Alles over Paardenkastanje (Horse Chestnut)

De paardenkastanje (Aesculus hippocastanum), ook wel wilde kastanje of horse chestnut genoemd, wordt al eeuwen gebruikt ter ondersteuning van het hart en de bloedvaten. Op deze pagina vind je alles over de Paardenkastanje, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Paardenkastanje is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Paardenkastanje?

De paardenkastanje (Aesculus hippocastanum), ook wel wilde kastanje of horse chestnut genoemd, wordt al eeuwen gebruikt ter ondersteuning van het hart en de bloedvaten.

Europa is bezaaid met kastanjebomen, zowel de paardenkastanje als de tamme variant. De vruchten van de paardenkastanje zijn eetbaar voor paarden, geiten en varkens, maar niet voor mensen. Als je wel eens kastanjes in de supermarkt ziet liggen, zijn dat altijd de vruchten van de tamme kastanje (Castanea sativa). De bekende tamme kastanje heeft veel kleine stekeltjes en de stekels van de wilde kastanje zijn veel minder heftig.

wat is Paardenkastanje?
wat doet Paardenkastanje?

Hoe werkt Paardenkastanje?

Aesculus hippocastanum is een boom die gezonde en actieve alkaloïden bevat, zoals 'escin' en 'aescin'. Deze alkaloïden zijn te vinden in de schors, bladeren, bloemen en zaden.

De actieve stoffen in de plant zijn aescinen, looistoffen en flavonglycosiden. Paardenkastanje extract ondersteunt de bloedvaten en de doorbloeding. En als de bloedvaten sterk en gezond zijn, is dat ook weer goed voor de bloedsomloop.

De toepassingen, voordelen en werking van Paardenkastanje:

✔  Voor een goede conditie van de bloedvaten*

✔  Gunstig voor de bloedsomloop*

✔  Bij vermoeide en zware benen*

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan paardenkastanje worden geadviseerd in een dosering variërend van 1000-2000 mg per dag, of 300-500 mg in extract vorm. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Niet combineren met bloedverdunners.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Paardenkastanje:

Paardenkastanje wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Paardenkastanje en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Paardenkastanje langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Paardenkastanje productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Paardenkastanje te koop?" Wij leveren enkel de beste Paardenkastanje waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Paardenkastanje zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Paardenkastanje voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Paardenkastanje te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline