Alles over Spirulina

Spirulina is de populairste gezonde alg binnen de superfoods. Op deze pagina vind je alles over de Spirulina, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Spirulina is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Spirulina?

> Spirulina is populaire alg dat ingezet wordt voor energie en immuunsysteem.

> Als je een superfood wilt voor een complete voeding dan is Spirulina goed om mee te beginnen.

> Spirulina bevat alle essentiële 9 aminozuren

Spirulina (arthrospira platensis) is een blauw-groene marine fytoplankton alg dat in zoetwater groeit. De spirulina alg is zeer bestand tegen zware metalen en radioactieve straling.

Het is tegenwoordig, samen met chlorella, een van de meest onderzochte alg superfoods die beschikbaar zijn als poeder, capsules of tabletten.

Het groeit over de gehele wereld, maar er zijn een aantal plaatsen waar de beste Spirulina vandaan komt.

De toepassingen, voordelen en werking van Spirulina:

✔  Gemakkelijk opneembare eiwitten

✔  Ondersteunt het immuunsysteem*

✔  Goed voor de energie en het uithoudingsvermogen*

✔  Bevat 300% meer calcium dan volle melk

✔  Bevat alle essentiële 9 aminozuren

✔  Rijk aan vezels & b-vitamines

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Immuunsysteem, Voeding & Gewicht problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet spirulina?

Hoe werkt Spirulina?

Wat is de werking van Spirulina en waar is Spirulina goed voor? Spirulina bevat meer essentiële voedingsstoffen dan bijna elk ander voedsel.

Spirulina is een ware vitaminebom en bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren.

Ook bevat spirulina de zo belangrijke omega 3 vetzuren en is het een rijke bron aan antioxidanten die vrije radicalen uit het lichaam kunnen verwijderen.

Daarnaast bestaat spirulina voor 65% tot 71% aan proteïnen en is daarmee uitermate geschikt voor vegetariërs.

Voor de meeste mensen is spirulina een uitermate geschikte aanvulling van vitamines en mineralen en kan het gebruik van spirulina helpen gezond te eten.

Wat is Spirulina?

Bekijk een volledige documentaire over Spirulina

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Spirulina? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Spirulina wordt vaak samen gebruikt met

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Spirulina voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Chlorella, Astaxanthine en Camu Camu.

Verschillende soorten Spirulina:

spirulina-poeder-bio

Spirulina BIO

Zuiver - Biologisch - Werkzaam

spirulina-hawaiian

Spirulina Hawaiian

Zuiver - Veel Eiwitten

spirulina-blue-majik

Spirulina Blue Majik

Uniek - Blauwe Spirulina

Speciale Spirulina: Hawaiian Spirulina

Hawaiian Spirulina is geheel natuurlijk, 100% vegan, GMO-vrij en zonder kleur en smaakstoffen. Hawaiian Spirulina, ook wel Spirulina Pacifica genoemd, is een speciale soort van de eetbare spirulina alg. Deze soort groeit in ondiep water in een mix van zoet en zoutwater.

Koop Veilig: Blue-Green Algen en Microcystine Toxines

De microalgen industrie is de laatste jaren enorm gegroeid door het beschikbaar maken van veilige en voedzame producten voor mens en dier. De grootste hoeveelheid microalg biomassa wordt geproduceerd van spirulina en chlorella, hoewel wetenschappers denken dat er meer dan 30 duizend verschillende soorten microalgen bestaan. Net zoals bij paddenstoelen zijn sommige soorten zeer giftig (microcystine) en andere juist weer zeer voedzaam en gezond. Het is belangrijk dat de spirulina die je kiest onder goede gecontroleerde omstandigheden wordt verbouwd waardoor je zeker kan zijn dat de giftige algen er niet tussen zitten.

Kies voor goed verbouwde Spirulina

De reden dat je geen wilde Spirulina wilt hebben maar juist goed verbouwde algen heeft verschillende redenen. De condities die nodig zijn voor hoge kwaliteit Spirulina zijn uniek, vooral omdat het graag groeit in een alkaline omgeving. Wanneer deze alkaline omgeving goed verzorgt wordt is er geen kans voor slechte algen en contaminanten om binnen te dringen omdat ze niet onder die condities kunnen groeien. Daarnaast hoeven er geen pesticiden en herbiciden gebruikt te worden.

Spirulina kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Het verschil tussen Spirulina en Chlorella

Mensen stellen heel vaak de vraag: "Spirulina of Chlorella, wat is beter?". Beide zijn krachtige superfoods uit de algen categorie die mensen dagelijks gebruiken voor een toevoeging aan een gezonde levenstijl en voedingspatroon. Maar er zijn absoluut verschillen tussen de twee.

Uiterlijke verschillen

Spirulina heeft een spiraal vorm, is een meercellige plant zonder echte nucleus. Chlorella heeft ook een spiraal vorm, maar is een eencellig micro-organisme met een nucleus. In de praktijk betekent dit dat Spirulina wel tot 100x meer plek inneemt dan chlorella. Daarnaast is spirulina een blauw-groene en chlorella een groen gekleurd vorm van alg.

Productie verschillen

Spirulina groeit het best in zoetwater (meren, rivieren en plassen) die een relatief hoog alkalisch is. Gematigde temperaturen met veel zon zijn nodig om goede kwaliteit Spirulina te verbouwen. In de natuur komt spirulina het meest voor op plekken waar weinig andere organismen groeien. Chlorella, daarentegen, komt voor op plaatsen waar wel veel bio-diversiteit is, en daardoor is het veel moeilijker om te verbouwen.

Chlorella en Spirulina in het lichaam

Chlorella is vaak moeilijker te verteren dan spirulina omdat het een onverteerbare cellulose wand heeft. Daarom moet chlorella, voordat je het kunt gebruiken, verwerkt worden door die celwanden te breken. De instrumenten en machines die nodig zijn om dit te doen zijn vrij duur. Daarom is Chlorella vaak duurder dan spirulina.Spirulina heeft een veel hoger gehalte aan beta-caroteen (vitamine A), ijzer en B-12, maar Chlorella heeft een hoger gehalte aan proteïne, zink en chlorofyl.

Meest gestelde vragen over Spirulina:

Is Spirulina veilig?

Spirulina is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Spirulina en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Spirulina bijwerkingen en nadelen?

Spirulina is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Spirulina schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Spirulina, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Spirulina te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Spirulina?

Veel mensen gebruiken Spirulina langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Spirulina productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Spirulina anders dan de Spirulina van de tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Spirulina te koop?" Wij leveren enkel de beste Spirulina waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Spirulina te voelen?

Spirulina is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Spirulina voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Spirulina te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 17.30 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline