Alles over Magnesium

Magnesium is misschien wel het belangrijkste supplement voor onze dagelijkse ondersteuning en gezondheid. Op deze pagina vind je alles over de Magnesium, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Magnesium is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Magnesium?

> Magnesium is één van de belangrijkste mineralen.
> Magnesium kopen is een van de beste ondersteuning voor hersenen en spieren.
> Magnesium is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.
> Er zijn verschillende soorten Magnesium, zoals oxide, citraat en bisglycinaat.

Magnesium is een mineraal, net als calcium, zink of ijzer. Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Je lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, dus moet het uit je voeding opgenomen worden.

Heb ik een tekort aan Magnesium?

Er zijn veel mensen met een magnesium tekort, of een verstoorde opname van magnesium. Extra magnesium als supplement is daarom zeer verstandig om te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt.

Mensen die veel sporten en vrouwen die zwanger, of in de overgang, zijn hebben een verhoogde behoefte aan magnesium en kunnen snel een te kort krijgen.

wat is magnesium?

De toepassingen, voordelen en werking van Magnesium:

✔  Draagt bij aan het leervermogen

✔  Draagt bij aan de normale werking van de spieren

✔  Draagt bij aan het behoud van sterke botten

✔  Draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel

✔  Helpt bij het verminderen van vermoeidheid

✔  Goed bij stress

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

verschillende soorten magnesium

De verschillende Magnesium vormen

Voordat je een magnesium supplement kiest is het erg belangrijk om iets meer te weten te komen over de verschillende vormen. De ene vorm wordt dan ook een stuk beter opgenomen dan het ander.

Hele goedkope magnesium supplementen bevatten vaak synthetische niet goed opneembare vormen, en dat is zonde.

Hieronder vindt je een kort overzicht van de goede keuzes op magnesium gebied.

Bisglycinaat: Best opneembare vorm

Magnesium Bisglycinaat is een aminozuurgebonden vorm van magnesium. Deze Magnesium vorm, gemaakt door Albion, is de best opneembare zuivere vorm van magnesium.

Citraat: Vaak een goede prijs/kwaliteit

Magnesium Citraat is een binding met citroenzuur, een lichaamseigen stof die goed wordt opgenomen. Voor de meeste toepassingen is dit een hele goede vorm om te nemen dat vaak in een goed voordelig product beschikbaar is.

Threonaat: Beste voor de hersenen

Magnesium L-Threonate is de enige vorm van magnesium dat zeer gemakkelijk door de bloed-hersenbarrière weet te komen en daarom vooral op onze hersenen werkt. Deze magnesium is dus bij uitstek de beste keuze voor een toepassing op de hersenen en het psychologisch functioneren.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Magnesium wordt vaak samen gebruikt met

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Magnesium voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Rhodiola, Lion's Mane en Ashwagandha.

de bijwerkingen van magnesium

Deze vormen moet je ontwijken!

Er zijn een aantal vormen waar je op moet letten. Je mag ervan uitgaan dat wanneer de vorm niet wordt vermeld dat het een goedkope vorm betreft. De goedkoopste en slechts opneembare vorm is magnesiumoxide. Maar ook glutamaat en aspartaat dienen vermeden te worden. Dit zijn giftige vormen en hebben ook een laxerende werking.

Niet goed opneembare vormen van magnesium zijn:

  • Carbonaat (anorganische verbinding)
  • Chloride/Chloraat (anorganische verbinding)
  • Hydroxide (anorganische verbinding)
  • Oxide (probeer die te vermijden) (anorganische verbinding)

Wel goed opneembare vormen van magnesium zijn:

  • Ascorbaat (organische verbinding)
  • Citraat (organische verbinding)
  • Glycinaat (organische verbinding)
  • Tauraat (organische verbinding)
  • Threonaat (organische verbinding)

Magnesium bijwerkingen

Een overdosis magnesium kan leiden tot dunne ontlasting, diarree en een grote overdosering zelfs tot hartritmestoornissen.

Magnesium werkt nauw samen met andere stofjes zoals calcium en vitamine B6 en vitamine D. Zorg ervoor dat dit ook in balans is! Zo helpt calcium om spieren samen te trekken en zo helpt magnesium dat spieren ontspannen.

Belangrijke informatie: Magnesium en Vitamine D

Magnesium is nodig om Vitamine D om te zetten naar de actieve vorm die het lichaam kan gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat bij sommige mensen het gehalte vitamine D niet verhoogd kan worden zonder het nemen van extra magnesium, zeker als er een tekort aan magnesium bestaat. Mocht je last hebben van een vitamine d tekort die maar niet wil stijgen na suppletie dan is extra magnesium een heel verstandig idee. Nutriënten zijn vaak 'synergetisch' en beïnvloeden elkaars opname sterk, daarom is onze tip om bij vitamine D supplementen ook te kiezen voor een goed opneembare magnesium vorm.

Het verhaal is echter nog een stukje ingewikkelder.

Magnesium, calcium, vitamin D3 and vitamin K2 werken allemaal synergetisch met elkaar en hebben een sterke onderlinge invloed. Een hele hoge inname van calcium, zonder de tegenbalans van magnesium, kan bijvoorbeeld slecht voor het hart zijn en geeft niet de gewenste effecten van calcium op de botten. Over het algemeen heeft men een veel hogere inname van calcium, terwijl het meeste onderzoek uitwijst dat een 1:1 ration met magnesium het best is.

Vitamine K2 is belangrijk om de calcium uit het bloed naar de juiste plaatsen in het lichaam te brengen. Zonder een voldoende inname van vitamine K kan het innemen van calcium nare bijwerkingen geven.

Ons advies is het volgende:

- Vitamine K2 (90 mcg)
- Magnesium Bisglycinaat
- Vitamine D3 1000

Meest gestelde vragen over Magnesium:

Is Magnesium veilig?

Magnesium is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Magnesium en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Magnesium bijwerkingen en nadelen?

Magnesium is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Magnesium schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Magnesium, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Magnesium te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Magnesium?

Veel mensen gebruiken Magnesium langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Magnesium productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Magnesium anders dan de Magnesium van de Kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Magnesium te koop?" Wij leveren enkel de beste Magnesium waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Er is een wezenlijk verschil tussen supplementen die je koopt bij een drogist en een supplementen speciaalzaak. Onze producten worden een stuk beter opgenomen en als je dat weer afweegt voor de meerprijs dan ben je vaak zelfs goedkoper uit! Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Is magnesium een mineraal of metaal?

Magnesium komt niet in zijn vrije vorm in de natuur voor, daar is het metaal te onedel voor. Magnesium is een mineraal dat aanwezig is in iedere cel van het lichaam.

Is magnesium laxerend?

Sommmige magnesium vormen werken inderdaad laxerend. Magnesium Oxide is de meest laxerende vorm, en wordt dan ook vaak gebruikt als laxeer middel. Magnesium citraat en bisglycinaat zijn nauwelijks laxerend.

Is magnesium een zout?

Een magnesiumzout is een verbinding van magnesium waarbij het magnesium als tweewaardig ion aanwezig is. Dit is de vorm die voor in bad gebruikt wordt.

Is magnesium slecht voor de nieren?

Nee, Magnesium is superbelangrijk om het risico op nierstenen te verkleinen. Het zijn vooral de nieren die de hoeveelheid magnesium in het lichaam reguleert en die magnesium uitscheiden.

Hoe kan je een magnesium tekort het best aanvullen?

De snelste manier is door een aantal keer in de week een magnesium bad te nemen. Daarna kan je verder met een supplement om te zorgen dat het tekort niet terugkomt.

Kan je ook een teveel aan magnesium krijgen?

Het is vrij zeldzaam dat mensen een teveel aan magnesium binnen krijgen. Het is zonder supplementen te nemen vrijwel onmogelijk, en zelfs met hoog gedoseerde producten zie je het vrijwel nooit. Als je je houdt aan de aanbevolen dosering is er geen risico om te veel magnesium binnen te krijgen.

Hoe snel werkt magnesium?

Magnesium wordt zeer snel opgenomen en gaat dan meteen aan de slag in het lichaam. Mensen die klachten hebben door een tekort aan magnesium kunnen binnen een week al verschil voelen.

Hoe vaak neem je een magnesium voetenbad?

Bij een tekort neem je een aantal keer in de week een bad, daarna 1 keer in de maand.

Moet je magnesium in de avond innemen?

Als je magnesium wilt gebruiken voor een betere nachtrust is het verstandig de magnesium 2 uur voor de slaap in te nemen voor maximaal resultaat.

Wanneer begin ik de effecten van Magnesium te voelen?

Magnesium is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Magnesium voelen de effecten na 2-3 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Magnesium te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 17.30 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline