Alles over Haritaki (Triphala)

Haritaki is de populairste ayurvedische kruid voor de spijsvertering. Op deze pagina vind je alles over de Haritaki, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Haritaki is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Haritaki?

> Haritaki is één van de populairste stoffen binnen Ayurveda.
> Haritaki kopen is een van de beste oplossingen om wat voor de darmen te doen.
> Haritaki is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

De Terminalia Chebula is een boom uit het noorden van India, die tot wel 30 meter groeit en een mooie geelgroene vrucht geeft. Onder goede omstandigheden bevat het een hoog gehalte aan mineralen en vitamine C.

Hartitaki wordt zowel in de Ayurveda als Westers medisch onderzoek en literatuur onderzocht voor de ondersteunende effecten op de spijsvertering, de darmen en een betere enzymen aanmaak.

De Haritaki (Terminalia chebula) is nog een vrij onbekende vrucht in Europe, terwijl het binnen de Ayurvedische geneeskunde veel gebruikt wordt. Het neemt een speciale plaats in binnen de Ayurvedische kruiden omdat de Boedha Gotama afgebeeld is met een Haritaki-vrucht in de hand.

wat is haritaki?

De toepassingen, voordelen en werking van Haritaki:

✔  Is goed voor de spijsvertering*

✔  Draagt bij aan de darmen*

✔  Activeert de spijsverteringsenzymen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Darm klachten? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

wat doet haritaki?

Hoe werkt Haritaki?

Haritaki is speciaal voor de spijsvertering en darmen. In de oude Vedische teksten wordt Haritaki voornamelijk beschreven om de antiseptische werking.

Modern onderzoek toont aan dat het een goede stof is voor het ondersteunen van de spijsvertering.

Haritaki is goed in het helpen verwijderen van afvalstoffen op een manier dat effect heeft op onze darmen, waarschijnlijk door het activeren van spijsverteringsenzymen.

Haritaki maakt deel uit van Triphala

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende en herstellende werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt.

De drie bestanddelen zijn Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) en Haritaki (Terminalia chebula).

Meest gestelde vragen over Haritaki:

Haritaki is een ayurvedisch kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Haritaki en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Haritaki is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Veel mensen gebruiken Haritaki langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Haritaki productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Haritaki te koop?" Wij leveren enkel de beste Haritaki waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Haritaki is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Haritaki voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Haritaki te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline