Alles over Bibhitaki (Triphala)

Bibhitaki is één van de populairste ayurvedische kruiden voor de spijsvertering. Op deze pagina vind je alles over de Bibhitaki, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Bibhitaki is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Bibhitaki?

> Bibhitaki is één van de populairste stoffen binnen Ayurveda.
> Bibhitaki is een van de drie ingrediënten in triphala.
> Bibhitaki is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Terminalia bellirica ook wel bibhitaki of baheda genoemd is een lange, indrukwekkende bladverliezende boom, en kan tot wel 50 meter hoog worden. Het heeft een dikke, bruin-grijze bast met diepe lengtegroeven. Bladeren zijn glad, ovaalvormig en komen in clusters aan het uiteinde van de takken.

Deze boom heeft direct zonlicht nodig voor een gezonde groei. Bloei komt normaal gesproken voor in het zomerseizoen. De bloemen zijn klein, lichtgroen geel van kleur en hebben een sterke geur. Bestuiving vindt plaats door insecten die worden aangetrokken door deze geur.

wat is Bibhitaki?
wat doet bibhitaki?

Wat zit er in Bibhitaki?

Bibhitaki bevat Verschillende fyto constituenten zoals alkaloïden, flavonen, coumarinen, lignanen, steroïden, saponinen en terpenoïden. De zaden bevatten een hoog gehalte olie 40% als methylester.

De vrucht heeft 25 - 40% aan tannines, voornamelijk chebulinezuur, chebula Ginezuur, 1, 3, 6, -tri-galloy glucose, 1, 2, 3, 4, 6 - penta-galloylglucose, corilagin, terchebin, glucogallin, ellaginezuur en galluszuren.

De niet-fenolische verbindingen zijn shikiminezuur, quinine Zuur en dehydro shikiminezuur. De aanwezige suikers in bibhitaki zijn arabinose, sucrose, fructose en rhamnose. Ook bevat bibhitaki nog triterpenen waaronder arjungenin, arjunolzuur, chebupentol en chebulin. Bovendien heeft het een aantal enzymen zoals tannase, polyfenoloxidase en peroxidase.

De toepassingen, voordelen en werking van Bibhitaki:

✔  Is goed voor de spijsvertering*

✔  Draagt bij aan de darmen*

✔  Activeert de spijsverteringsenzymen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Bibhitaki en Triphala

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende en herstellende werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt.

De drie bestanddelen zijn Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) en Haritaki (Terminalia chebula).

wat is Bibhitaki?

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

wat doet bibhitaki?

Hoe Bibhitaki te gebruiken?

In de ayurveda wordt bibhitaki oorspronkelijk gebruikt als thee, dit omdat de smaak wordt gezien als een belangrijk deel van het gebruik.

Bibhitaki thee maak je door ¼ tot ½ theelepel poeder te overgieten met 200 ml warm water, laat dit even staan en drink hiervan 1 tot 2 keer daags 1 kopje.

Meest gestelde vragen over Bibhitaki:

Is Bibhitaki veilig?

Bibhitaki is een ayurvedisch kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Bibhitaki en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Bibhitaki bijwerkingen en nadelen?

Bibhitaki is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Bibhitaki?

Veel mensen gebruiken Bibhitaki langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Bibhitaki productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Bibhitaki anders dan de Bibhitaki van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Bibhitaki te koop?" Wij leveren enkel de beste Bibhitaki waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Bibhitaki te voelen?

Bibhitaki is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Bibhitaki voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Bibhitaki te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline