Alles over Triphala

Triphala is een ayurvedisch complex samengesteld uit Amalaki, Bibhitaki en Haritaki. Op deze pagina vind je alles over de Triphala, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Triphala is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Triphala?

> Triphala is één van de populairste formules binnen Ayurveda.
> Triphala kopen is een van de beste ondersteuning van de spijsvertering.
> Triphala is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Triphala is de ayurvedische benaming voor een traditionele mix van drie vruchten, afkomstig van bomen die bekend staan als myrobalans bomen.

Triphala bestaat uit een gelijke hoeveelheid Amalaki, Bibhitaki en Haritaki. In het Himalaya gebied groeien deze vruchten onder de perfecte omstandigheden.

Triphala wordt gemaakt door gelijke hoeveelheden van de vruchten met elkaar te mengen, het is belangrijk dat de zaden verwijderd zijn. Volgens de Ayurveda zou juist deze combinatie synergetische eigenschappen bevatten. Triphala wordt effectief gebruikt voor alle drie Doshas.

wat is triphala?

De toepassingen, voordelen en werking van Triphala:

✔  Goed voor de spijsvertering*

✔  Ondersteunt de darmen*

✔  Is een goede darmreiniger*

✔  Voor een betere stoelgang*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Spijsverteringsklachten? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

wat bevat triphala?

Hoe werkt Triphala?

Triphala bevat een hoog gehalte aan vitamine C en mineralen. Ook bevat triphala krachtige antioxidanten zoals galiczuur, ellaginezuur en chebulinezuur. Verder bevat het nog fenolen, alkaloiden, flavonoiden, terpnoiden, glycosiden, saponinen en tannines en pectine.

Triphala churna bevat vijf van de zes smaken die bekend staan binnen de Ayurveda zoet, zuur, bitter, scherp en samentrekkend. Het mist alleen de zoute smaak.

Omdat in het westerse dieet de smaak bitter vaak ontbreekt, kan het drinken van de thee in het begin enigszins onaangenaam zijn. Naarmate je systeem evenwichtiger wordt, is het vaak zo dat de smaak die je waarneemt veel zoeter is. Triphala wordt meestal op een lege maag ingenomen, het liefst 's avonds voor het slapengaan.

Hoe gebruik je Triphala?

De traditionele manier om triphala in te nemen is als thee. Met deze methode kan men het kruid volledig proeven, de smaak wordt in de Ayurveda beschouwd als een belangrijk onderdeel van het gebruik. Bij de smaak begint het spijsverteringsproces en stuurt signalen naar het lichaam over wat het kan verwachten, zo start je de eigen innerlijke apotheek van uw lichaam.

Hoe maak je Triphala thee?

Om triphala als thee te nemen, maak je een afkooksel door een ½ theelepel triphala poeder toe te voegen aan een kop heet water. Roer en laat de thee afkoelen en hierna kun je het drinken.

wat is triphala?

Meest gestelde vragen over Triphala:

Triphala is een ayurvedisch kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Triphala en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Triphala is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar. Bij twijfel, overgevoeligheid voor een ingrediënt, zwangerschap of borstvoeding raadpleeg een arts.

Veel mensen gebruiken Triphala langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Triphala productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Triphala churna betekent in het sanskrit dat het een mengsel van kruiden poeder is binnen de Ayurvedische geneeskunde.

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Triphala te koop?" Wij leveren enkel de beste Triphala waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Triphala is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Triphala voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Triphala te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline