Alles over Cat's Claw (Kattenklauw)

Cat's Claw is één van de populairste kruiden voor het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over de Cat's Claw, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Cat's Claw is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Cat's Claw?

> Cat's Claw is één van de populairste kruiden voor het immuunsysteem.
> Cat's Claw kopen is een van de beste oplossingen voor extra weerstand.
> Cat's Claw is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Cat's Claw is een overblijvende klimplant. De plant heeft ook wel wat weg van een tropische liaan. De echte kattenklauw groeit vooral in het tropische amazonewoud, met name in Peru en Chili.

Cat's Claw kan 30 tot 50 meter hoog worden, het is een traag groeiende plant die er 20 jaar over doet om volwassen te worden.

wat is grote klis?
Kattenklauw

Waarom heet het Kattenklauw?

De latijnse benaming voor kattenklauw is Uncaria Tomentosa. Unicaria ("gehaakt op het einde") verwijst naar de doornen die de plant heeft, deze doornen zitten bij de Cats' claw aan de basis van elk paar bladeren.

Met behulp van deze doornen kan de Cat's claw zijn hoogte bereiken door zich als kattenklauwen vast te haken aan bomen.

Tomentosa ("dicht wollig behaard") verwijst naar de fijne beharing die de bladeren hebben aan de onderzijde van het blad. De bladeren van de Cat's claw kunnen 7 tot 17 cm lang worden en 5 to 12 cm breed.

De schors van Cat's Claw

Van de Cat's claw wordt de binnenschors het meeste gebruikt. Om dit schors te kunnen oogsten moet de plant minimaal 8 jaar oud zijn, pas dan is de stam breed genoeg.

Er zijn strenge regels ten aanzien van de oogst, zoals dat men alleen het deel van de plant mag oogsten dat minimaal 1 meter vanaf de grond gerekend groeit.

Door minimaal 1 meter plant te laten staan doet de plant er maar 3 jaar over om volledig te hergroeien. Na dat de plant geoogst is wordt deze gestript, de buitenschors en doornen worden verwijderd en zo houd je de binnenschors over die repen van 10 cm wordt gesneden en gedroogd.

dosering en gebruik
wat doet cat's claw?

Wat zit er in Cat's Claw?

De belangrijkste inhoudsstoffen in de binnenschors van Cats claw zijn Alkaloïden 0,7 tot 1,5 %.

Pentacyclische Oxindole Alkaloïden (POA): pteropodine, isopteropodine, alloisopteropodine, allopteropodine, speciofylline, mitraphylline, iso mitraphylline, uncarine F, 3-iso ajmaline, 19-epi-3-isojmaline en uncarine B.

Tetracyclische Oxindole Alkaloïden (TOA): rhynchophylline en iso rhynchophylline.

Wat zijn Alkaloïden?

Alkaloïden zijn inhoudsstoffen van planten die stikstof bevatten en een alkalische eigenschap hebben. In de plant komen ze het meeste voor in de schors, takken en wortels. Ze hebben vermoedelijk een functie in de stofwisseling van de plant en ze spelen een rol bij het overbrengen van groeihormonen en specifieke zuren.

Alkaloïden hebben, behalve de algemene kenmerk dat ze stikstof bevatten en zijn afgeleid van aminozuren, een zeer uiteenlopende scheikundige bouw. Vaak zijn ze gebonden aan een organische zuur zoals appel-, melk-, en azijnzuur. Alkaloïden komen zelden voor onder 1 geïsoleerde stof in een plant, meestal is het een complex van verschillende stoffen met 1 overheersende component.

Waarvoor gebruik je de Cat's Claw?

Cat's Claw wordt vooral gebruikt om de POA's nu bevat een zuiver soort Cat's claw ook TOA's, het is van belang dat de POA's in hogere verhouding aanwezig zijn dan de TOA's. POA's zijn Pentacyclische oxindole alkaloïden en TOA's zijn Tetracyclische oxindole alkaloïden.

Hoe gebruik ik Cat's Claw?

Alkaloïden zijn onoplosbaar in water, maar goed oplosbaar in organische oplosmiddelen zoals plantaardige vetten, oliën en in hydro-alcoholische middelen met een voldoende hoog alcoholpercentage. Cat's claw poeder en gesneden vorm is dan ook het beste te gebruiken in een tinctuur.

Gebruik hiervoor 1 deel poeder of gesneden schors op 1 delen alcohol met een percentage van 60%, laat dit 2 tot 3 weken staan, na drie weken kun je het zeven en gebruiken. Aanbevolen dosering voor het gebruiken van deze tinctuur is 3x daags 5-25 (3 tot 6 ml) druppels voor het eten met wat water innemen.

Wil je deze moeite niet nemen dan is het aan te raden te kiezen voor de Liposomale Cat's Claw. Hier is de Cat's claw al verbonden aan een vet namelijk de Fosfatidylcholine (uit zonnebloemlecithine) welke de opneembaarheid aanzienlijk bevordert.

voordeel

Meest gestelde vragen over Cat's Claw:

Cat's Claw is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Cat's Claw en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Niet gebruiken in hoge dosis tijdens de zwangerschap. Niet geschikt voor kinderen.

Veel mensen gebruiken Cat's Claw langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Cat's Claw productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Cat's Claw te koop?" Wij leveren enkel de beste Cat's Claw waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Cat's Claw is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Cat's Claw voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Cat's Claw te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline