Alles over Kalium

Kalium is een essentieel mineraal dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Kalium, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Kalium is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Kalium?

Kalium is een soort metaal dat wordt aangetroffen in voedsel, dierlijk weefsel en menselijke cellen. Het is te vinden in veel voedingsmiddelen zoals aardappelen, avocado's, bananen en spinazie. Het gemiddelde menselijk lichaam bevat ongeveer 120 gram kalium.

Kalium is een element dat essentieel is voor veel fysiologische processen in het menselijk lichaam. Een van de belangrijkste rollen die kalium in het menselijk lichaam speelt, is het handhaven van de vochtbalans en bloeddruk. Wanneer de kaliumspiegels te laag worden, kan dit leiden tot een aandoening die hypokaliëmie wordt genoemd.

wat is Kalium?
wat doet Kalium?

Hoe werkt Kalium?

Kalium helpt bij het handhaven van een gezond bloeddrukniveau door natrium in het lichaam in evenwicht te houden. Het is een belangrijke elektrolyt en helpt de hartslag, bloeddruk, spieren en meer onder controle te houden. Het helpt ook bij het reguleren van andere mineralen zoals calcium in het lichaam.

De toepassingen, voordelen en werking van Kalium:

✔  Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

✔  Draagt bij aan de normale werking van de spieren

✔  Is goed voor de bloeddruk

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan kalium worden geadviseerd in een dosering variërend van 100-200 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Niet gebruiken samen met medicatie die de kaliumspiegel kan verhogen (zoals kaliumsparende diuretica of bepaalde bloeddrukverlagers).

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline