel producten uit de supermarkt zijn chemisch bewerkt met stoffen die je lichaam niet herkent als voeding zoals bepaalde e-nummers, conserveringsmiddelen, smaakversterkers, kleurstoffen, extra suikers en andere chemische vulstoffen. Deze stoffen kosten je energie in plaats van dat ze energie opleveren. Het is daarom niet gek dat zoveel mensen zich moe en vermoeid voelen.

Superfoods, en kwaliteit voedingssupplementen, bevatten niet de synthetische, maar natuurlijke vorm van de vitaminen. De mineralen zijn organisch gebonden aan bijvoorbeeld aminozuren (bisglycinaat) en citroenzuur (citraat). Deze zijn veel beter opneembaar en veroorzaken geen darmklachten. En daarnaast bevatten ze geen chemische kleur- en vulstoffen.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline