Alles over Creatine

Creatine is betrokken bij de energievoorziening van de spier- en zenuwcellen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Creatine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Creatine is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die in ons lichaam kan worden aangemaakt uit drie aminozuren. Het is een natuurlijke stikstofverbinding die met name interessant kan zijn voor mensen die intensief krachttraining beoefenen. Het gebruik van creatine draagt bij aan meer kracht bij intensieve sportbeoefening en het stimuleert spiergroei en vetvrije spiermassa bij explosieve krachtsinspanningen. Creatine is mogelijk ook interessant voor 55-plussers, omdat dagelijks gebruik het effect van training voor spierkracht kan versterken.

wat is Creatine?
wat doet Creatine?

Hoe werkt Creatine?

Creatine is een natuurlijke stikstofverbinding. Het wordt in ons lichaam gevormd uit drie meer bekende aminozuren: arginine, glycine en methionine. Creatine is betrokken bij de energievoorziening van de spier- en zenuwcellen. Omdat creatine voorkomt in het weefsel van gewervelde dieren, vinden we het vooral in het (spier)vlees van dieren. Het is in mindere mate te vinden in zuivelproducten. Vleeseters krijgen gemiddeld 1 gram creatine via de voeding binnen en vegetariërs beduidend minder.

De toepassingen, voordelen en werking van Creatine:

✔  Helpt de prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan creatine worden geadviseerd in een dosering variërend van 750-5000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Een veel voorkomende bijwerking van het gebruik van creatine als supplement is een toename in gewicht, doordat de hoeveelheid vocht dat vastgehouden wordt in het lichaam toeneemt. Het is daarom belangrijk voldoende te drinken.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline