Alles over N-acetyl-cysteïne (NAC)

NAC bestaat al lang als supplement, maar is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest gebruikte supplementen. Op deze pagina vind je alles over NAC, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat NAC is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is NAC?

N-acetyl-cysteïne (NAC) is een geacytyleerde vorm van L-cysteïne. L-cysteïne is een zwavelbevattend, semi-essentieel aminozuur. Suppletie met NAC heeft als voordeel boven L-cysteïne dat het beter wordt verdragen en opgenomen en minder gevoelig is voor oxidatie. NAC ondersteunt de natuurlijke aanmaak van de stof glutathion in onze cellen.

Het semi-essentiële aminozuur cysteïne is aanwezig in eiwitrijke voedingsmiddelen, waaronder zuivel, vlees en gevogelte. NAC komt niet in voeding voor en is alleen beschikbaar in supplementvorm.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt NAC?

Acetyl is een lipide achtige verbinding, waardoor de darm het molecuul als geheel kan opnemen. Daarnaast beschermt de acetylbinding het molecuul tegen oxidatie, wat snelle verspreiding in de cel tot gevolg heeft. Vervolgens kunnen de enzymen aanwezig in de cel de binding razendsnel splitsen. Hierdoor neemt het lichaam n-acetyl-l-cysteïne wel goed op, in tegenstelling tot reguliere cysteïne.

Naast andere toepassingen is N-acetylcysteïne (NAC) een stof dat wordt gebruikt voor de behandeling van een overdosis paracetamol.

De toepassingen, voordelen en werking van NAC:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Een algemene adviesdosering is 500-1200 mg per dag (buiten de maaltijd innemen met water). Een therapeutische dosering mag hoger zijn tot ongeveer 1200-2400 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Je kan NAC beter niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

acerola recept

Meest gestelde vragen over NAC:

NAC wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met NAC en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken NAC langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende NAC productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste NAC te koop?" Wij leveren enkel de beste NAC waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

NAC zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van NAC voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag NAC te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline