Alles over Guduchi

Guduchi (Tinospora cordifolia) is een bekend kruid in de Ayurveda. De plant is van oorsprong afkomstig uit India, Myanmar en Sri Lanka. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Guduchi, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Guduchi is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Guduchi?

Guduchi (Tinospora cordifolia) is een bekend kruid in de Ayurveda. De plant is van oorsprong afkomstig uit India, Myanmar en Sri Lanka. De Tinospora cordifolia heeft hartvormige bladeren. Deze klimplant groeit meestal op mango- of neembomen en kan ongeveer twee meter hoog worden.

Guduchi wordt in de Ayurveda als een goddelijk kruid beschouwd. Met name het blad, de wortel en de stengel worden gebruikt om het afweersysteem van het lichaam te ondersteunen.

wat is Guduchi?
wat doet Guduchi?

Hoe werkt Guduchi?

In Guduchi treffen we stoffen aan als diterpenen, polyfenolen en polysachariden. De Tinospora cordifolia wordt als een adaptogeen beschouwd. De actieve stoffen zijn daarnaast tinosporine, tinosporide, cardifolide, cordifol en heptacosanol. De plant is goed voor de huid en helpt het afweersysteem. Ook is Guduchi goed voor de luchtwegen en de lever.

Het is een kruid met vele toepassingen. Zo ondersteunt het de leverfunctie en de luchtwegen.

De toepassingen, voordelen en werking van Guduchi:

✔  Voor behoud van een gezonde huid*

✔  Ondersteunt het afweersysteem*

✔  Goed voor de luchtwegen*

✔  Draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie*

✔  Draagt bij aan het aanpassingsvermogen bij stress*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Guduchi worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-1200 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Sommige mensen ervaren een stevigere ontlasting na gebruik.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline