Alles over Hibiscus

Hibiscus is een zeer populaire plant in de westerse tuin, maar het is daarnaast ook een hele goeie smaakmaker en gezondheidskruid. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Hibiscus, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Hibiscus is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Hibiscus?

De Hibiscus sabdariffa (ook wel Roselle) is een hibiscussoort. Hibiscus is een tropische plant die over de hele wereld te vinden is met prachtige rode bloemen. Het is populair in veel Aziatische landen als ijsthee, of het kan worden gebruikt in jam, marmelade en ander zoet voedsel.

Zowel de bloemkelk, als de stengels en de bladeren hebben een zure smaak die doet denken aan cranberries.

wat is Hibiscus?
wat doet Hibiscus?

Hoe werkt Hibiscus?

Naast het feit dat de kelken van de Hibiscus sabdariffa L. in allerlei lekkere drankjes worden gebruikt, wordt het ook al eeuwenlang in diverse lokale kruiden toepassingen ingezet.

Hibiscus extract is een natuurlijk tonicum. Het is goed voor het hart en de bloedvaten, de blaas en de urinewegen. Ook helpt het de spijsvertering en bevordert het een normale stoelgang.

De toepassingen, voordelen en werking van Hibiscus:

✔  Goed voor hart en bloedvaten*

✔  Goed voor blaas en de urinewegen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan hibiscus worden geadviseerd in een dosering variërend van 2000-3000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Het gebruik van Hibiscus thee wordt wel afgeraden tijdens het begin van de zwangerschap en wanneer je een lage bloeddruk hebt.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Hibiscus:

Hibiscus is een kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Hibiscus en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Hibiscus is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Astralagus kun je beter niet nemen als je een auto-immuun ziekte hebt of medicijnen inneemt die werken op het immuun systeem, zoals cyclophosphamide. Ook is aangetoond dat astralagus de afbraak van Lithium in je lichaam verhinderd, neem dit kruid dus niet als je lithium slikt. Ook kan het de bloedsuiker en bloeddruk beïnvloeden.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Hibiscus, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Hibiscus te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Hibiscus langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Hibiscus productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Hibiscus te koop?" Wij leveren enkel de beste Hibiscus waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Hibiscus is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Hibiscus voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Hibiscus te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline