Alles over Spirulina

Spirulina is de populairste gezonde alg binnen de superfoods. Op deze pagina vind je alles over de Spirulina, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Spirulina is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Spirulina?

> Spirulina is een populaire alg die wordt gebruikt voor energie en immuniteit.

> Als je een superfood voor een compleet dieet wilt, is Spirulina een goed begin.

> Spirulina bevat alle essentiële negen aminozuren.

Spirulina (Arthrospira platensis) is een blauwgroene mariene fytoplankton-alg die in zoet water groeit. De spirulina-alg is zeer goed bestand tegen zware metalen en straling.

Het is tegenwoordig, samen met chlorella, een van de meest onderzochte alg superfoods die verkrijgbaar zijn als poeder, capsules of tabletten.

Het groeit over de gehele wereld, maar er zijn een aantal plaatsen waar de beste Spirulina vandaan komt.

De toepassingen, voordelen en werking van Spirulina:

✔  Gemakkelijk opneembare eiwitten

✔  Ondersteunt het immuunsysteem*

✔  Goed voor de energie en het uithoudingsvermogen*

✔  Bevat 300% meer calcium dan volle melk

✔  Bevat alle essentiële 9 aminozuren

✔  Rijk aan vezels & b-vitamines

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Immuunsysteem, Voeding & Gewicht problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet spirulina?

Hoe werkt Spirulina?

Wat zijn de effecten van Spirulina en waar is Spirulina goed voor? Spirulina bevat meer essentiële voedingsstoffen dan bijna elk ander voedsel.

Spirulina is een ware vitaminebom en bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren.

Spirulina bevat ook de allerbelangrijkste omega 3-vetzuren en is een rijke bron van antioxidanten die vrije radicalen uit het lichaam kunnen verwijderen.

Daarnaast bestaat spirulina voor 65% tot 71% uit eiwit, waardoor het uitermate geschikt is voor vegetariërs.

Voor de meeste mensen is spirulina een uitstekende aanvulling van vitamines en mineralen en het gebruik van spirulina kan helpen om gezond te eten.

Verschillende soorten Spirulina:

spirulina-poeder-bio

Spirulina BIO

Zuiver - Biologisch - Werkzaam

spirulina-hawaiian

Spirulina Hawaiian

Zuiver - Veel Eiwitten

spirulina-blue-majik

Spirulina Blue Majik

Uniek - Blauwe Spirulina

Speciale Spirulina: Hawaiian Spirulina

Hawaiian Spirulina is geheel natuurlijk, 100% vegan, GMO-vrij en zonder kleur en smaakstoffen. Hawaiian Spirulina, ook wel Spirulina Pacifica genoemd, is een speciale soort van de eetbare spirulina alg. Deze soort groeit in ondiep water in een mix van zoet en zoutwater.

Koop Veilig: Blue-Green Algen en Microcystine Toxines

De microalgen industrie is de laatste jaren enorm gegroeid door het beschikbaar maken van veilige en voedzame producten voor mens en dier. De grootste hoeveelheid microalg biomassa wordt geproduceerd van spirulina en chlorella, hoewel wetenschappers denken dat er meer dan 30 duizend verschillende soorten microalgen bestaan. Net zoals bij paddenstoelen zijn sommige soorten zeer giftig (microcystine) en andere juist weer zeer voedzaam en gezond. Het is belangrijk dat de spirulina die je kiest onder goede gecontroleerde omstandigheden wordt verbouwd waardoor je zeker kan zijn dat de giftige algen er niet tussen zitten.

Kies voor goed verbouwde Spirulina

De reden dat je geen wilde Spirulina wilt hebben maar juist goed verbouwde algen heeft verschillende redenen. De condities die nodig zijn voor hoge kwaliteit Spirulina zijn uniek, vooral omdat het graag groeit in een alkaline omgeving. Wanneer deze alkaline omgeving goed verzorgt wordt is er geen kans voor slechte algen en contaminanten om binnen te dringen omdat ze niet onder die condities kunnen groeien. Daarnaast hoeven er geen pesticiden en herbiciden gebruikt te worden.

Spirulina kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Het verschil tussen Spirulina en Chlorella

Mensen stellen heel vaak de vraag: "Spirulina of Chlorella, wat is beter?". Beide zijn krachtige superfoods uit de algen categorie die mensen dagelijks gebruiken voor een toevoeging aan een gezonde levenstijl en voedingspatroon.

De twee natuurlijke multivitamines chlorella en spirulina hebben heel veel overeenkomsten. Begrijpelijk is het dan ook wanneer je jezelf afvraagt: wat moet ik kiezen, chlorella of spirulina?

Beide algen zijn een waardevolle toevoeging aan je voeding. De een is niet perse beter dan het ander. De algen hebben een zeer hoge voedingswaarde en relatief weinig calorieën. Chlorella en spirulina worden daarom ook vaak na elkaar of gemengd gebruikt.

Wil je wel graag een keuze maken uit een van de twee? De volgende informatie kan je op weg helpen.

De overeenkomsten: chlorella vs. spirulina

Spirulina en chlorella zijn beide algen, ze hebben geen wortels bladeren of stengels. Algen hebben een brede en zeer hoge voedingswaarde en zijn als het ware de basis van onze voedselketen. De voedingsstoffen in chlorella en spirulina zijn nagenoeg hetzelfde, daardoor hebben ze ook soortgelijke gezondheidsvoordelen. Ook hebben beide een ontgiftende werking op je lichaam. Daar worden je lever, nieren, darmen en maag mee ondersteunt. .

Vitamines A, B, C, D, E en K vind je terug in deze algen en ook verschillende mineralen (zoals fosfor, kalium, calcium, chroom, koper, ijzer, magnesium, zink) en omega 3. Ook bevatten beide algen grote hoeveelheden aan eiwitten .

Geen plant heeft zoveel eiwitten (wel 12x zoveel als in een biefstuk) en bètacaroteen (wel 10x zoveel als in wortelen) als spirulina. Er is geen plant beter dan chlorella wat betreft chlorofyl (4-5 keer zoveel als in spirulina).

overeenkomsten
verschillen

De verschillen: chlorella en spirulina

Spirulina heeft een spiraal vorm, is een meercellige plant zonder echte nucleus. Chlorella heeft ook een spiraal vorm, maar is een eencellig micro-organisme met een nucleus.

Ook de kleur verschilt, spirulina is donker groen-blauwig en chlorella is lichter groen. Chlorella zul je alleen in zoet water vinden, maar spirulina groeit ook in zout water. Ondanks dat hebben ze beiden evenveel voedingsstoffen.

Productie verschillen

Spirulina is direct geschikt voor gebruik. Chlorella daarentegen moet eerst met vrij complex proces geschikt worden gemaakt voor consumptie. Chlorella is daarom ook vaak duurder. Door de complexheid van chlorella heeft deze alg wel een bijzondere eigenschap, het bevat grote hoeveelheden groeihormonen (CGF- Chlorella Grow Factor). Chlorella is in staat om zich binnen 20-24 uur te verviervoudigen.

Conclusie: Moet ik chlorella of spirulina gebruiken?

Zowel chlorella als spirulina zijn een waardevolle toevoeging aan je voeding. Het beste is om beide producten te gebruiken.

Ben je vooral op zoek naar eiwitten (bijv. sporter, bezig met afvallen) en vetzuren (voor je hart, brein en andere organen), ga dan voor spirulina. Krijg je veel gifstoffen binnen (roken, drinken, geen schoon drinkwater of via werk/wonen in een stad): kies dan voor chlorella.

Ben je gevoelig voor buikloop kies dan spirulina. Ben je eerder gevoelig voor verstopping, kies dan chlorella.

Meest gestelde vragen over Spirulina:

Spirulina is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Spirulina en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Spirulina is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Spirulina, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Spirulina te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Spirulina langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Spirulina productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Spirulina te koop?" Wij leveren enkel de beste Spirulina waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Spirulina is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Spirulina voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Spirulina te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline