Alles over 5-HTP & Serotonine

5-HTP is het snelste supplement voor de ondersteuning van de gemoedstoestand. Op deze pagina vindt je alles over 5-HTP, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat 5-HTP is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is 5-HTP?

> 5-HTP (5-hydroxytryptofaan) is een aminozuur dat tegenwoordig zeer populair is geworden voor het bijdragen aan een goede gemoedstoestand.

5-HTP, net als Melatonine, haal je niet uit voedsel maar wordt door je eigen lichaam aangemaakt van het aminozuur L-Tryptofaan. Tryptofaan komt wel uit voedsel en is te vinden in vlees gevogelte, vis, zuivel en eieren. 5 HTP is de voorloper van serotonine, de neurotransmitter die vaak in verband wordt gebracht met een gelukkig gevoel en een goed psychologisch functioneren. 5 HTP is een eenvoudige manier om het serotonine niveau in de hersenen te verhogen.

De voorloper Tryptofaan wordt vaak gebruikt voor het verbeteren van de nachtrust. De reden dat je wat suf kan worden van het eten van bijvoorbeeld kalkoen is het hoge gehalte aan tryptofaan dat wordt omgezet in 5-HTP en Melatonine.

wat is 5-htp?

De toepassingen, voordelen en werking van 5-HTP:

✔  Draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren*

✔  Is goed voor de gemoedstoestand*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet 5-htp?

5-HTP heeft een uitstekende opname

5-HTP wordt uitstekend opgenomen en passeert gemakkelijk de bloedhersenbarrière. De meest aminozuren kan je niet samen nemen, of liever niet met zuivel omdat ze tegen elkaar gaan strijden om opname. Gelukkig is dit niet het geval bij 5-HTP. Dit komt omdat 5-HTP geen transportmolecuul nodig heeft zoals andere aminozuren.

5-HTP en Serotonine

Serotonine is in de hersenen een belangrijke neurotransmitter voor de regulatie van onder meer stemming, gedrag en seksualiteit en een normale eetlust (zonder overmatige behoefte aan bijvoorbeeld koolhydraten). Verlaging van de serotoninestatus kan onder meer het gevolg zijn van stress, een verhoogde cortisolspiegel, insulineresistentie en een tekort aan bepaalde voedingsstoffen.

Natuurlijke 5-HTP: Griffonia simplicifolia

5-HTP wordt gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia. De zaden van de plant Griffonia bevatten heel veel 5-HTP. De zaden werden traditioneel als lustopwekkend gebruikt en de bladeren om wonderherstel te stimuleren. Een griffonia-extract is de olie van de zaden waaruit 5-HTP gestandaardiseerd wordt.

5-HTP is beter dan Tryptofaan

5-HTP verhoogt de serotonine- en melatonine gehaltes veel beter dan de voorloper L-Tryptofaan. Het is beter opneembaar en heeft veel minder bijwerkingen.

5-htp

Meest gestelde vragen over 5-HTP:

5-HTP is een supplement dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met 5-HTP en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Er is al meer dan 30 jaar ervaring met voedingssupplementen met 5-HTP van plantaardige herkomst. De meeste gebruikers ervaren geen bijwerkingen maar het blijft altijd mogelijk dat milde bijwerkingen optreden. Het is geadviseerd om 5-HTP niet te gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beïnvloeden, zoals antidepressiva en kalmerende middelen. Gebruik 5-HTP niet tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, bij Downsyndroom, sclerodermie, nier en leverschade.

Veel mensen gebruiken 5-HTP langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende 5-HTP productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste 5-HTP te koop?" Wij leveren enkel de beste 5-HTP waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van 5-HTP voelen de effecten na 1-2 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag 5-HTP te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline