NAC

Goed Opneembare N-Acetyl-Cysteine (NAC) bij Superfoodsonline

Wat is N-acetylcysteïne (NAC)?

N-acetylcysteïne (NAC) is een metaboliet van het zwavelhoudende aminozuur cysteïne. Cysteine is te vinden in eiwitrijke levensmiddelen, N-acetylcysteïne niet. N-Acetyl Cysteine wordt geproduceerd in het menselijk lichaam.

Cysteïne speelt een rol in de sulfatie cyclus, het is een zwaveldonor in de fase II ontgifting. Fase I is het losmaken van toxines. Deze stoffen zijn dan soms nog schadelijker dan niet losgemaakt. Fase II is het definitief onschadelijk maken van toxines.

En het werkt als een methyl donor in de omzetting van homocysteïne in methionine. Methionine (met) is een van de essentiele eiwitten het is nodig bij vet verbranding en is noodzakelijk bij ontgifting van zware metalen.

Cysteïne helpt ook bij het synthetiseren van glutathion, een van de belangrijkste natuurlijke anti-oxidanten en detoxifiers. N-acetyl-Cysteine is de geacetyleerde vorm van L-cysteïne.

N-Acetyl Cysteine verhoogt het glutathion gehalte

N-Acetyl Cysteine wordt snel gemetaboliseerd tot intracellulaire glutathion. Glutathion fungeert als een krachtige antioxidant in het lichaam. Glutathion ontgift ook chemische stoffen in minder schadelijke verbindingen. N-acetylcysteïne beschermt ook het lichaam tegen paracetamol vergiftiging en wordt gebruikt in ziekenhuizen voor patiënten met een paracetamol vergiftiging. Het is ook aangetoond doeltreffend te zijn bij de behandeling van leverfalen door andere oorzaken.

N-Acetyl Cysteine Chelateerd zware metalen

Zware metalen zoals lood, kwik en arseen worden uit het lichaam verwijderd door N-Acetyl Cysteine. Het verhoogt ook de uitscheiding van zink en andere essentiële mineralen wanneer het gedurende een langere periode genomen wordt. Het is daarom noodzakelijk zink, koper en andere mineralen en sporenelementen aan te vullen bij het gebruik van N-acetylcysteïne.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2012 - 2021 Superfoodsonline