Alles over Tarwegras

Tarwegras is de populairste superfood voor de dagelijkse ondersteuning. Op deze pagina vind je alles over de Tarwegras, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Tarwegras is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Tarwegras?

> Tarwegras is één van de populairste superfoods.

> Tarwegras kopen is een goede oplossing voor een dagelijkse ondersteuning.

> Kies altijd voor goede kwaliteit Tarwegras.

> We hebben een heerlijk tarwegras smoothie recept.

Tarwegras (triticum aestivum) zit boordevol nutriënten en voedingstoffen en zit in de zelfde familie als haver. Het is tegenwoordig een van de makkelijkste manieren om de hoeveelheid voedingstoffen die we dagelijks nodig hebben binnen te krijgen zonder veel fruit te moeten eten.

Tarwegras poeder is sterk alkalisch, glutenvrij en rijk aan chlorofyl, bètacaroteen (vitamine A) en antioxidanten. In wetenschappelijk onderzoek en via internet is veel te vinden over de gezonde eigenschappen van tarwegras poeder. Tarwegras is een jonge scheut die later uitgroeit tot tarwe.

wat is tarwegras?

De toepassingen, voordelen en werking van Tarwegras:

✔  Is goed voor het immuunsysteem door Zink, Foliumzuur, IJzer, Koper, B6, C

✔  Is goed voor de vermindering van vermoeidheid door Foliumzuur, IJzer, Magnesium, B3, B2, B6, C

✔  Is goed voor de bescherming van cellen door Zink, Koper, Mangaan, B2, C, E

✔  Draagt bij tot een normale concentratie, geheugen en denkvermogen door Foliumzuur, Magnesium, B3, B1, B6, C

✔  Is goed voor de de botten, haar, nagels en huid door Zink

✔  Is goed voor de regulering van de hormonale activiteit door B6

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Energie? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet russische rabarber?

Chlorofyl, Vitaminen en Mineralen

Tarwegras bevat zeer veel van het gezonde chlorofyl. Chlorofyl is in staat om grote hoeveelheden zuurstof te binden en door het lichaam te verspreiden. Dit zorgt voor meer zuurstof in het bloed waardoor men zich fitter voelt. Daarnaast heeft het 15 van de 22 aminozuren, waaronder alle acht essentiële aminozuren die het lichaam niet voor zichzelf kan aanmaken. Het vitaminegehalte van Tarwegras is ook belangrijk. Het biedt een goed complex van B-vitaminen, zoals vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, B9 (foliumzuur) en vitamine B12. De antioxidant vitamine C is ook ruimschoots beschikbaar.

Tarwegras is een uitstekende natuurlijke bron van mineralen, waaronder Magnesium. Daarnaast bevat het calcium, koper, jodium, mangaan en fosfor. Deze zijn essentieel voor onze voeding en kunnen ontbreken in moderne, bewerkte voedingsmiddelen.

Hoe werkt de productie van Tarwegras?

Alle tarwegras producten van Superfoodsonline.nl komen uit Europa of van een 100% biologische boerderij in Nieuw Zeeland. De gezonde lucht en leefomgeving in Nieuw Zeeland zorgt voor een optimaal groeiproces. De tarwegras komt van een biologische boerderij in Canterbury.

Het wordt geoogst terwijl de plant nog jong is, onder de 30 cm hoog. Binnen 1-6 uur na de oogst wordt de tarwegras getransporteerd naar een biologisch gecertificeerde bedrijf, waar het vochtgehalte wordt tot ongeveer 4% verminderd. Het droogproces duurt 20 tot 25 minuten. Elk uur worden er monsters om de dagelijkse kwaliteitsborging te testen.

productie tarwegras?

Verschil tussen vers, ingevroren en poedervorm tarwegras

Tarwegras wordt op verschillende manieren ingenomen, en elke manier heeft voordelen en nadelen.

tarwegras sap

Tarwegras Sap

Vers tarwegras sap bevat voornamelijk de hoogste concentratie aan levende enzymen. Voor het optimale rendement moet je het vers geperste sap wel binnen 15 minuten opdrinken. Een nadeel van vers sap is dat de beste tarwegras uit Nieuw Zeeland komt, waardoor je de minder goede tarwegras uit Nederland moet gebruiken voor het juicen.

Bij het invriezen en ontdooien van vers tarwegrassap gaat er een deel verloren van de vitaminen en mineralen, maar het is een mooi alternatief als je geen eigen slowjuicer tot je beschikking hebt.

Tarwegras Poeder

Tarwegras poeder is misschien de meest toegankelijke manier om de gezonde eigenschappen binnen te krijgen. Het is lang houdbaar, bevat net zoveel chlorofyl en mineralen als sap, en kan in veel verschillende recepten gebruikt worden.

Daarnaast is het een makkelijke manier om in te kopen. Het bevat echter wel minder enzymen dan in de sap vorm.

tarwegras poeder?

Biologische Zekerheid bij Superfoodsonline

Tarwegrasgras kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van puur gecertificeerd biologisch superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

tarwegras recept

Superfoodsonline Tarwegras Recept:

  • 1 banaan
  • 1 kop spinazie
  • 1 glas water
  • 1 eetlepel tarwegras poeder
  • 1 eetlepel gerstegras poeder
  • 1/2 eetlepel hennepzaad

Bereidingstijd: 5 minuten.

Extra: staafmixer of blender.
Bereidingswijze:

  • Pel de banaan en snijd in stukken
  • Doe alle ingrediënten in een blender of mix in een hoge kan met een staafmixer

Wat is het verschil tussen tarwegras en gerstegras?

verschil gerstegras en tarwegras

Wat zit er in tarwegras?

Wanneer een tarwekorrel een kiemplantje wordt, dan transformeert het naar een jonge, groene grasstengel. De jonge scheuten, of wel tarwegras, zijn zeer voedzaam. Echter kunnen we deze als mens moeilijk verteren. We hebben immers niet zoveel magen als een koe. Voor menselijke consumptie wordt het dan ook aangeboden in poedervorm, tabletten of sap. Ik hoor het je al vragen: waarvoor gebruiken we het dan?

Tarwegras zit bomvol vitaminen en mineralen die wij dagelijks nodig hebben. Het bevat een grote hoeveelheid chlorofyl (natuurlijke antioxidant). Belangrijke vitaminen in dit product zijn B-vitaminen B1, B2, B6, B9/foliumzuur en B12. Ook vitamine C is ruimschoots aanwezig. Tarwegras is daarnaast een uitstekende bron van mineralen, zoals magnesium. Het bevat ook calcium, koper, jodium, mangaan en fosfor. Dit zijn essentiële stoffen, die vaak ontbreken in moderne voedingsmiddelen.

Wat zit er in gerstegras?

De superfood gerstegras lijkt heel veel op tarwegras en heeft ook meerdere gezonde eigenschappen. Het is tevens rijk aan de antioxidant chlorofyl en bevat ook andere goed opneembare vitaminen en mineralen.

Gerstegras zit vol met plantaardige enzymen, carotenoïden, fytonutriënten en pigmenten. Daarnaast is het een gemakkelijk verteerbare vorm van eiwit.

De hoeveelheid vitaminen in gerstegras is ook zeer indrukwekkend. Gerstegras biedt ongeveer 30 keer meer vitamine B1 dan koeienmelk! Daarnaast vitaminen B2, B6, B9, B12 en vitamine C. Gerstegras is ook een natuurlijke bron van mineralen. Het bevat magnesium, calcium, koper, ijzer, mangaan, fosfor en kalium.

verschil tarwegras en gerstegras

De overeenkomsten tussen tarwegras en gerstegras

overeenkomsten gerstegras en tarwegras

Beide grassoorten zijn eerder vergelijkbaar met groente dan met graan, omdat ze afkomstig zijn van de jonge scheuten van de plant.

Tarwegras en gerstegras bevatten een breed scala aan voedingsstoffen. Waaronder diverse vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren.

Ook aan mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en kalium en leveren vitamine A,C, E, K en folaat.

Bovendien zijn ze een belangrijke bron van de belangrijke antioxidant, superoxide dismutase (een essentieel enzym dat zuurstofradicalen opruimt).

Beide producten zijn een goede bron van chlorofyl, dit is het groene magnesiumrijke pigment dat in planten voorkomt. De antioxidant chlorofyl wordt gebruikt bij natuurlijke ontgifting.

De verschillen tussen tarwegras en gerstegras

Er zijn veel meer overeenkomsten tussen de grassoorten dan er verschillen zijn. Het eerste verschil is duidelijk, gerstegras komt van de jonge scheuten van de gerstplant, terwijl tarwegras afkomstig is van de jonge scheuten van de korenplant.

Gerstegras bevat een hoger eiwitgehalte dan tarwegras. Gerstegras is sterk alkalisch en wordt vaak ingezet tijdens een ontzuringskuur van het lichaam. Met name na het veertigste levensjaar lijkt dit belangrijker voor je lichaam, omdat het dan steeds meer verzuurd raakt.

Tarwegras levert meer vitamines en mineralen en bevat doorgaans zeer veel chlorofyl, meer dan in gerstegras. Chlorofyl kan zich aan grote hoeveelheden zuurstof binden en dat door je lichaam verspreiden. Dit zorgt voor meer zuurstof in het bloed, waardoor je je fitter voelt.

Wat betreft de smaak zijn de meningen verdeeld. Beide smaken zijn in eerste instantie niet erg lekker, een kwestie van wennen. Vaak worden ze als shot gedronken of in een smoothie. Veel mensen vinden tarwegras lekkerder dan gerstegras. Gerstegras heeft een wat bittere, nootachtige en aardse smaak die je duidelijk wil maskeren met andere smaken. Terwijl tarwegras is iets lichter is.

verschil tarwegras en gerstegras

Meest gestelde vragen over Tarwegras:

Tarwegras wordt meestal in een shotvorm gedronken of als poeder ingenomen. Wat de meeste mensen vergeten is dat tarwegras ook heerlijk te combineren is met andere ingrediënten.

Ja, tarwegras is glutenvrij en kan veilig door mensen met een gluten allergie en gluten intolerantie gebruikt worden.

Ja, tarwegras is de kiem van de tarweplant voordat deze uitgroeit tot graan. Omdat het nog niet is uitgegroeid tot tarwe bevat tarwegras niet de anti-nutriënten die tarwe bevat.

Nee, tarwegras is de kiem van de tarweplant voordat deze uitgroeit tot tarwe.

Tarwegras smaakt echt naar gras en zo ruikt het ook een beetje. Hoewel het vrij neutraal smaakt is het dus niet voor iedereen aantrekkelijk.

De meest mensen nemen elke dag tarwegras sap, of voegen het een aantal keer in de week toe aan de smoothie.

Ja, er zijn geen studies die uitwijzen dat het niet kan.

Gebruik wordt afgeraden wanneer iemand antistollingsmiddelen (bloedverdunners) of statines slikt.

Tarwegras is wheatgrass in het Engels.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline