Hoe werkt Bibhitaki?
Bibhitaki bevat Verschillende fyto constituenten zoals alkaloïden, flavonen, coumarinen, lignanen, steroïden, saponinen en terpenoïden. De zaden bevatten een hoog gehalte olie 40% als methylester.
De vrucht heeft 25 - 40% aan tannines, voornamelijk chebulinezuur, chebula Ginezuur, 1, 3, 6, -tri-galloy glucose, 1, 2, 3, 4, 6 - penta-galloylglucose, corilagin, terchebin, glucogallin, ellaginezuur en galluszuren.
De niet-fenolische verbindingen zijn shikiminezuur, quinine Zuur en dehydro shikiminezuur. De aanwezige suikers in bibhitaki zijn arabinose, sucrose, fructose en rhamnose. Ook bevat bibhitaki nog triterpenen waaronder arjungenin, arjunolzuur, chebupentol en chebulin.
Bovendien heeft het een aantal enzymen zoals tannase, polyfenoloxidase en peroxidase.
Login and Registration Form
Log In