Ashwagandha

Goed Opneembare Ashwagandha Kopen

ashwagandha-rhodiola

Top Keuze:
Golden Naturals Ashwagandha & Rhodiola Complex

 

Golden Naturals Ashwagandha & Rhodiola Complex is een product van de hoogste kwaliteit, met een gepantenteerd Ashwagandha extract (KSM 66®) wat de geestelijke veerkracht versterkt.

De Rhodiola, gestandaardiseerd op 3% rosavine en 1% salidroside, zorgt voor evenwichtigheid in stress situaties.

Meer informatie

Meest gestelde vragen (FAQ)

Heb je vragen over Ashwagandha? Stel ze hier gerust.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een kleine struik in de Solanaceaanse familie dat voornamelijk in India groeit, maar ook in mediteraanse en afrikaanse gebieden te vinden is. Het gaat bij Ashwagandha over het algemeen om de wortel, hoewel bij de beste producten er een breed-spectrum productie proces is gebruikt om alle delen van de plant en wortel te gebruiken voor optimale werkzaamheid.

Ashwagandha (Withania somnifera) is de meest populaire Indiaase botanische plant en staat aan de basis van de Ayurveda. In India is het vrij gewoon om een dagelijkse tonic met Ashwagandha te nemen voor een algemene ondersteuning. Door een recente toename van westers wetenschappelijk onderzoek naar de farmacologische eigenschappen van Ashwagandha is de interesse in de rest van de wereld enorm toegenomen.

Ashwagandha staat centraal in de Ayurvedische denkwijze als preventief middel. Het is een van de beste adapotogenen die als supplement of superfood beschikbaar is. Ashwagandha geeft energie en wordt veel gebruikt bij stress. Het helpt het lichaam te balanceren en is goed voor de gemoedstoestand. Daarnaast heeft het ook een goede invloed op het hart.

Extract of Breed-Spectrum?

Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten Ashwagandha (Withania somnifera) supplementen die gebruikt worden, namelijk extracten en breed-spectrum formules. Het is belangrijk om het verschil te weten vooraf aan een aankoop omdat het in hoge mate de kwaliteit en effectiviteit beinvloedt.

Sterke extracten bevatten een hoge hoeveelheid withanolides per capsule die voor verschillende toepassingen bijzonder effectief kunnen zijn. Echter geniet een breed-spectrum supplement de voorkeur. Breed-spectrum kruiden-extracten zijn vaak effectiever dan kruiden-extracten die slechts enkele werkzame bestanddelen bevatten zonder de overige stoffen van het kruid. En ook vermindert het sterk de kans op bijwerkingen.

ksm-66

Een goed Ashwagandha supplement moet tenminste withanolides en oligosacchariden bevatten, maar liefst ook al de andere natuurlijk stoffen van de Ashwagandha plant. De KSM-66 ashwagandha is ons beste supplement. Dit product, gemaakt door Ixoreal Biomed, bevat een hoge concentratie werkzame withanolides maar dan wel in de verhouding zoals die van oorsprong aanwezig is in de ashwagandha wortel.

KSM-66 is de hoogst geconcentreerde extract van de ashwagandha wortel die er beschikbaar is. Door middel van een gepatenteerd extractie proces, gebaseerd op de zogenaamde Green-Chemistry principes, wordt de werkzame stof zonder chemische oplosmiddelen vervaardigd.

Boordevol werkzame stoffen

In India wordt Ashwagandha vaak de prins van de kruiden genoemd door de brede toepassing en therapeutische effecten. Het heeft een complexe fytochemische samenstelling, waaronder withanoliden. Withanoliden zijn een belangrijk bioactief bestandsdeel van de Ashwagandha wortel (root). Op dit moment zijn er ongeveer 140 verschillende withanoliden uit de Ashwagandha plant geisoleerd en bestudeerd.

Ayurvedische experts leggen echter uit dat Ashwagandha meer is dan alleen een hoog withanolide preparaat. De synergetische effecten van de diverse bestandsdelen zijn erg belangrijk om de maximale werkzaamheid uit dit hoogwaardige kruid te kunnen halen.

Voor de beste prijs/kwaliteit kies je voor het biologische Purason, een breed-spectrum supplement gemaakt van de gehele plant.

Vragen over Ashwagandha:

Hoe werkt ashwagandha?
Ashwagandha wordt gezien als een adaptogeen. Dit wil zeggen dat het kruid het lichaam zal helpen in situaties met stress. En op die manier het lichaam beter gaat leren omgaan met stress.

Hoe snel werkt ashwagandha?
Je kan er vanuit gaan dat ashwagandha al na een week, voor andere 2 week, gaat werken. Je kunt het beste ashwagandha tenminste een paar maanden achter elkaar gebruiken voor optimaal effect.

Hoe lang moet je ashwagandha gebruiken?
De meeste mensen gebruiken het tenminste een paar maanden achterelkaar. In principe kun je geheel veilig ashwagandha net zo lang als je wilt gebruiken.

Wanneer kan ik ashwagandha het best innemen?
Het beste is om ashwagandha in de ochtend te nemen voor stress, of na het avondeten voor de slaap.

Ashwagandha voor het slapen gaan?
Slaapproblemen als gevolg van stress kunnen ook worden behandeld met Withania Somnifera.

Heeft ashwagandha bijwerkingen?
Hoewel het kruid gezien wordt als veilig is het niet aan te raden voor vrouwen tijdens de zwangerschap.

Is ashwagandha verslavend?
Nee, ashwagandha geeft geen gewenning en is niet verslavend.

Ashwagandha samen met rhodiola?
Ashwagandha en Rhodiola zijn beide adaptogenen. Ze kunnen erg goed samen gebruikt worden. Rhodiola zal extra energie geven.

Ashwagandha in combinatie met antidepressiva?
Wanneer je dit soort medicatie neemt dan kan ashwagandha deze effecten kan versterken.