Alles over 5-HTP & Serotonine

5-HTP is het snelste supplement voor de ondersteuning van de gemoedstoestand. Op deze pagina vindt je alles over 5-HTP, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat 5-HTP is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is 5-HTP?

> 5-HTP (5-hydroxytryptofaan) is een aminozuur dat tegenwoordig zeer populair is geworden voor het bijdragen aan een goede gemoedstoestand.

5-HTP, net als Melatonine, haal je niet uit voedsel maar wordt door je eigen lichaam aangemaakt van het aminozuur L-Tryptofaan. Tryptofaan komt wel uit voedsel en is te vinden in vlees gevogelte, vis, zuivel en eieren. 5 HTP is de voorloper van serotonine, de neurotransmitter die vaak in verband wordt gebracht met een gelukkig gevoel en een goed psychologisch functioneren. 5 HTP is een eenvoudige manier om het serotonine niveau in de hersenen te verhogen.

De voorloper Tryptofaan wordt vaak gebruikt voor het verbeteren van de nachtrust. De reden dat je wat suf kan worden van het eten van bijvoorbeeld kalkoen is het hoge gehalte aan tryptofaan dat wordt omgezet in 5-HTP en Melatonine.

De toepassingen, voordelen en werking van 5-HTP:

✔  Draagt bij aan het aanpassingsvermogen bij stress-situaties*

✔  Is goed voor de gemoedstoestand*

✔  Draagt bij aan een normale nachtrust*

✔  Het helpt je lichaam balanceren*

✔  Geeft rust*

✔  Goed voor de hersenen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Stress problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

5-HTP heeft een uitstekende opname

5-HTP wordt uitstekend opgenomen, ook als het bij de maaltijd wordt ingenomen, en passeert gemakkelijk de bloedhersenbarrière. De meest aminozuren kan je niet samen nemen, of liever niet met zuivel omdat ze tegen elkaar gaan strijden om opname. Gelukkig is dit niet het geval bij 5-HTP. Dit komt omdat 5-HTP geen transportmolecuul nodig zoals andere aminozuren.

5-HTP en Serotonine

Serotonine is in de hersenen een belangrijke neurotransmitter voor de regulatie van onder meer stemming, gedrag en seksualiteit en een normale eetlust (zonder overmatige behoefte aan bijvoorbeeld koolhydraten). Verlaging van de serotoninestatus kan onder meer het gevolg zijn van stress, een verhoogde cortisolspiegel, insulineresistentie en een tekort aan bepaalde voedingsstoffen (zoals vitamine B6, magnesium en tryptofaan).

Natuurlijke 5-HTP: Griffonia simplicifolia

5-HTP wordt gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia. De zaden van de plant Griffonia bevatten heel veel 5-HTP. De zaden werden traditioneel als lustopwekkend gebruikt en de bladeren om wonderherstel te stimuleren. Een griffonia-extract is de olie van de zaden waaruit 5-HTP gestandaardiseerd wordt.

5-HTP is beter dan Tryptofaan

5-HTP verhoogt de serotonine- en melatonine gehaltes veel beter dan de voorloper L-Tryptofaan. Het is beter opneembaar en heeft veel minder bijwerkingen.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of 5-HTP een bijzonder gezond supplement is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over 5-HTP? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Is 5-HTP veilig?

5-HTP is een supplement dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met 5-HTP en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft 5-HTP bijwerkingen en nadelen?

Er is al meer dan 30 jaar ervaring met voedingssupplementen met 5-HTP van plantaardige herkomst. De meeste gebruikers ervaren geen bijwerkingen maar het blijft altijd mogelijk dat milde bijwerkingen optreden. Het is geadviseerd om 5-HTP niet te gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beinvloeden, zoals antidepressiva en kalmerende middelen. Gebruik 5-HTP niet tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, bij Downsyndroom, sclerodermie, nier en leverschade.

Wat zijn de ervaringen met 5-HTP?

Veel mensen gebruiken 5-HTP langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende 5-HTP productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie 5-HTP anders dan de 5-HTP van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste 5-HTP te koop?" Wij leveren enkel de beste 5-HTP waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van 5-HTP te voelen?

De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van 5-HTP voelen de effecten na 1-2 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag 5-HTP te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

5-htp

Top Keuze:
Golden Naturals 5-HTP 200 mg

 

In dit product is gebruikgemaakt van 5-HTP uit Griffoniazaad, in een dosering van 200 mg. Het is extra goed opneembaar door het gebruik van biopirine, de actieve stof in zwarte peper. Uitstekend voor de gemoedstoestand.

Meer informatie


✔  Voor 17.30 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline