Alles over Stevia

Stevia zoetstof bevat geen calorieën, geen suikers en heeft een glycemische index van nul. Op deze pagina vind je alles over de Stevia, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Stevia is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Stevia?

Stevia verwijst naar de gehele plant (Stevia Rebaudiana), waarvan maar enkele onderdelen zoet zijn. Deze bladplant groeit van oorsprong in Zuid-Amerika, met name in Brazilië en Paraguay. Het wordt daar al sinds oudsher gebruikt als natuurlijke zoetstof in thee en om medicijnen mee te zoeten. Het eetbare gedeelte is het blad. Deze is zo’n 100 tot 480 keer zoeter dan suiker.

Veel kristalpoeders zijn ‘op basis van stevia gemaakt’, maar bevatten eigenlijk maar een heel klein deel stevia-extract. De rest is aangevuld met bijvoorbeeld maltodextrine: een goedkope en kunstmatige zoetstof. Dan is het hele principe van een natuurlijke zoetstof natuurlijk ook met de grond gelijk gemaakt.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt stevia?

Stevia zoetstof bevat geen calorieën, geen suikers en heeft een glycemische index van nul en is daardoor erg geschikt als vervanger van suiker. In tegenstelling tot de chemische zoetstof aspartaam is pure stevia een gezonde keuze. Soms geeft stevia een bittere, dropachtige nasmaak die niet bij iedereen goed in de smaak valt. Deze nasmaak is vooral te wijten aan de manier waarop de steviaplant is verwerkt en hoeveel je gebruikt.

Stevia bevat geen calorieën en bezit naast vitamine A en C nog enkele mineralen zoals calcium, natrium, magnesium en zink.

De toepassingen, voordelen en werking van Stevia:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Voeg afhankelijk van het recept stevia toe. De Autoriteit heeft een aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) voor steviolglycosiden vastgesteld van 4 mg/kg lichaamsgewicht/dag, berekend als steviolequivalenten. Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte Stevia kan je tot 12 mg per kilo lichaamsgewicht per dag verbruiken.

Bijwerkingen?

MBijwerkingen van te veel stevia zijn maagirritatie en misselijkheid.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Stevia:

Stevia wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Stevia en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Stevia langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Stevia productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Stevia te koop?" Wij leveren enkel de beste Stevia waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Stevia zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Stevia voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Stevia te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline