Alles over Zink

Zink is essentieel voor ons immuunsysteem en kan niet door het lichaam aanemaakt worden. Op deze pagina vind je alles over de zink, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat zink is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Zink?

Zink is een essentieel mineraal dat werkt als cofactor voor meer dan tachtig enzymen. Zink is ondermeer mee betrokken bij de normale celdeling, DNA- en eiwitsynthese, het normaal zuur-basemetabolisme en de normale stofwisseling van koolhydraten, vetten en vitamine

Het lichaam kan zelf geen zink maken, daarom wordt het een essentieel sporenelement genoemd en is het belangrijk om elke dag voldoende binnen te krijgen.

Zink komt vooral voor in vlees, vis (haring), bruinbrood, peulvruchten en rijst.

wat is zink?
zink immuunsysteem

Zink: Essentieel voor het immuunsysteem

Hoewel zink essentieel is voor het gehele lichaam wordt het veruit het meeste gebruikt voor het immuunsysteem.

Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en sperma kwaliteit, is goed voor het skelet en voor het gezichtsvermogen om scherp te blijven zien. Zink draagt bij tot de instandhouding van normale huid, haar en nagels. Het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, houdt de geest helder en is goed voor het geheugen. Daarnaast draagt het bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

De toepassingen, voordelen en werking van Zink:

✔  Goed voor het immuunsysteem*

✔  Voor het geheugen*

✔  Voor geestelijke energie*

✔  Instandhouding van normale huid, haar en nagels*

✔  Goed voor het skelet*

✔  Draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en sperma kwaliteit*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Afweer problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Welke zinkverbinding is de beste?

Onderzoek wijst erop de de volgende zinkverbindingen van een goede biologische beschikbaarheid zijn.

De beste zink supplementen bevatten één, of meer, van de volgende verbindingen:

  • Zink picolinaat
  • Zink bisglycinaat
  • Zink glutataat
  • Zink sulfaat
zink supplement
zink en selenium

Zware metalen: Zink & Selenium

Net als het mineraal selenium bindt zink aan zware metalen die zich ophopen in het lichaam. Het mineraal en het zware metaal, bijvoorbeeld lood, vormen samen een onoplosbaar complex waardoor het metaal zijn giftig effect verliest. Op deze manier beschermen mineralen het lichaam, en met name de zenuwcellen, van beschadiging door zware metalen.

Meest gestelde vragen over Zink:

Zink is een mineraal dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt in supplement vorm. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Zink en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Zink heeft geen bijwerkingen en er zijn geen nadelen verbonden met het gebruik. Het is wel belangrijk om niet langdurig meer dan 20 mg zink per dag te nemen omdat het de opname van koper kan verminderen.

Veel mensen gebruiken Zink langdurig en zijn er zeer positief over. Je kunt op elke desbetreffende Zink productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Zink te koop?" Wij leveren enkel de beste Zink waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Zink is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Zink voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Acerola te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline