Biologische Superfoods bij Superfoodsonline

Alle Superfoods

Heb je vragen over Superfoods? Stel ze hier gerust.

Superfoods: Hoe zit het nou echt?

Als je opzoek bent naar een betere gezondheid dan is vrijwel altijd de eerste stap het veranderen van ons dieet en voedingspatroon. We weten wat we allemaal niet mogen eten - geen suiker, niet te veel koolhydraten, weinig verwerkt voedsel en zeker geen fast-food - maar het is moeilijker te zeggen wat we allemaal wel moeten eten. Veel moderne dieeten en gezonde voedingspatronen benadrukken de voordelen van superfoods, vooral omdat het een makkelijke en snelle manier is om nutrientrijke en grote hoeveelheden natuurlijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

De term 'superfood' is vaag. Het slaat dan ook niet perse op voedsel dat mysterieuze eigenschappen heeft, maar eigenlijk alleen maar op het feit dat het per gram meer voedingsstoffen bezit dan veel ander voedsel.

Je denkt al snel aan groene groente, zoals broccoli en spinazie of antioxidantrijke blauwe bessen en gezonde vetten, maar ook aan populairdere producten zoals acai, chia, maca en tarwegras. Hoewel dit voedsel allemaal andere verhoudingen aan werkzame stoffen hebben, kunnen ze allemaal superfoods genoemd worden door het hoge gehalte.

Wij kijken naar wetenschappelijk onderzoek

Het is heel belangrijk om je niet te laten misleiden door marketingpraatjes over eigenschappen die niet bestaan. Er is namelijk heel veel wetenschappelijk onderzoek met verschillende superfoods gedaan en die informatie is van cruciaal belang om een gezonde keuze te kunnen maken. Zo kunnen tekorten in ons voedingspatroon vaak sneller opgeheven worden als we bepaalde superfoods gaan eten, kunnen ze een preventieve functie hebben en kunnen ze ondersteuning bieden bij bepaalde klachten. Wij baseren onze productkeuze en informatie op studies die iedereen in kan zien.

Terug naar Keuzehulp